Isot kaupungit vs. muu Suomi – kuka ehdokkaista kerää äänet ja mistä?

Suomi on harvaan asuttu maa ja ihmisten arki eroaa kaupunkitaajamien sykkeestä syrjäseutujen tuulen huminaan

Cityihmisten vihreä siirtymä voi punaniskalle olla vihreä hiertymä.

No Presidentti ei nyt sisäpolitiikkaan vaikuta sen enempää kaupungeissa kuin maallaan, mutta eri lähtökohdista tulevat äänestäjät vaikuttavat siihen kenestä tulee presidentti.

Pääkaupunkiseutu on äärimmäisen tärkeä jo pelkästään asukasmäärän vuoksi, joten ketkä vievät äänet Helsinki, Vantaa ja Espoo alueella?

Helppo ja todennäköisesti myös oikea vastaus on Stubb – Haavisto vievät luokkaa
puolet alueiden äänistä ja loput jakautuvat pääosin Halla-aho, Andersson ja Urpilainen akselille muille tulee jotain.

Entä Turku, Tampere, Oulu ?

Entä muut, edellisiä pienemmät ”opiskelijakaupungit” ?

Mistä Rehn saa kannatuksensa, äänestävätkö häntä perinteiset kepulaiset?

Kuka kerää syrjäseutujen suosion?

P.s. Haavistolle voi löytyä ylimääräistä sympatiaa Rovaniemeltä ja Tampereelta erään artikkelin mukaan.
🤪

8 vastausta artikkeliin “Isot kaupungit vs. muu Suomi – kuka ehdokkaista kerää äänet ja mistä?”

  1. Jussin kannatus on tasaista ympäri maan, mutta ehkä suurinta kannatusta hän kerää pienemmistä maaseutumaisemmista kaupungeista.

  2. Arvi, itse olen taipuvainen samankaltaiseen ajatteluun.

    Vaikkakin myös joissain opiskelijapiireissä on myös aistittavissa kapinahenkeä, mutta tarttuuko se nuorien äänestäjien matkaan numeroa piirtäessä?

    Hmm…

    1. Niin, Jussiin eivät nuoret äänestäjät ole niin ennakkoluulojensa vankeina kuin vanhempi sukupolvi, jotka eivät ole mitään muuta saaneet lukea ja kuunnella valtamedioista kuin että, persu on paha ja ihmisvastainen.
      Nyt kun perussuomalaiset ovat toinen hallituksen pääpuolueista ja kun presidenttiehdokaskin istuu valtakunnan toiseksi korkeimmalla vakanssilla eduskunnassa, niin nuoremmat sukupolvet eivät enään osta tätä persuvastaista totuutta mitä muut puolueet ja valtamedia yrittää heille tarjoilla karvoineen.
      Nuoret ottavat selvää asioista ja omaavat lisäksi paremman medialukutaidon kuin vanhemmat kengänkuluttajat, eivätkä tee päätelmiään minkään lööppijulkisuuden perusteella.

  3. Mikalta kiintoisaa pallottelua.

    Kysymys ”koko kansan presidentti” on asia jonka voi esittää äänimäärissä tai neliökilometreissä.

  4. Eri lähtökohdista tulevat äänestäjät? Mutta entä jos moni ”punaniskaksi” identifioituva on vain entinen hippi tai punamulkku, joka on tehnyt trendikkään oskillaatioliikkeen äärilaidasta toiseen laitaan, kun oma entinen laita lakkasi olemasta muodissa? Itse satun tuntemaan näitäkin ihmisiä, joilla aivan samat lähtökohdat mitä itselläni.

    Mikä laitoja yhdistää: viehtymys valkoroskaan varmaankin.

    1. On mahdollista, että siinä missä entinen vannoutunut hippi aikuistuu cityvihreänpunaiseksi elitistiksi, joka viikon Helsingissä asuttuaan puhuu Stadin slangia ja kertoo matkustavansa sporalla ytimeen (vaikka toki mieluiten ajaa hänet ulkonäön vuoksi kumppanikseen ottaneen akateemisen porvari-äijänsä citymaasturilla) — niin myös hippi voi aikuistua ns. ”Punaniskaksi”, jolle tuottaa pelkästä oman entisen elämänsä/ ystäväpiirinsä vastustamisen ilosta mielihyvää provosoida sekä kapinoida liittymällä perssuomalaiseen kulkueeseen.

      1. Lapsuuden kapina on siis vain vaihtunut aikuisuuden kapinoinniksi näillä ikuisilla veijari-kullilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *