SAK-pomo käväisi Afrikassa, olisi ennemmin käväissyt Tanskassa

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta käväisi äskettäin Afrikassa, ja Suomeen palattuaan hän alkoi hehkuttaa afrikkalaisperäisen työvoiman tarpeesta. SAK-pomon intoilu kuitenkin torpattiin välittömästi Rakennusliitossa, joka on yksi SAK:n suurimpia liittoja. PS:n Matti Putkonen puolestaan varoittaa, että työperäinen maahanmuutto uhkaa koko ay-liikkeen olemassaoloa.

https://www.suomenuutiset.fi/sak-pomo-jarkko-eloranta-kaipaa-tyomarkkinoille-lisaa-vakea-afrikasta-rakennusliiton-pomoltakin-taystyrmays-ei-mitaan

9 vastausta artikkeliin “SAK-pomo käväisi Afrikassa, olisi ennemmin käväissyt Tanskassa”

 1. Tuodaan sieltä 1 000 000 raketti-insinööriä ja työvoimapula on ratkaistu. Kaikki tietenkin SAK jäseneksi, maksavaksi sellaiseksi.

 2. ”Elorannan matkailu herätti Suomessa ihmetystä ja hieman myös närkästystä, sillä Afrikan-visiitti osui samaan ajankohtaan, jolloin useat ammattiyhdistykset ilmoittivat alkavansa järjestää eri puolilla Suomea mielenilmauksia, sosiaalisen median kampanjoita, työnseisauksia ja ulosmarsseja osana liittojen #PainavaSyy-kampanjaa.

  Suomessa laaja työttömyys: 357 000 vailla työtä.

  Välittömästi Suomeen palattuaan Eloranta alkoi intoilla afrikkalaisperäisen työvoiman tarpeesta. Elorannan hehkutusta ei hillitse edes se tosiasia, että laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä oli elokuun lopussa 357 500. Se on 12 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

  Laajalle työtä vailla oleville työtä etsivien joukolle SAK-pomon intoilu onkin kuin saavillinen kylmää vettä niskaan.

  – Eurooppa tarvitsee ja haluaa työvoimaa Afrikasta. Suomi on kovassa kilpailussa oman työvoimatarpeensa kanssa, Eloranta kirjoittaa todellisuudesta irrallaan olevassa blogissaan.”
  Lainaus avauksessa olevasta Suomen uutisten artikkelista.
  ———————————————————-
  Miksi Suomen demarit, ammattiliitot ja eritoten Totuusmedia pitävät niin matalaa profiilia ”Tanskan mallista”? Ei Tanskan maalla ole mitään mätää, vaikka Shakespeare niin kirjoitti. Se oli satoja vuosia sitten, ja sekin oli näytelmä.

  1. AY on ollut, on nyt ja on jatkossakin ellei muutosta saada aikaan, niin suurin este tavoittena saada Suomeen kilpailukykyiset työmarkkinat.

   1. Suurin työn vastaanottamisen kielteisestä asiasta on omistusasunnot
    Niistä kun ei pääse eroon nopeassa tahdissa
    Ja kun velkaa on enemmän kun asunnosta saa jää vielä vanhasta asunnosta velkaa jäljelle
    Moni sanoo kiitos ei käy terv tepivaari

 3. Minusta SAK on tässä alkusyksystä paljastanut todelliset kasvonsa ja eikä ne ole 2020 – luvulta vaan ummehtunut tuulahdus kaukaa menneisyydestä.

 4. Persut ajaa kaksilla tai komella rattaalla:

  1. Hyökkäävät hallituksessa ay:tä vastaan.
  2. Kentällä taas ajavat ay:n etujen valvonnan puolta.
  3. Yrittäjinä kusettavat pääurakoitsijoita ja mamu- työntekijöitä ( tapaus Sulkavuoren puhdistamo)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *