Kuole talvi !!

Eräs tuttavani oli laittanut facebookiin osuvan kuvan makaavasta lumiukosta johon oli isketty kymmeniä veitsiä, mutta en osaa linkittää sitä tänne.

Lauantaina kuitenkin pidettiin mukava grillikotapäivä veljeni Ollin, kummipoikani Jaakon ja erään ystäväni Jannen kanssa ja illalla vielä saunottiin. Sunnuntaiaamuna sitten olikin melkoinen tarpominen lumihangessa kauppaan, kun aurauskalusto ei ollut vielä ehtinyt tänne pirttiharjuun.

No, tulis nyt taivaalta vielä kaikki lumi, ettei tulisi takatalvea. Se ei olisi mukavaa.

9 vastausta artikkeliin “Kuole talvi !!”

 1. Kalliiksihan tämä talvi tulee. Lintujen ruokinta maksaa sellaiset 50 euroa viikko. Sentäs ruoka kelpaa.

  Ensin pistin yhden ruokintalaitteen. Sitten kaksi. Nyt on neljä. Ensin riitti täydennys kolmen viikon välein, nyt puolitoista.

  Opin myös, että närhet eivät ole kovin akrobaattisia verrattuna pienempiin serkuksiinsa.

 2. Kyllä se talvikin poistuu aikanaan ei vaan ihan vielä ole sen kesän aika terv tepivaari

 3. Joo kyllä lumi ja pakkaset jo alkaa riittää. Kiva kumminkin toisaalta että on ollut lunta eikä vaan mustaa maata ja vesisadetta. Mutta nyt ootellaan kevättä ja sinivuokkoja.

  Kyuu tarjoaa linnuille vain parasta herkkua näköjään 🙂

 4. Norppa, ei se erityisen ihmeellistä ole, tavallista siementä, talipalloa ja pähkinäpötköä.

  Vaan kun siellä on 50-100 lintua koko ajan pörräämässä siinä vierellä, ties miten paljon yhteensä alueella niin kummasti se tulee syödyksi.

  1. Joo, vitsillä heitin. Kyllä ne varmaan maksavat kaupassa. Pitäisi olla oma kaurapelto niin tulisi halvaksi.

 5. Pikkulinnuille syötän auringonkukansiemeniä ja murennettuja maapähkinöitä. Talimakkaroita myös joita ilokseni myös aika usein käpykäpytikka nokkimassa ja suureksi ilokseni yhtenä päivänä kaksi kertaa harmaapäätikka.
  Tässä tontillani isossa männyssä pesi harakka, ovat jäänet pyörimään tähän syntytanhuvilleen, niille vien ruuantähteitä, käyvät joka päivä tsekkaamassa tilanteen. Vihanneksia ja juureksia eivät ota. Täällä saaressamme ei ole rotan rottaa, siksi on mielestäni aivan OK syöttää harakoita ja käy siinä välillä jokunen variskin.

 6. Olen jättänyt pikkulintujen ruokinnan kokonaan.
  Jos sen aloittaa syksyllä, linnut eivät lähde talvehtimaan ja on pakko ruokkia kevääseen asti.

  1. Eiväthän jotkut linnut lähde minnekään vaikka niitä ei ruokkisi, kuten esimerkiksi tiaiset ja varpuset. Mutta totta on, ettei ruokintaa saa lopettaa jos aloittaa. Ruokkiminen on monelle kuitenkin kaksisuuntainen ilo: linnut saavat ruokaa ja ruokkija iloa lintujen tarkkailusta.
   Asun kerrostalossa joten ruokinta ei ole täällä vaihtoehto. Kesällä laitamme oraville pähkinöitä, niitä on sitten mukava seurata ikkunan läpi.

 7. Ruokin lintuja koko talven ihan vaan ahneuttani.

  – Täten saan paljon enemmän lemmikkejä pienemmällä hintaa mitä yksi koira tai kissa maksaisi pitää
  – Ja nämä syövät kesän tullen asioita joista haluan joka tapauksessa eroon
  – Ja tarjoavat terapeuttista äänimaailmaa keväisin
  – Ja tuijottavat kesäisin niin tuimasti että katse osuu sieluun asti, pakottaa miettimään syntyjä syviä – ja tulee psykiatria halvemmaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *