12 vastausta artikkeliin “Yritystuet”

 1. Taitaa Nesteen tuki olla lähinnä tuotekehitykseen ,kuten uusiutuviin polttoaineisiin menevää. Mitä tulee polttoaineiden hintoihin niin bensassa veroa on yli 50%, dieselissä vähän alle 50 % ja kiitos vasemmistohallituksen ilmastoposeerauksen jakeluvelvoitteen korotus nostaa hintaa huimasti, ellei asialle jotain tehdä.

 2. Yritystuissa on varmasti kansantalouden kannalta järkeviä ja myös turhia. Tiuhalla kammalla pitäisi tuet oman viisauteni mukaan harjata, erotella jyviin ja akanoihin. Mutta sellainen puhe jota joskus kuulee tiukkapipoisilta vasemman laidan kulkijoilta että tuet liki kaikki pitäisi poistaa ei perustu viisauteen vaan sokeaan punaideologiaan. Kyllä näin on.

  1. Matti, kentän vasemmalta laidalta huudellaan usein miljardien yritystuista ja niiden leikkaamisesta. Eli lasketaan epämääräisesti kaikki ns. alemmat verokannat mukaan. Toisin sanoen vasemmalta laidalta todellisuudessa esitetään miljardien veronkiristyksiä.

   Toisaalta puhutaan fossiilisten polttoaineiden tukemisesta, ja Ville Niinistön ympäristöministerikaudella niistä tehtiin oikein selvitys, jonka mukaan esim.työnantajan tarjoama parkkipaikka työvuoron ajaksi on tukea fossiilisille polttoaineilla.

   Vielä hauskempi oli se, että moottoriajoneuvolla tapahtuneen kolarin seurauksena tulleen vamman hoito oli myös tukea fossiilisille polttoaineille.

 3. Ei mahda mitään sille, että tuo ideologinen paska menee vitsin puolelle.

  1. Olisipa vasemmistopuolueet olleet hallituksessa niin tuet olisi jo poistettu 🤣

 4. Ei tätä listaa voi katsoa muuta kuin häpeällä.

  Mutta suurempi häpeä on siinä kun tämäkin hallitus epäonnistuu tukien leikkaamisessa. Kuten on epäonnistunut jokainen hallitus, oli johdossa demarit, kokkarit tai kepu.

 5. Ei yritystuen saajan firman nimellä ole mitään merkitystä olipa mikä tahansa iso tai pieni. Sillä on merkitystä, jos tuella saadaan aikaan taloudellista mitattavaa tulosta ilman, että tukea ei olisi saatu.

 6. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta nykyään ravitoimitaakin tuetaan…

 7. Heikillä on tärkeä sivulause: olisiko tulosta saatu ilman tukea?

  Periaatteen pitäisi olla että tuella tuetaan tutkimusta ja korkeintaan prototyypitystä – mutta ei massatuotantoa. Siinä muutama hallitus sitten tehtiin juuri paha virhe kun tuettiin tuulivoiman massatuotantoa, vaikka se olisi lisääntynyt jopa nopeammin ilman tukea.

  Yritystuki voi olla myös tuotekehityksen hidaste.

 8. Yritystuen saanti edellyttää yritykseltä tai start-upilta jatkuvaa raportointia täyttääkö se vaaditut ehdot projeksissa ja se etenemisessä. Se on pirun työlästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *