Sotesotaa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on ollut riitaa.
Hallituspuolueet yrittävät runnoa leikkauslistojaan
tutkimatta niiden kokonaisvaikutusta?
Myös oikeuskansleri on huomauttanut leikkausten yhteisvaikutuksista!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9e6300d1-6eb7-4bf8-a7e9-55a52fb6ef3c
– Vähiten tienaavat vuokralla-asujat lapsiperheet ovat ongelmissa jo ilman leikkauksiakin jopa osa heidän lapsistaan näkee nälkää!
Jos tulot jaettaisiin hivenen tasaisemmin, niin koko yhteiskunta voisi hyvin
ja voitaisiin puhua hyvinvointiyhteiskunnasta.
Jos tulot jaettaisiin tasan, niin kaikki vauvasta vaariin saisivat
vuosiansioksi 42000,-.

67 vastausta artikkeliin “Sotesotaa”

 1. Jotka valittavat köyhyyttään, niin minulla on sellainen perstuntuma, että valtaosalle rahojen riittämättömyys johtuu heidän elämäntavoistaan, kun asioiden tärkeysjärjestys on heittänyt härän pyllyä, eli sirkushuvit on asetettu ennen leipää pöydässä.
  Ei hallitus voi ottaa vastuuta sellaisten köyhyydestä, joille talouden tasapainottaminen on tuntematon käsite.

  1. Arvi monelle se köyhyys ei ole oma valinta kun saa käteensä n 1400 ekee kk sillä ei ole kun köyhyyttä

   Se sama sitten jatkuu kun lähtee eläkkeelle joka perustuu tuohon n 1400 kk tuloihin eli se sama jatkuu eri nimikkeellä

   Ei silloin ole muuta sanottavaa ettei aina ole asiat niin että olisi oma valinta

   Ei siihen köyhyyteen vaikuta silloin oma elämän tapa en niitä silti sanoisi niitäkin osaa tuoviksi heidän elämän tapaansa terv tepivaari

 2. Totta kai vika on hallituspuolueissa, mutta ihmeellistä vaan, että sama paska on nähty aiemminkin kun Kiuru johti samaa valiokuntaa.

  1. Kaiken vastarannan kiiski, jolle kelpaa vain oma ideologia, on yhteiskunnalle haitta.

 3. Se, mitä arvi tuossa kirjoittaa on ilkeää, mutta ei se kyllä valettakaan täysin ole. Osassa tapauksia on tuosta kyse. Mutta on sitä paljon tapauksia jossa ei pihistelykään auta.

  Mutta en minä silti sosiaalituilla haluaisi heitä auttaa, vaan jokainen työkykyinen töihin vaan.

 4. Jos kaikki jaettasiin tasan, vuoden päästä tuhlareilla olisi massi tyhjä ja toisilla tuplasti enemmän kuin alussa.
  Tuo 42000 ei silti riittäisi niille, jotka koko ajan elävät yli varojensa.
  Edelleen tuon rahan antaminen niille,jotka eivät työnteosta ja vastuusta piittaa, olisi väärin niitä kohtaan, jotka nyt maksavat ne tuloverot.

  1. Juhak, asia on juuri noin kuin kuvasit.

   Toisekseen Suomessa on kyllä ihan riittävästi tulotasausta jo valmiiksi.

  2. Tuota ylivarojensa eläjiä on aina ollut ja aina tulee oleen

   Onko pakko ostaa asunto kaupunkin kalleimmalta alueelta ja huippuhintaan sekin

   Niin sekin vaan on terv tepivaari

 5. Jos nyt terve, työkykyinen ja työikäinen sanoo olevansa köyhä, niin olen täysin vakuuttunut että hän on sitä oman toimintansa johdosta. Nämä ovat yksilön omia valintoja ja jos tekee väärän valinnan ja joutuu ”puille paljaille”, niin eihän siitä yhteiskuntaa pidä syyttää.
  Eihän sitä esimerkiksi henkilö joka joutuu työttömäksi ja ansiot putoavat puoleen, niin voi jatkaa kuluttamista kuten työssäoloaikanaan, silloin pitää priorisoida, Mutta sen kyllä uskallan sanoa, että köyhä ei ole Suomessa kukaan ainakaan valtion toimesta, kyllä se vähävaraisuus johtuu valinnoista ja siitä minkä katsoo tärkeimmäksi arvokseen.
  Kyllä se taitaa olla lähinnä vain sairaus ja sairastuminen joka usein johtaa heikompiosaisuuteen.

  1. Noinkin on mutta kukas niitä työttömiä tekee eniten tuskinpa työttömät itse kovinkaan usein

   Siksi tuo köuhyys ei ole itse aiheutettukaan vaan monasti juuri työttömyys tekee senkin asian

   Siitä onko Suomessa köyhiä kun saa n 900 eläkettä on taatusti siinä köyhä

   Eläkkeen pienuus taas on se kun saa n 1400 palkkaa kk työstään terv tepivaari

 6. Niin, valinta ja valinta. Ja mikä on köyhä? Köyhyyteen löytyy varmaan matemaattisia määritelmiä. Silti se on myös osin subjektiivinen kokemus. Toinen kokee olevansa köyhä tietyssä tilanteessa, toinen ei.

  Itselläni on ollut elämänvaihe, jossa rahaa ei ollut paljoa käytettävissä. Olinko köyhä? En varmaan olisi kysyttäessä niin sanonut. Piti kuitenkin miettiä esimerkiksi vaateostoksia: onko nyt varaa ostaa itselle uudet housut tåssä kuukaudessa?
  Mistä tilanne johtui? En ollut työtön vaan kohtalaisen hyvin palkatussa työssä. Hyvin tarkoittaa nykyrahassa ehkä n. 2500 euroa tai vähän alle kuukaudessa käteen. Siitä tosin ehkä noin sata euroa voi vähentää opintolainan takaisinmaksukuluina. Ammatti ja siitä seuraava palkka olivat tietysti oma valinta, opintolaina mahdollisti opiskelun. Ammatinvalinta on tietysti etuoikeus.

  Pääasiallinen syy köyhyyteen oli varmaan perheen koko. Neljä lasta kuluttaa PALJON rahaa. Oma valinta sekin tietysti on, lapsia ei ole pakko hankkia. Yhteiskunta kuitenkin hyötyy lapsista, kuka maksaa verot ja eläkkeet jos ei tehdä lapsia? Yhteiskuntaa ei voi vaatia lapsia elättämään, mutta köyhyys ei houkuta lapsia varsinaisesti tekemään.
  Lapsia hoitanut puolisoni opiskeli samaan aikaan uutta ammattia ja myös siksi tulotasomme jäi alemmaksi, sekin oli tietysti oma valinta ja etuoikeus tehdä niin. Opiskelu kannatti.

  Saimme vähän asumistukea, mutta yhdessä vaiheessa tuloraja ylittyi ja sitö piti maksaa takaisin.
  Olisiko yhteiskunnan pitänyt tukea meitä enemmän vai ehkä vielä vähemmän? Siinäpä kysymys. Pärjättiin kyllä ja oltaisiin pärjätty vähemmälläkin jotenkin. Silloin kyllä vähän harmitti kun huomasi että jotkut tuet menivät selvästi varakkaammille tutuille, esimerkiksi ”ylivelkaantuneiden tuki”. Eihän meillä ollut varaa ylivelkaantua.

  1. Kyllähän niitä vaikeita aikoja on ollut varmasti itse kullakin, mutta ei meillä ainakaan ole jääty odottamaan, että joku tuo ruoan pöytään, tai itketty kun ei ole saatu pesukonetta korjattua tai uutta hankittua nyt heti.

   Nyrkkipyykkiä ja töitä hullun lailla.

   Kyllä suoraan sanoen korpeaa kun seuraa tämän ajan kitinää.

   Ennen sanottiin, että kyllä ”Siperia” opettaa ja ehkä sitä ”Siperiaa” pitää nyt juuri siksi tarjoilla.

   1. Varmaan on ollut huonojakin aikoja monen laisia silloin joutu maksamaan n 20 % koron velastaan nyt kun olis korko 5 % alkaa nilkkoja kiristään terv tepivaari

  2. No ennen oli näin ettei pankin johtaja olisi ketään ylilainottanut olis nauranut jos sellasta olisit edes pyytänyt

   Nythän saa sadan tonnin vuosi tuloilla vaikka pari miljoonaa lainaa terv tepivaari

 7. Ville Meriläinen (SDP) julkaisi ingrastamissa raastavan tekstin sos. ja terv.valiokunnan tulehtuneesta ilmapiiristä: ”Vatsaan sattuu, päähän koskee.”

  – Kuten useassa mediassa on kerrottu, tunnelma sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on äärettömän tulehtunut. En ole koskaan kokenut tällaista missään elämässäni. Käsitellään poliittisesti todella merkittäviä asioita, joilla on vaikutuksia satojen tuhansien ihmisten elämiin. Mutta se ei saisi mennä tähän. Tunnelma kuluttaa edustajat ja virkamiehet ja keskittyminen tärkeimpään, siihen asiaan, heikkenee jatkuvasti, Meriläinen kertoo.

  – Vatsaan sattuu. Päähän koskee. Väsymys, kun unta ei saa. Aamulla olo, että me (koskee edustajia hallituksesta ja oppositiosta) ei haluta mennä sinne. Aikataulut muuttuvat kokoajan. Ahdistuksen tunne rinnassa. Näen toisten silmissä kyyneliä. Epätoivoisia ilmeitä. Keskittyminen hajoaa, Merinen luettelee.

  SDP:n kansanedustaja miettii, mikseivät kansanedustajat voi kunnioittaa toisiaan ja työtä, jota tehdään yhdessä.

  Merinen kertoo julkaisussa, kuinka päivittäinen kahden tunnin kokous on venynyt monien tuntien mittaiseksi ja siksi muut työt kärsivät jatkuvasti.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/20aec876-6adb-424f-a514-c118e2ce5815

  Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolusti aiemmin sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd), jota hallituspuolueet ovat syyttäneet sosiaaliturvapäätösten jarruttamisesta.

  – Tämä on skandaali, Andersson puuskahti eduskunnassa.
  ————————————————————
  Tarkoittaako Andersson skandaalilla sitä, etteivät kaikki toverit hyväksy kaikkia keinoja Orpon hallituksen kaatamiseksi…

 8. Se on nyt ihan sama mitä täällä kourallinen rähinäpersuja taputtelee toisiaan selkää ylistäessään Suomen surkeimman ja eripuraa lietsovan( Putinin suosikkihallituksen) ja kansan syvien kerrosten kurjistamista ja, joka muodostaa tänne Suomeen uutta pikkuoligarkkien valtakuntaa.
  On hyvä, että Kiuru puolustaa suomalaisia ja Meriläinen tuskastelee tuntojaan jäsenten riitoja suomalaisten ansaitusta perusturvasta.

  1. ”Se on nyt ihan sama mitä täällä kourallinen rähinäpersuja taputtelee …”

   Heh…

   Kourallinen on kuitenkin enemmän kuin yksi trolli.

 9. Voisiko olla mahdollista että Krista Kiuru vähitellen alkaa olla taakka myös omalle puolueelleen.

 10. Tuskinpa on eräästä en viitsi sanoa mitään koska hän taas on rasite hallitukselle terv tepivaari

  1. Sitä minä vaan että jos näitä Kiurun jyräävällä mallilla asiaansa ajavia olisi enemmänkin niin kovin hitaasti tulisi valmista. Olisikohan kuitenkin ollut parempi kaikille osapuolille jos olisi tullut valituksi Porin kaupunginjohtajaksi.

  1. ”Tästä on kysymys, jota Kiuru vahtii, kun haukka. Hallituspuolueet ovat muuttaneet tekstejä lausunnoissaan niin, ettei leikkausten yhteisvaikutuksia näy, jota lakiviranomaiset ovat erityisesti vaatineet.
   Perustuslakivaliokunta toimii samoin lakia vastaan, sitä johtaa taas
   kokoomuslainen Westman.”

   Heh…Marinin hallitus teki ihan samaa lukemattomia kertoja, kerran käveli jopa suuren valiokunnan yli.

   Laitaan linkki missä lakiviranomaiset ovat esittäneet erityisen vaatimuksen yhteisvaikutusten näkymisestä kyseisissä asiakirjoissa?

   Laita myös linkki jossa todetaan perustuslakivaliokunnan toimivan lain vastaisesti?

   1. Marin vaikuttaa edelleen- persuihin ! On teillä purrakin.
    Etkö seurannut asiaa liittyvää Eduskuntakeskustelua. Perustuslakivalokunta ja hallitus ovat saaneet moitteet laillisuuvalvolijota leikkausten kokonaisarvoinnin puutteests.
    Tästä syystä koko Suomi on kohta kiinni, kun ay alkaa todella panemaan myllynsä pyörimään.

    1. Kyllä minä olen seurannut, mutta nähtävästi sinä et ole, kun esität paikkaansa pitämättömiä väitteitä

     Se toki on kohdallasi enemmän sääntö kuin poikkeus.

     Eikä Marin vaikuta millään tavalla, mutta totesin vaan faktan.

 11. Työtä tekemällä hyvinvointiin: Hesassa voidaan kokea osa-aikaisten työvoimapula sillä osa-aikaisen tulot eivät riitä kun asumistuesta leikataan.
  Tuleeko heidän tilalle maahanmuuttajat jotka saavat ilmaisen ylläpidon?
  Asumistuet toki ovat karanneet käsistä ja syy on siinä että liian monilla on pieni palkka.
  Asumistuella on autettu yrityksiä ylläpitämään alipalkkausta.

 12. Krista Kiuru tuhoaa ideologisista syitä terveydenhuollon, ja koska on luonteeltaankin sotkumaakari, sotkee kaiken sotkettavissa olevan. On tehnyt niin ennenkin ja tekee nytkin.

  1. Päin vastoin, hallitus tuhoaa ideoligista syistä Suomen hyvinvointimallin täysin epäoikeudemukaisesti, kun muita vaihtoehtoja on tarjolla pienemmällä velallakin.

   1. Jep jep, taas on mennyt sukkana sisään vasemmistolaisten höpinät ja milloinpa eivät menisi.

   2. Edellinen halllitus kiskoi valtiolle velkaa kuin hullu mies huittisista. Orpon hallituksen on pikku pakko saada valtion velkaantuminen hallintaan, muuten edessä on Via Dolorosa a la Kreikka. Myös laittomat ja poliittiset lakot pitää saada yhtä minimiin kuin muissakin pohjoismaissa (jos laittomat lakot saadaan minimiin, silloin poliittisisille lakoilleilekaan ei ole ”sosiaalista tilausta”).
    Muitakin töitä hallituksella on kädet täynnä ilman
    Calamity-Kiurun ja hänen aisaparinsa Anderssonin kiusantekoakin.

 13. Moni suomalainen pyrkii maksimoimaan oman edun ja käyttää suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää ja kaikkea mahdollista muuta omien tavoitteiden saavuttamisen ja oman edun maksimoimisen välineenä, täysin riippumatta ideologiasta tai poliittisesta väristä.

  Ihminen voi olla somevaikuttaja, joka on asettanut haaveekseen ostaa luksusasunto Helsingin trendikkäimmältä alueelta, tai suomalainen hyväpalkkaisessa työssä käyvä nörttimies, jonka missio on päästä alle 30-vuotiaana omavaraiseksi.
  Ja kun omaa tavoitetta ja etua lähdetään sitten maksimoimaan, pysähtyy harvoin kukaan miettimään, mikä on kohtuullista tai elääkö itse kohtuuttomasti suhteessa heihin, jotka aivan oikeasti tarvitsevat tukia perustarpeisiin.

 14. Minulle on irvokasta, että hyväpalkkaiset, tavalliset ja erilaisten/ ongelmaisten/ köyhien ihmisten realismista vieraantuneet ministerit sekä kansanedustajat vääntävät asioista, joihin heillä ei ole mitään suhdetta.

  Keskustelua voitaisiin myös käydä sillä tasolla, jolla kysytään: voivatko kaikki naiset tulla raskaaksi ja tehdä lapsia (eli onko heillä valinnanvaraa); tai voiko aivonsa pilalle narkannut yleensäkään kuntoutua produktiiviseksi yhteiskunnan jäseneksi — tai kummanlainen ihminen on todennäköisempää saada töihin, skitsofreenikko, jolle pitää löytää vain oikea lääkitys, vai vaikkapa vammainen henkilö jolla ei ole koulutusta.

  Jne.

 15. Kyllä on Liisa siinä harvinaisen oikeassa että suunnilleen jokainen säädystä ja puoluekannasta riippumatta tavoittelee omaa etuaan.
  Kohtuutonta rikkautta hamuavat ovat moraaliltaan huonoja ihmisiä vaikka isot verot maksavatkin, huonoja ihmisiäkin on jokaisen puolueen kannattajissa.

  1. Kyllä, moraalinen rappio vaivaa yhteiskuntaa ”säädystä” riippumatta, ja tällä hetkellä keskustelua tunnutaan käyvän heikkojen kustannuksella, sulkien hyvin toimeentulevat kokonaan dialogin ulkopuolelle tähän tapaan:

   ”Onko koulunsa keskeyttänyt skitsofreenikko moraalittomampi kuin vammainen tai lapsiperheet tai turvapaikanhakija”.

 16. ”Soten kaatajaksi” leimattu Krista Kiuru paljastaa, mitä soten kaatuminen merkitsee suomalaisille – ”kaikenlaista pelottelua on ilmassa”
  Hallituspuolueet ovat syyttäneet eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd) uudistuksen voimakkaasta jarruttamisesta.”

  Iltalehden otsikko ja ingressi 15.2.2019.

  Ei suurempaa uutta auringon alla.

 17. Itse toivoisin, että Yleisradio kehittäisi digitaalisia palveluitaan siten, että heidän ajankohtais-ohjelmissa, kuten A-studiossa olisi mahdollista vaimentaa itseltään omalla laitteella ne keskustelijat, jotka häiritsevät ohjelman seuraamista.
  Itse voisin sitten vaimentaa jo ohjelmien alussa Persut itseltäni siten, ettei heidän takia koko ohjelman katsomista tarvitse keskeyttää.

  1. Ei siksi, että haluaisin vaimentaa perussuomalaisten näkökulmat, vaan siksi, että oikeistopopulistit toistavat itseään ja toisiaan ja heidän puheenvuoronsa osaa jo ulkoa.

   1. Oikeassa olet oikeistopopulistien suhteen mutta kyllä moneen kertaan saman asian toistaminen hyvin onnistuu ihan kaikilta.

    1. Niin, onneksi tosiaan meillä on nämä venäjähenkiset nationalistimme, joiden reviirit sekä kontrollintarve ei pelkästään rajoitu omaan tonttiin, vaan laajenee myös kattamaan Pirkan verkkomielisairaalan sekä sen, mitä yksittäinen suomalainen laitteillaan tekee.

      1. Viittasin venäjähenkisillä nationalisteilla oikeistopopulisteihin, joiden vaikuttamista suomalaisissa yliopistoissa on muiden eurooppalaisten yliopistojen kanssa yhdessä tutkittu ja todettu, että osa oikeistopopulistisista puolueista olisi jopa saanut Venäjältä rahoitusta ja että heidän EU-vastaisuutensa palvelee juuri Putinin sekä muiden diktaattorien tavoitteita heikentää EU:a alueena.

       1. Wokeopistoissa ollaan tutkittu kaikenlaista mm.Shit made public: politics of faeces in urban spaces, art, and bioethics (suom. Julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa)..

        Puolueiden rahoitus on Suomessa julkista joten se näkyy tilinpäätöksessä.

        Venäjän rahaa on toki puolueisiin kuuluville valunut, demareille Putinin kaasuputkijuoksupojille.

   1. Onneksi heidän ulostulonsa on aina ihan uusia, yllättäviä ja erityisesti raikkaita.

    🤣🤣🤣

    1. Se, että vapaan demokraattisen oikeusvaltion sisällä korkeakoulussa voi tutkia ”kaikenlaista” tai että maailmassa on terroristisia järjestöjä tai että Suomessa on seksuaalivähemmistöjä ei tarkoita sitä, että kaikki yliopistot olisivat ”wokeopistoja”, että kaikki maailman muslimit terroristeja tai kaikki suomalaiset homoseksuaaleja tai vaarassa muuttua sellaisiksi.

     Se, että rakentaa tieten tahtoen mustavalkoista vastakkainasettelua, luoden itsestään yliopistojenkin uhrin, maalaten itselleen aina uusia ”vihollisia” joita sitten vastustaa, on hyvin tyypillistä oikeistopopulistisen vaikuttamisen metodologiaa.

     1. ”Se, että rakentaa tieten tahtoen mustavalkoista vastakkainasettelua…”

      ”Itse toivoisin, että Yleisradio kehittäisi digitaalisia palveluitaan siten, että heidän ajankohtais-ohjelmissa, kuten A-studiossa olisi mahdollista vaimentaa itseltään omalla laitteella ne keskustelijat, jotka häiritsevät ohjelman seuraamista.”

      Hmm…?

      Parempaa vastakkainasettelua?

 18. No aika vähän jaksamme paneutua heikoimman osaan
  ja toisaalta heitä maailmassa riittää.
  Onneksi persut hyppäsivät hyväosaisten kelkkaan,
  niin ei tarvitse kantaa huolta heikoimmista.?
  Niin jäin vielä miettimään ketkä elättäisivät hyväosaiset?

  1. On oltava kyllin hyvempiosaisia että edes on mahdollisuus pitää huolta heikompiosaisista, tyhjästä ei oi nyhjäistä.

   1. Suomessa on aivan liian vähän ”hyväosaisia”, aivan liian vähän pääomia, aivan liian vähän kasvunälkäisiä yrityksiä ja yrittäjiä.

    On muutoin tavattoman hassu sana tuo hyväosainen, ikään kuin henkilöllä itsellään ei olisi mitään tekemistä sen kanssa missä asemassa on.

 19. Brittiläinen kirjailija ja sosialisti George Orwell kertoo huomanneensa, ettei maansa vasemmisto tuntenut myötätuntoa sorrettuja ja raskautettuja kohtaan vaan vihaa ja kateutta varakkaita ja rikkaita kohtaan. Hän nimitti maansa vasemmistolaisia nojatuolisosialisteiksi.
  Orwell osallistui vapaaehtoisena Espanjan sisällissotaan anarkistien joukoissa. Siellä hän sai pysyvän rokotuksen kommunismia vastaan.
  ”Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa.”

 20. George Orwell, check.
  Vasemmisto/ sosialisti, check.
  Kommunismin maininta, check.
  Ja toki ”paremmisto” uutena innovaationa, check.

  Vs. Me ”sorretut” ja ”raskautetut”.

  Olette oikeassa, eiköhän minulla ole järkevämpää tekemistä kuin jatkaa osallistumista näihin näköalattomiin aivokaasutuksiin.

  1. Varmasti, parempaa vastakkainasettelua on helpompi harjoittaa samanmielisten kanssa.

 21. Siitä piste alustan ylläpitäjälle, että onnistui paremman puutteessa huijaamaan blogeilleen kaltaiseni pelinappulan cyberstalkattavaksi sekä idiotistisen aivopaskan kaatokohteeksi. Onnea seuraaville hyväuskoisille koekaniineille, joiden tehtävä on validoida pahoin sorrettujen ja raskautettujen beta-urosten mahti ja sublimiteetti.

 22. ”Vs. Me ”sorretut” ja ”raskautetut”.”

  Vanhenee tänään vähän huonosti.

  ”Siitä piste alustan ylläpitäjälle, että onnistui paremman puutteessa huijaamaan blogeilleen kaltaiseni pelinappulan cyberstalkattavaksi sekä idiotistisen aivopaskan kaatokohteeksi”

  1. Niin, ehkä minäkin voisin perustaa nettiforumin seksuaalirikollisille ja esiintyä toiseen suuntaan suurena poliisina ja terapeuttina, joka ohjaisi seksuaalista väkivaltaa kokeneet suoraa treffeille raiskaajien kanssa.

   Tai voisin jopa rohkaistua liberalismissani raiskailemaan vähän itsekin omia mielikuvitusvihollisiani, eli niitä seksuaalista väkivaltaa kokeneita, joiden luonteenpiirteistä en itse niin pitäisi.

 23. Pikkuisen piti keskustelua siivota.

  Mutta edelleen: asioista saa olla varsin rumasti mitä mieltä vaan, ihmisten mielipiteitä saa olla mitä mieltä vaan, mutta henkilöön ei saa rajattomasti käydä.

  Mutta keskustelu on juuri sellaista että joukossa on eri mielipiteitä. Kun keskusteluun lähtee, joku on eri mieltä. Valitettavasti kaikki eivät ole eri mieltä kohteliaasti.

  Jos keskustelusta tulee huono mieli, on ehdottoman terveellistä vaihtaa parempaan keskusteluun. Mikään nettikeskustelu ei ole mielenterveyden menettämisen arvoista.

 24. ”Kansanedustajat toivovat, että hallituksen ja opposition yhteistyö voisi toimia kaikkien muiden valiokuntien tapaan hyvässä parlamentaarisessa hengessä.
  – Lakiesitysten mietinnön muokkaaminen kuuluu normaaliin valiokuntatyöhön. Oppositiolla on mahdollisuus jättää mietinnöstä vastalause, äänestyttää omia kantojaan sekä tehdä esim. hylkyesityksiä oman kantansa esittämiseksi. Asioiden tahallinen viivästyttäminen on kuitenkin demokratiaa halventavaa, edustajat lausuvat yhdessä.
  Edustajat toivovat, että valiokunnan toiminta voisi normalisoitua, ja että asiat käsiteltäisiin muiden valiokuntien tapaan asianmukaisesti ja demokratiaa kunnioittaen.”

  Kuten aiemmin jo totesin, mietintöjen muokkaaminen on normaali, kaikkien hallitusten aikana toistuva toimintapa.

  Se, että vasemmistoänkyrät yrittävät oman moukkamaisen toimintansa piilottaakseen esittää jotain muuta on suorastaan naurettavaa ja kertoo jonkinasteisesta henkisestä keskenkasvuisuudesta.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f6987756-2a88-4210-8d97-b15bb2582f2c

  1. Jo se, että valiokunnan jäsenet kokevat tarpeelliseksi kirjelmöidä tilanteesta puhemies neuvostolle, kertoo paljon tilanteen vakavuudesta.

   1. Ei telakeju-Kiurua mikään estä ajamasta demuideologiaa pakolla muusta välittämättä, ellei puheenjohtajaa vaihdeta.

 25. ”Krista Kiurun jarrutus kaatoi Sipilän hallituksen ja nyt hän yrittää samaa Orpolle. ”Meidän tehtävämme on kaataa hallitus. ” Otsikko Satakunnan Kansa 22.6.2023.

  Artikkeli on maksun takana, joten minulle ei selvinnyt keitä Kiuru tarkoittaa ”Me”-muodollaan (tuskin se olisi selvinnyt artikkelistakaan). Ehkä tämä kaikkien tunarien äiti puhuu itsestään kolmannessa persoonassa kuten itäisen maan tsaarit ennen.
  Luultavasti Hän haluaa päästä hallitukseen, joka kiskoisi lisää velkaa, jotta Hän pääsisi tuhoamaan Soten lopullisesti.
  Jos Hän taas haluaa ennenaikaiset parlamenttivaalit, haluaisin tuntea idiootit, jotka tuota talibania vielä äänestäisivät!
  Täysin edesvastuuton ämmä. En ihmettele enää ettei Antti Rinne halunnut halata häntä.

 26. ”Lauantai 16.2.2019 klo 11:41
  SDP:n puoluekokouksen 2017 yhdeksi puheenaiheeksi nousi ex-ministeri, kansanedustaja Krista Kiurun epäonnistuneet yritykset halata puheenjohtajaksi uudelleen valittua Antti Rinnettä.” – Iltalehti.

 27. Viime päivinä on ollut julkisuudessa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan johtaminen ja kokouskäytäntö.

  Tikun nokkaan on nostettu po. valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (SDP) toiminta. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Krista Kiurun johtaminen nostetaan tikun nokkaan

  Vuonna 2015 vihreiden entinen kansanedustaja ja ex-ministeri Osmo Soinivaara muistelmakirjassaan “Jäähyväiset eduskunnalle” kirjoitti Krista Kiurun 2011-2015 ministeriajasta paljon kertovan kuvauksen,

  “Neliraajajarrutus ei ollut hallituksessa vain erityisavustajien tehtävä. Suoranaista raivoa herätti muissa puolueissa ministeri Krista Kiurun tapa jarruttaa ja jumiuttaa kaikkea päätöksentekoa. Joku luonnehtikin asiaa niin, että harvoin on yksi henkilö pystynyt aiheuttamaan niin paljon vahinkoa kolmessa eri ministeriössä kuin jääräpäisenä pidetty Kiuru.”

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sjphki/miten-eduskunnan-valiokuntaa-tulee-johtaa/

 28. On totta kai luonnollista se, että noustaan puolustamaan omiaan, mutta fakta on, että Kiurun nimi toistuu liian usein ollakseen sattumaa.

  Ja nähtiinhän se viime hallituskaudella miten vasemmisto arpoi kenet seuraavaksi heitetään bussin alle.

 29. Iivisniemen ”suurta ajattelijaa” vapaasti lainatakseni: ”Missä Kiuru, siellä kina”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *