Ilves vei Vilin

Tuttavallani oli kaksi rotukissaa mutta hän antoi ne pois tuttunsa maalaistaloon koska otti labradorinnoutajan eikä halunnut pitää enempää kotieläimiä.

Viime yönä ilves vei piha-alueelta niistä toisen ja tapahtuma oli tallentunut pihakameraan. Nyt toinen kissa, Viiru, on ollut ihmeissään missä Vili on.

Ikävä juttu, mutta luonto on sellainen kun on, eikä sille minkään voi 🙁

4 vastausta artikkeliin “Ilves vei Vilin”

 1. Kovin ikävä tapaus kissan omistajan kannalta, varmasti tällaiset tapaukset osaltaan lisäävät ilvesvihaa. Huono juttu ilvesten kannalta, niitähän tapetaan jo sen vuoksi kun verottavat metsäkauriita, kanalintuja ja jäniksiä metsästäjien suureksi harmiksi.

  Olen ilvesten puolella näissä keskusteluissa, kaatolupia en antaisi.

  Että kissat saavat vapaana liikkua on monien mielestä luonnollinen asia, minun mielestäni ei. Oma lehmäkin tässä ojassa kun talvikauden syötän pikkulintuja ja naapuruston 5 -6 kissaa niitä alituisesti jahtaavat ja suihinsa syövät. Puolustan jyrkästi mielipidettä että kissat, minkit ja supikoirat eivät kuulu Suomen luontoon.

  1. Kun elelin lapsena Kuhmalahdella oli luonnon eläimistö niukkaa nykyiseen maamme eläimistöön nähden.
   Ei ollut joutsenia, kanadanhanhia, valkoposkia, satakieliä, naakkoja, luhtakerttusia, rusakoita, kauriita, villisikoja, ahmoja, susia, karhuja, saukkoja, minkkejä, supikoiria, majavia, oliko ilveksiäkään?

  2. Pihassa, metsän laidassa, partioi pari kissaa ehkä verottaen lintukantaa. Mutta eipä ole huolta jänistä pienemmistä jyrsijöistä, kuten myyräkuumetta levittämistä metsämyyristä.
   Jos ei ole piennisäkkäitä, niin puutiaisiakin on pihassa vähemmän.

   Lepakoita saisi olla, vaikka ne saattaisivat levittää luteita. Hyönteisiä olisi syötäväksi asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *