14 vastausta artikkeliin “Vierastyövoimaa työvoimapulaan”

 1. Miksi ihmiset eivät poimi marjojaan itse, eivätkä näin ollen tue moista riistoa?

 2. Miksei suomalaiset metsäkansalaiset, impivaaralaiset, eivät osaa mennä metsään poimimaan toreille myytäviksi vietäviä marjoja, vaan ne tekevät vietnamilaiset ja thait. Pelkäävät susia ja ovat niin läskejä etteivät saappaat mahdu jalkaan.
  Tammelantorilla lähes kaikki myyjät ovat vietnamilaisia, muutama siviili koimainen ja yks pysyvä suomalainen vakimyyjä.
  No, se on sitä persujen mamu- riistopolitiikkaa, etteivät tulisi tänne.

  1. Että sellasta, kävitkö oikein kysymässä ovatko myyjät vietnamilaista vai mistä asian varmaksi tiedät?

   Jos Persut kerran estävät heidän tänne tulin niin miten he sitten siellä torilla olivat?

   Minä muutoin kävin ihan itse poimimassa marjat ja sienet, enkä pelkää susia, enkä ole myöskään läski. Mistäs sinä muutoin taas marjasi haitkaan?

   1. Taitaa poimijat valta osin olevan tuolta thaimaasta eipä taida vietnamilaisia olevan terv tepivaari

    1. Noinko luulet en vielä ole nähnyt ainuttakaan vietnamilaista thaipomijoita sitäkin enemmän terv tepivaari

      1. Millainen peräkammari se Tammelantori oikein on kun siellä on ”kotimaisia kauppiaita ja vietnamilaisia kauppiaita”, meillä täällä päin on ainoastaan ihmisiä töissään, ilman sen kummempaa etnistä profilointia.

       1. Se on sellainen persukammoisen ”peräkammari”.

 3. Iso porukka ei siihen kykene enää on otettava huomioon ihmisten ikä ja kunto
  Itse voisin mennä mutta kun ei metsiä kovin lähellä ole siinä palaisi kallista bensaa liian kanssa
  Tammelan torilta saa sillä bensa rahalla marjoja ja sieniä jotenka se siitä terv tepivaari

 4. Vuosi 2006 oli viimeinen vuosi, kun saimme vaimon kanssa marjastuksesta tiliä. Ei meillä silloin kyky eikä into marjastukseen loppunut, kykyä olisi ollut poimia kolmen väristä marjaa kotipakastimen lisäksi myös myyntiin.

  Silloin näet tulivat thaipoimijat eli orjatyövoima kuvioihin. Läänin valtalehden Lapin Kansan mukaan yli 90 % marjoista mätänee metsiin. Lehti antoi ymmärtää, että nämä vieraspoimijat menevät sinne salattuun paikkaan, missä mystinen 90 % marjoista sijaitsee ja jonne paikkaan laiskistuneet suomalaiset eivät viitsi kävellä eikä mennä edes konepelillä. Lisäksi lehti väitti, että ahkerat thaipoimijat pesevät mennen tullen laiskat suomalaiset, siis ne suomalaiset, jotka enää kehtaavat vääntäytyvät hillasoille, mustikka-ja puolukkavaaroihin.

  Lehtitiedon mukaan kotimainen marjateollisuus menisi konkurssiin ilman näitä ahkeria orjatyöläisiä. Sic!

  Mene ja tiedä. Ainakin toriostajat katosivat niin Kittilän kuin Kolarinkin narikalta, sanoivat ettei kannata tyhjää päivystää. Vieraspoimijat myyvät marjansa omille värväreilleen ja paikalliset ihmiset kertovat, että vieraspoimijat tunkevat samoihin mustikkametsiin ja puolukkavaaroihin kun paikallisetkin, ja niitä on laumoittain. Hyvä jos saa kotitarvemarjat kerättyä ja hyvä jos nämä vieraspoimijat eivät polje jalkoihin.
  Kokemuksen kautta voin vahvistaa edellä mainitun todeksi.

  Kiva jos Hesari on huomannut saman asian vuonna 2023 kuin minä (halpatyövoiman/orjatyövoiman hyödyntäminen) ja monen moni muu pohjois-suomalainen huomasi lähes parikymmentä vuotta sitten.

  Mitä tulee vierastyövoiman käyttöön mansikkatiloilla, tomaattiviljelmillä… Sielläkin kuulemma ahkerat ulkomaalaiset tekevät tiliä, kun sinne ei saa töihin laiskoja suomalaisia, ja vaikka saisikin, eivät ne pääse samoille ansioille kuin nämä ultrathait ja muut työlle persot ulkomaan elävät. Näille puheille olen myönnellyt, että näin se varmaan on, jos siltä näyttää. Niin kauan kun näyttää.

 5. ”Lappiin yritetään houkutella tänä vuonna ennätysmääriä kausityöntekijöitä. Arviolta liki puolet työvoimasta tulee jo ulkomailta.”

  Olisiko taustaongelmana ne paljonpuhutut kannustinloukut. Sekä kulttuurisosiaalisen napanuoran katkaiseminen Ruotsiin. Ei meidän ole pakko tehdä samoja virheitä kuin kulttuurimarxismin mallimaa Ruotsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *