22 vastausta artikkeliin “Orpon jaaritukset ja Kari Enqvistin ajatukset”

    1. Siitä ei ole kysymys, vaan älyttömistä jatkuvista naljailuistasi ilman päätä ja häntää kuin tuo edellinenkin.
      Lähtee tuokin, jos et mitään muuta osaa.

  1. ”hyvinvointi koostuu kolmesta elementistä: elintasosta, yhteisyydestä ja itsensä toteuttamisesta” sanoo viisas Allardt.

    Uskon että Allardt on oikeassa. Monen viisaan olen myös kuullut sanovan että ollakseen onnellinen ihmisellä pitää olla mielekästä tekemistä, haaveita ja joku jota rakastaa.
    Myös sellaista kuulee että ihmisen pitäisi oppia olemaan onnellinen siitä mitä hänellä jo on haaveilun sijasta.

    Hallitusta moititaan että kiinnittää huomiota vain elintasoon eli rahaan.
    Mitkähän olisi ne temput (ilman rahaa toteutettavat) joilla hallitus kohentaisi yhteisyyttä ja itsensä toteuttamista?

    Enkqvist on viisas mies epäilemättä, taipuvainen haaveiluun jonka moni paikoin voi tulkita vasemmistolaisuudeksi.

    Tosin hän viisaasti sanoo kolumnissaan näinkin:

    ”Mutta yhtä lailla on ilmeistä, että kymmenen euroa lisää kuussa käteen ei automaattisesti merkitse hyvinvoinnin lisääntymistä. Pitää myös kysyä, mitä uhrauksia noiden lisäeurojen eteen pitää tehdä”

    1. Minua ärsyttää erityisesti nuo vasemmistolaisuus- oikeistolaisuus teemat, ikään kuin toinen on paha ja toinen on hyvä. Ne ovat perivanhoillisia ja vahingollisia määrittelyteemoja.
      Yhteiskunnassa on kysymys oikeudenmukaisuudesta ja erityisesti sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta olipa se mitä tahansa; rahaa, oikeuksia-oikeutta, työtä, palveluja, ikää jne..

      Kenellä tai keillä on velvollisuus löytää ja tukea kaikin keinoin lahjakkaimmat ihmiset eri tehtäviin Suomessakin, jos toisella on rahaa toisella ei ? Lahjakkuusprofessori Kai Uusikyläkin varmaan on vasemmistolainen ?

      1. Jos on oikeisto hallitus, niin totta helvetissä se tekee oikeistolaista politiikkaa ja sama pätee vastaavasti vasemmistoonkin. Ei kai nyt kumpikaan lähde tekemään politiikkaa, joka on vastoin heidän kannattajiensa ja äänestäjiensä tahtoa.
        Empatia ei ole se jolla maa nostetaan takaisin tuhkasta rikkauksiin ja olipa maan johdossa sitten oikeisto tai vasemmisto, niin kyllä ne köyhät aina ovat keskuudessamme ja niin paljoa ei rahaa ja varallisuutta olekkaan, etteikö köyhä pysy köyhänä niin halutessaan.

        1. Olipa oikeistolainen tai vasemmistoenemmistöinen, se pitää tehdä politiikkaa, joka on oikeudenmukaista kaikille tasapuolisesti.
          Nyt on joku puujalkahallitus=yhteiskuntasabotöörinen politiikka menneillään.

        2. Meinaat, että köyhät kyykkyyn, sairaat sairastakoot, kun ovat sairaiksi syntyneet ja poispotkitut työttömät työsiirtolohin ja vartijat pamputtamaan. Kuulostaa persupolitiikalta.

          1. Vasemmistolainen politiikka on sitä, että jos on yksikin köyhä, niin silloin pitää kaikkien olla köyhiä.

      2. Niin minuakin ärsyttää vasemmistolais-oikeistolaisuus jaottelu, pitäisi keksiä parempi, samalle asialle kuitenkin. Eipä taida olla ihan helppo tehtävä keksiä sellainen mikä suurelle yleisölle kelpaisi.
        Mutta juuri tuo mustavalkoisuus että toinen on hyvä ja toinen paha harmittaa sillä fiksu oikeistolainen näkee vasemmistolaisuudessakin hyviä asioita ja päin vastoin.

        Hienoja ismejä, teorioita, aatteita ja ties mitä on siitä miten ei materialististen asioiden pitäisi olla mutta raha on se mikä loppuviimeksi kiiluu ihmisten mielissä niin oikeistolaisten kuin vasemmistolaisten.

        Lopuksi vielä että arvostan Heikin arvostelua vasemmisto-oikeistolaisuus asiaan mutta pakko todeta että se on taistelua tuulimyllyjä vastaan.

    1. Kenellä poliitikolla on ”taito soveltaa asioita yhteen hiileen puhaltamiseksi”

      1. Olen ollut aina sitä mieltä, että Orpo on vain ison joukon kokoomusvanhusten ja talousonnekkaiden raharöhköjen lempipoika ja pitänyt sen vuoksi asemansa. Mitään yhteiskuntapoliittista hienoa ajatusmaailmaa hänellä ei ole vrt. mallia Suomisen, Holkerin ajoilta. Orpo on osaava poliitbyroon kamreeri.
        Pikkuyrittäjät ovat rähjääviä omankäden änkyröitä ja siirtyneet persuihin.

  2. Enqvist on kyllä oikeassa siitä että tuo palkaton sairasloma on sairas ajatus. Siltä osin hallituksen kannattaisi joustaa mitä pikimmiten.

    1. Samaa mieltä huolimatta siitä että tätä etuutta käytetään myös väärin

      1. Hyvin vähän käytännössä.
        Määräsin etukäteen jokaisen ilmoittamaan perjantaina, jos maanantaina olisi kipeä tai este.
        Ja soitto heti ma- aamu terkkarille, jos on sairas.
        Loppui loputkin lusmuilut.
        Mutta pomotasolla ei.

        1. Tämän ongelma on että jo ennestään työllistetty terveydenhoito käyttää aikaansa turhaan.

          Luottamus on paras ratkaisu. Se pitää ansaita, molemmin puolin.

  3. Onhan nuo ns vapaapäivät takavuosilta ihan tuttuja. En nyt tarkkaan muista miten ne toimivat , oliko niitä yksi vai kasi päivää. Joku varmasti muistaa, niillähän pyrittiin estämään niitä krapulapäiviä ja muita lusmuiluvapaita. Ihan hyvin ne aikanaan toimivat ja sairaslomat alkoivat sitten kun oli asiallistakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *