Ccleaner

Tietokoneeni ei jostain syystä suostu enää ajamaan läpi Ccleaneria, vaan joka kerta prosessi katkeaa. Monet ovat sanoneet minulle että koko puhdistusohjelma on täysin turha, mutta ainakin minun läppärini on toiminut puolet nopeammin kun olen koneen avatessani ensin ajanut läpi ccleanerin, ennen kuin teen mitään muuta…

7 vastausta artikkeliin “Ccleaner”

  1. Voi olla, ettei se ole tarpeellinen, mutta wintoosassa jää kovalevylle jatkuvasti vanhoja tiedostoja, mitä mikään muu ei poista.
   En lisäksi viitsi erikseen maksaa jostakin muusta ohjelmasta, jotta tämä tarpeettomien tiedostojen poisto tapahtuisi.

   1. Ohjelma on hyvin yksinkertainen, opitimoi ja poistaa ns ”roskaa” ja välitiedostoja. Helpoin on tietenkin välillä käydä koko kovalevy läpi ja katsoa mitä sinne kaipaa ja mikä vie mitäkin tilaa.

    Itselläni on vain Lenovon koneita ja ne nyt toimii kuin junan vessa. 👍

 1. En tunne kyseistä ohjelmaa, enkä ole sitä tietääkseni koskaan tarvinnut.

  Kuulostaisi siltä, että se tekee kovalevylle lisää tilaa hyödyllisille tiedostoille, mutta ei poista tarpeellisia tiedostoja.

  Siksi kannattaisikin miettiä ennemminkin, jos levyllä on liian vähän tilaa, niin siirtää joitakin isoja harvoin tarvittavia tiedostoja muistitikulle.

  Sähköpostiohjelmakin helposti täyttää kovalevyä roskapostilla, roskapostien tuhoaminen on oma erillinen urakkansa, että ne tosiaankin deletoidaan kovalevyltä tilaa viemästä.

 2. Juhan ”wintoosassa jää kovalevylle jatkuvasti vanhoja tiedostoja, mitä mikään muu ei poista.” – tämä on osin totta, mutta osin ccleanerin yms markkinointipuhetta.

  Tarkennuksia:
  1. Fakta on, että voit käyttää Windows-konetta kymmenen vuotta ilman että tästä tulee sinulle ongelmaa.
  2. Jos asentelet ja poistat hirveästi ohjelmia, ongelma voi kasvaa
  3. Pääosan tästä siivouksesta voi tehdä Windowsin mukana tulevalle levyn puhdistustyökalulla (disk cleanup englanniksi, en ole ihan varma mikä suomeksi).

  Jos koet että tästä cleanerista on apua, ei kai siinä mitään, mutta ammattipuolella emme käytä koskaan tällaisia sovelluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *