Meetvursti on ”tiivistelihaa” – eli tuhtia tavaraa

Sadan garmman meetvurstia valmistamiseen on käytetty esimerkiksi 125 g lihaa. Kun meetvurstissa on muutakin kuin lihaa, niin se meetvurstin liha on oikeastaan tiivistelihaa tai lihatiivistettä.

Meetvurstin valmistusvaiheessa siinä olevasta lihasta poistuu lihassa luontaisesti olevaa vettä.

Ostin joku aika sitten hyvässä tarjouksessa olleen kilon paketin meetvurstin kantapaloja (Huhtahyvä). Se kilo meetvurstia maksoi 4,99 euroa. Kun otetaan lihapitoisuus huomioon, niin lihan kilohinta oli varsin alhainen. Lihasäilykkeissä tilanne on niin, että siitä lihapurkin sisällöstä on reilusti alle 100% lihaa – ehkä vain 75%.

Eli ostin varsin halpaa proteiinia.

6 vastausta artikkeliin “Meetvursti on ”tiivistelihaa” – eli tuhtia tavaraa”

  1. Pippuri-venäläinen esim Kotivaran valmistamana maistuu minulle parhaiten metukoista, koska siinä on raaka-aineena myös hevosenlihaa.

    1. Juu ja hevosen jauhelihasta saa hyvät pyörykät, Olen sitä saanut edullisesti esim. sykkeen prisman lihatiskiltä Lahesta. Se on vaan aika tahmeaa niin pitää kokoajan kostuttaa kämmeniä juoksevalla vedellä kun niitä lihapyöryköitä pyörittelee käsin taikinasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *