Persut rähjäävät, nälvivät, tyhmentävät, koska se on sen porukan ainoa osaamisalue

Tampereen kaupunginvaltuusto kävi maanantain kokouksessaan kiivaan keskustelun nuorisorikollisuudesta.

TAMPEREEN kaupunginvaltuusto yltyi maanantai-iltana keskustelemaan nuorisorikollisuudesta sellaisella kiihkolla, että puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd.) joutui esittämään toiveen asiassa pysymisestä. Perussuomalaiset otti yhteen vihreiden sekä sdp:n ja vasemmiston kanssa vimmalla, joka kärjistyi ajoittain henkilökohtaiseksi nälvimiseksi.

”Olemme Tampereen valtuustossa, mutta ongelma hiipii tänne. Tiedän että on vaikeaa Iiris myöntää, että on itse ollut aiheuttamassa tätä”, valtuutettu Veikko Vallin (ps.) sanoi puheenvuorossaan ja viittasi valtuutettu Iiris Suomelaan (vihr.)

Perussuomalaisten puheenvuoroissa nuorisorikollisuuden torjuntaan esitettiin maahanmuuttoon liittyviä keinoja. Joakim Vigelius (ps.) ei voinut käsittää, miksi lapsista ja nuorista ei saisi puhua kovaan sävyyn. Hänen mukaansa alle 15-vuotiaat toimivat häikäilemättömästi, kun he käyttävät 15 vuoden ikärajaa hyväkseen.

Vigeliuksen mukaan Tampereella ei tule odottaa, että Ruotsin kaltainen rikollisuus rantautuu Suomeen.”Kovat keinot pahentavat”

Kummola kiteytti nasevasti, mitä on kysymys :

On häikäilemätöntä…

Pormestari Kalervo Kummola (kok.) kertoi puheenvuorossaan, että kaupungin ja poliisin ylin johto pitävät säännöllisesti neuvotteluja. Kummolan mukaan neuvotteluissa on käynyt selväksi, miksi alle 15-vuotiaiden rikollisuus on lisääntynyt huomattavasti.

”Se johtuu pelkästään huumekaupasta ja siitä, että Suomen rikoslain mukaan alle 15-vuotiaat eivät ole teoistaan vastuussa. Se on tähän syy”, Kummola sanoi.

Kovat keinot pahentavat:

Valtuutettu Ilkka Porttikivi (sd.) kertoi työskentelevänsä rikosseuraamuslaitoksella ja tietävänsä kokemuksesta, että nuorisorikollisuutta ei ratkaista poliisin, kameroiden ja vartijoiden avulla.

”Kun nuoria laitetaan vankilaan, ei siellä oikeasti panosteta heihin, niin kuin pitäisi. Kun he vapautuvat, mitä sitten?”

Tampereen valtuuston kokous kärjistyi nälvimiseksi ja päälle puhumiseksi – keskustelu nuorten rikollisuudesta otti kovia kierroksia – Tampere – Aamulehti

11 vastausta artikkeliin “Persut rähjäävät, nälvivät, tyhmentävät, koska se on sen porukan ainoa osaamisalue”

  1. Ainakin eduskunnassa punademut ja vasurit rähjäävät.
   Mitään asiaa eivät kykene esittämään.

 1. Voi Heikki jos joskus katsoisit maailmaa kirkkaiden, ei värittyneiden lasien läpi. Persuissa on räyhääviä idiootteja, mutta esimerkiksi Vigelius ja Kiviranta ovat varsin asiallisia keskustelijoita.

  Mutta joku yhdistää ylläolevassa kokkareita, demareita, persuja ja vihreitä: kenelläkään ei ole kompetenssia saati halua ratkaista nuorison ongelmia.

  1. Minähän kerroin, mitä AL kirjoitti persuista häirikköinä.
   Vigeliuksen puheet kuten Suurtorillakin olivat häiriköintiä ja lisäksi puppua ja propagandaa.

 2. Korpeaako, kun demujen kannarus vain laskee ja persujen nousee?
  Ei lakkoilu ja punauho nöytä nostetta tuovan…

   1. Ei mitään tekemistä, vaan silti jatkuva demujen munisen ja sometähtien puolustelu.
    On aika mahdotonta erottaa kommenttisi demujen ideologisesta puuhastelusta.

 3. Yksikin demari, vasuri tai vihreä tai kepulainen vastaavat fiksuudeltaan tai moraalis- eettiseltä älyltään kymmentä persua.
  Persuja ei tarvita mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *