Minulla on tapana keittää iso kattilallinen kuorittuja perunoita (isoja Jellyjä lohkottuna) ja niille kaveriksi Jauheliha-sipulipata. Joidenkin mielestä jauhelihakastike, mutta se minun versioni on hyvin paksua, eikä nestemäistä.
Siihen jauhelihapataan käytän yleensä 1 kg paketin Atrian Nauta-Viljapossu jauhelihaa (50/50).
Yleensä perunat ja liha loppuvat samaan aikaan, mutta näin alkusyksystä isoja Jellyjä saa vain satunnaisesti ja pienet perunat eivät minua kiinnosta. Niinpä minulla jäi yhtä ateriaa varten sitä lihapataa ja puuttui neljä isoa perunalohkoa.
Käytin tapani mukaan luovaa ongelmanratkaisua ja tekaisin munakkaan.
Kotimaassa valmistettuun Fiskarsin HardFace paistokasariin (26 cm) levitettynä se lihapata lämpenemään – en laittanut voita, sillä se lihapata on itse varsin rasvaista.
Kulhoon kolme Isoa Vapaan kanan munaa. Vatkausta ja ihan pikkuisen Täysmaitoa sekaan. Ei suolaa, ei mausteita. Vatkausta ja paistokasariin. Liesi matalalle lämmölle ja tekemään muita toimia. Jonkin ajan kuluttua kävin kaäntämässä lieden nolla-asentoon ja vielä odotusta.
Sitten vaan munakas paistokasarista Kotimaiselle Arabian Forte-lautaselle ja syömään Kotimaisilla Hackmanin Savonia aterimilla.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
Lautasen ja Paistokasarin pesin Kotimaisella Sinin astiaharjalla, johon voi vaihtaa tarvittaessa uuden harjaosan samaan hyvään varteen.
Mä oon tänään tankannut aika tuhtia ja rasvaista, esim pyttipannua jossa pilkottuna HK n grillibalkania. Illalla taion vielä jotain kotikokin porsaanlihasäilykkeestä ja pussillisesta pakastejuureksia.
Timo, minä syön ja juon paljon rasvaa:
– täysmaito;
– voi;
– rasvainen kermajuusto;
– mainitsemassani jauhelihassakin on 20% rasvaa;
– jne.
Toisaalta syön myös vaikkapa marjoja ja hedelmiä – metsästä ja omasta puutarhasta, joskus jopa ostan hedelmiä.
Ennen kaikkea minä myös liikun, kulutan energiaa. Jo kävelykin on hyväksi, pyöräilen paitsi asioilla, niin myös kuntoilun vuoksi. Suosittelen Sinullekin liikuntaa.
Juu, ensi lauantaina alkaa jahti niin menen ystävälle joka on metsästäjä kylään ja vien pullon tummaa rommia jota olen säästänyt kaatoryypyksi niin on mahdollista että saan tuoretta hirvenlihaa tuliaisiksi 🙂
Ensimmäisenä tuli mieleen espanjalaistyylinen munakas mutta miksi lokeroimaan?
Munakas tai hienommin ilmastuna omeletti, on ruoka, jonka ainoa rajoite on mielikuvituksen puute ja sama koskee pyttipannua tai mikä ettei vaikka pizzaa.
Kukin oman makunsa mukaan ja hyvää tulee.