Ehdokas Stubb

IS paneelissa mm Stubb:
– Vaikutelmana ylimielisyys-
– Paljon luurankoja kaapissa eli vääriä päätöksiä-
– Tällä hetkellä kokoomuksella 4 avaiministeripaikkaa hallituksessa-
– Onko toinen jalka maamme ulkopuolella-
Kysymys äänestäjille:
– Mikä tekee hänestä parhaan?

26 vastausta artikkeliin “Ehdokas Stubb”

 1. Mikä tekisi parhaan? Voisiko se olla vertailu toisiin. Mikä on paras, se muodostuu plussien ja miinusten summasta ja tämän laskutoimituksen suorittaa itse kukin omassa päässään, tai toivottavasti omassa päässään eikä mene niinkuin pässi narussa, vaikkapa jonkun Pirkan blogin viisaan narusta vetämänä

 2. Jos Jussista ei tule presidenttiä, niin sitten Stubb, hän on muista huonoista jäljelläolevista ehdokkaista kuitenkin se vähiten huono.

 3. Molemmat ovat jotain en vaan voi sitä suoraan sanoa ettei tule haastetta käräjä tupaan terv tepivaari

 4. Odotetaan, kun Stubb joutuu samaan grilliin kuin muut. Rima on korkealla. Käytännössä tippuneita ovat jo Aaltola, Rehn. Mutta myös Andersson ja Harkimo. 2. Kierros, Haavisto ja Stubb. Halla-aho tai Urpilainen tippuvat.

  Paljon riippuu miten Stubb pärjää historiansa kanssa, mutta myös uskoon vakaana ja harkitsevana ulkopoliitikkona.

 5. Taisin aloittaa miinuksilla sori siitä, mutta
  – nuori elinvoimainen.

 6. Suomen presidentti on ensisijaisesti Suomen ulkopolitiikan johtaja.

  Suomen presidentti voi myös omilla toimillaan edistää Suomen ulkomaankauppaa, eli olla sitäkin kautta hyödyllinen Suomelle.

  Stubb on erittäin kielitaitoinen ja laajasti verkostoitunut korkeiden ulkomaisten tahojen kanssa.

  Alex on ylivertainen kaikkiin muihin ehdokkaisiin verrattuna – ja joku näistä ehdokkaista on tuleva Suomen Tasavallan Presidentti.

 7. Meillä on joukko ehdokkaita, joita kaikkia politiikasta kiinnostuneet ovat voineet seurata jo vuosikausia, joten vaalitenttien arvo ei ole ehkä niin suuri kuin heille, jotka eivät ole olleet politiikasta kiinnostuneita.

  Stubb on hyvä ehdokas, oikein hyvä ja joillekin paras mahdollinen.

 8. Vaalitentit kiteyttävät sen miten kartalla ehdokkaat ovat suhteessa tulevan presidentin tehtäviin; sitä hommaa kukaan ei ole hoitanut huolimatta omasta historiastaan.

  1. Ei minulla mitään vaalitenttejä vastaan ole, päinvastoin, hyvä kun niitä on ja erityisen hyvä niille, jotka eivät politiikkaa tiiviisti seuraa.

   Toisaalta jos on pitkään politiikkaa tiiviisti seurannut niin eiköhän presidentin tehtävä kuva ja valtaoikeudetkin ole jo ennestään selvillä.

   1. … suhteessa nykytilanteseen ja tuleviin haasteisiin. Se on se hastattelujen ydin, miten kokemukset auttavat tästä eteenpäin hyvään tai pöpelikköön. Mutta erityisesti kilpailijohin nähden nyt-tilanteessa.

    1. Niin no, tentissä kysytään paljon kysymyksiä joilla ei ole mitään tekemistä presidentin tehtävän kanssa, mutta onhan niillä viihdearvoa.

     No itse kukin tekee oman valintansa omista lähtökohdistaan, väärin kukaan ei äänestä.

     1. Joku voi hyvinkin äänestää väärin – jos homma ei ole kiinnostanut pätkääkään, mutta käy kuitenkin äänestämässä jonkun kaverin suosituksen mukaisesti.

      Demokratia on harvinaista herkkua Maapallolla – kannattaisi kiinnostaa.

 9. Ylimielisyys ja aliosaaminen – siinähän se on.

  Presidenttinä pitäisi ottaa vastuuta ja juuri siitä ei ole kokemusta. ”Sori siitä” ei riitä.

  Molemmilla gallup-kärjen pitäjillä on sama ongelma ja tätä ovat ainakin Ylen lainaamat analyytikotkin muistuttaneet: kyvyttömyys käsitellä omia virheitään ja siten oppia niistä. En hae virheetöntä pressaa, koska sellaista ei olekaan. Haen virheistään oppinutta pressaa. Mistä sellainen löytyisi?

 10. Miksi emme äänestästäisi punaista Li Anderssonia, ei halua että Suomea aseustetaan, ei halua maahamme NATO-joukkoja (ei taida tajuta että olemme jo NATO-maa eli omat joukkomme ovat niitä NATO-joukkoja), ei halua Yhdysvaltojen kanssa olevaa sopimusta toteuttaa. Juuri kertoo näin YLE:ssä, syyttää jo valmiiksi yhdysvaltalaisia joistain rikoksista kun niitä on nyt täällä? DCA-sopimus on Vasemmistolle kauheaa.

  Tämä olisi paras presidentti. Äänestetään se.

  1. Marko, en jaksanut kuunnella kuin Israel osion, mutta olemme varmasti samaa mieltä siitä, että luojan kiitos Li Andersson ei ole seuraava presidentti.

  2. Jos uskoisin että Andersson presidenttinä voisi hylätä aatemaailmansa jonka kannattajia Suomessa on n 7%, siis unohtaa kuten Niinistö, eli olisi koko kansan presidentti niin aivan kelpo valinta

 11. Itse tykkään edetä järjestyksessä ja saman Ylen formaatin mukaan millä olen jo aloittanut, enkä muutoinkaan lue mitään roskalehtiä.
  Lisäksi on varsin kertovaa, ettei Li Anderssonin vaalitentti-iltana ole ukoilla palleja antaa hänelle tilaa, itse ainakaan ota koko Stubbiin kantaa ennen kuin hänen vuoronsa tulee valitsemissani tenteissä.

  Niin ja hyvinhän tuo veti; Andersson siis. Ihanan tervetullut hengähdys tähän mielisairaaksi muuttuneeseen yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Hyvin voisin äänestää Li Anderssonia.

  1. Jos olisi 2 vaihtoehtoa, moniälykäs Li tai Ji, joka käyttää älyään roskakasan tonkimiseen, ääneni saisi ilman muuta moniälyinen ja yhteiskunyakelpoinen Li.

   1. Sama juttu.
    Kyllä valkoroska tuntuu kiihottavan näitä sananvapautta sekä vähemmistöjä vihaavia homofoobikoita niin, että heistä itsestään on muodostunut ikään kuin demokratiasta nousevan mädännyksen varoittava esimerkki sen ohella, että ovat tehneet itsestään omassa ja toistensa kuonassa muhintaan viehtyneen sikamiesten suihinottokerhon.

    Kyllä Stubb mielestäni Urpilaisen keskinkertaisuudessa voittaa raikkaammin.
    Anderssonissa minua lähinnä ärsyttää hänen epädiplomattisuus sekä huono Suomen kielen taito, joka kielitaidottomuus tosin taitaa vaivata myöskin ”Harry” Harkimoa sekä suurta osaa persuista, jotka sitten eivät taida ilmeisesti osata oikein mitään kieltä (mihin suhteessa heidän oma ehdokkaansa vain korostaa luokkaeroja sekä erittäin vahvaa kontrastia jopa heidän oman puolueen sisällä).

     1. Ei ruotsinkielisyys itsessään ärsytä, eikä Stubb kismitä minua persoonana, vaikka hänen dissaamisensa onkin muodikasta.

      1. Ei minuakaan haittaa. Stubb on ihan kelpo jätkä. Voitti vävynikin parilla minuutilla Tampereen thrialtonilla.
       Mutta, on niin kova savuamaan, ettei ehdi vaihtamaan paria sanaa, kun on kiire taas mennä savuna, missä applodit odottavat. Kaikki hetkenkin paikallaan olo ja rauhallusuus on teennäistä tekopyhyyttä.
       No, sielujen sympatiaa koen itsekin malttamattomana, jos ei ”suma” liiku.

       1. Jos minun pitäisi valita, asetunko koulukiusaajan vai kouluampujan puolelle, niin en tukisi kummankaan osapuolen ongelmien glorifioimista, vaan toteaisin, että molemmat ihmistyypit hyötyisivät psykologisen avun saannista.

        Kiusaamista kokeneiden olisi erityisen tärkeää myös kantaa oma vastuunsa niin, ettei heistä itsestään aikuisiällä tule kiusaavia sadisteja, valtapakkomielteisiä vainoajia tai nais-vihaajia.
        En todellakaan arvosta sitä, että aikanaan lapsuudessa kiusaamista kokeneet, nyttemmin aikuiset ihmiset käsittelevät tunne-elämiensä ongelmia leiskuvalla halulla kostaa kaikille, jotka he traumoistaan käsin määrittelevät ”pahoiksi ihmisiksi”. Tämä voi pahimmillaan johtaa siihen, että joku vässykkä laittaa itse pahan kiertämään kohdattuaan jonkin arkisen vastoinkäymisen, jossa hän tuntee menettävänsä elämänhallinnan tunteen, jota sitten lähtee sairaalla ja jopa rikollisella tavalla palauttamaan itselleen ulkoisesti jonkun sivullisen kustannuksella.
        Heikot miehen irvikuvat kun eivät uskalla lähteä nyrkkitappeluun toisten vahvojen miesten kanssa, vaan säännönmukaisesti kostavat aina itseään heikommille, kuten naisille, vammaisille, lapsille, vähä-osaisille, muunlajisille tai muille sellaisille, joista ei ole heille turpaan vetäjiksi.

 12. En minäkään kaikkia näitä teidän sivistyssanojanne aina oikein ymmärrä, saati sitten niiden taivutuksia. Mutta hei, enhän minä ole pyrkimässä presidentiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *