Talous kuntoon harhaisilla opeilla?

VM ei ehkä sittenkään kaiken viisauden alku? NS talousoppineen ovat itsekin joutuneet pettymään sillä kansa ei välttämättä asetu heidän oppiensa muotteihin. Veroja alentamalla ei työllisten määrä lisäänny sillä työnantaja on avainasemassa. Jos ja kun veroja alennetaan heikennetään sosiaaliturvaa ja se saa ihmiset varovaiseksi ja vähentävät kulutustaan joka lisää työttömyyttä. Leikkauslistat toimivat samoin eli vyönkiristys vähentää kulutusta ja sekin lisää työttömyyttä.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009621921.html
Taloussanomien pitkä artikkeli luotaa asiaa usealta kantilta ja antaa aihetta mietintöön Orpolle muuhunkin kuin rasismin kitkentään. Tosin rasismipuheet ja ehdoton kielto pyrkivät rajoittamaan hallitustoimien arvostelua.

13 vastausta artikkeliin “Talous kuntoon harhaisilla opeilla?”

 1. On erinomaista tuoda monia kulmia esiin.

  On osoitettu kyllä, että verotuksen madaltaminen tietyiltä kohdin (esim. ansiotuloverotus) auttaa taloutta laajalti. Vastaavasti haittaverojen madaltaminen häiritsee taloutta.

  Lisää tietoa vaan pöydälle, se on lääke.

  1. Koita nyt löytää joku fiksumpi tuon ikuisen ideologiasaarnaajan sijaan.

   1. Haukahtaa kaveri, joka ei koskaan itse löydä tai tuo niin minkäänlaista fiksua antia blogosfrääriin iltsikan uutisroskaa lukuunottamatta. 😀

   2. Miksei Juhak sinulla tai muillakaan persuilla ole juuri koskaan mitään sanottavaa/ kommentoitavaa oikeasti kiinnostaviin ja älykkäisiin bloginavauksiin, kuten vaikkapa Kyuun blogaukseen yleisötapahtumien vastuulisuuteen liittyen?

    Öyhötätte ja mölisette sekä terrorisoitte ja häiritsette toisten kanssaihmisten keskusteluja jopa mielisairauden/ narsismille tyypillisen kaksoisviestinnän joukkokiimassanne, tursuttaen ääliömäistä rahvasta persupaskaa tämänkin blogialustan täyteen.

    Jokseenkin säälittävää.

    1. Enemmän säälittävää ovat Liisa sivutolkun sepustuksesi, mitkä eivät liity mitenkään blogin aiheeseen, suomalaisten ja erityisesti miesten jatkuva mollaaminen, itsesi jatkuva kehuminen kaikenlaisesta – HK:n malliin – jne. jne.

     1. Olette HK ja Liisa todella loistava pari – epäasiallisen potaskan syytämiseen ja itsenne kehumiseen.

     2. Itsetuntokin näköjään isosti miinuksella ja elämää ajavana voimana traumat, negatiivinen uhri-identiteetti ynnä kateus.

      1. Ikävä sanoa, mutta ei minulla itsetunto todellakaan ole miinuksella.
       En vain oikein siedä tuollaisia itseään muita parempana pitäviä narsisteja ja muita perusteettomasti mollaavia.

       1. Okei, lämpimiksesi sitten öyhöttelet menemään, kun ei muutakaan tekemistä? Mukava lipoa vähän toisten golfpalloja sitten.

   3. Juhak, äläs nyt, Tuomaala on joka asian asiantuntija, kuten hänen siteeraajansa. Puheenvuoron höyrypääosaston ehdotonta elittiä kumpainenkin.

    🤣🤣🤣

 2. Niin se talous on monitahoinen eikä pieni Suomi voi komentaa maailmantaloutta eikä oma vyönkiristys vastavirtaan auta edes meitä itseämme?
  Orpo lähti uhoamaan liiaksi, kun olisi pitänyt nöyränä pyytää kaikkia osapuolia tinkimään omista eduistaan sillä emme nouse köyhiä ja työttömiä kyykyttämällä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *