Olipa kerran hyvä olut

Menin hölmöyksissäni ostamaan Lapin Kultaa. Lapin Kusta olisi tuolle sopivampi nimitys. En ymmärrä miten panimo on onnistunut pilaamaan aikaisemmin hyvänmakuisen oluen.

Poretta ja hapokkuutta ei nimeksikään, vaan väljähtänyttä mautonta liisteriä koko roina. Ajan säästämiseksi olisin voinut kaataa ”oluet” suoraan viemäriin.

Tästä lähin osaan jättää hyllyyn, vaikka olisi kuinka tarjouksessa. Sandelsia ostan seuraavan kerran, vaikka on vähän hinnakkaampaa, kuin muut bulkkioluet.

15 vastausta artikkeliin “Olipa kerran hyvä olut”

  1. Timo noinkin maailma muuttuu eikä varmaan aina paremmaksi itse en tiedä nyky oluistamitään kun takana on 17 vuotta täyttä raittiutta .
    Mutta varmaan täyttä totta mitä kerroit . terv tepivaari

  2. Maku muuttui aika pian sen jälkeen, kun alkuperäinen panimo myytiin nykyiselle omistajalleen. Sitä ennen Lapin kulta oli hyvää olutta.
    Aika tiskivettä se on moneen muuhun verrattuna.

  3. Jos tietoni pitävät edelleen paikkansa, ykköset on kaikki tehty kolmosesta laimentamalla lukuunottamatta Olvin ykköstä, mikä on käytetty ykköseksi.

  4. Juhak

    Tuota en tiennytkään. Välillä tulee ostettua ykköstä, kun se on hyvä janojuoma. kolmosesta ja sitä vahvemmasta ei lähde jano.

  5. Lapin kulta on tosiaankin litkua nykyjään. Tornion panimon tekemä original lager vuodelta 1964 on laatu olutta. Se tehdään alkuperäisen reseptin mukaan.

    1. Mistä sitä Tornion panimon olutta saa?
      Täytyisi päästä maistamaan.

  6. Pitää tunnustaa etten ole pitänyt Lapin Kultaa suomalaisista oluista koskaan mitenkään erinomaisena vaan olen ajatellut, että siinä on hieman sellaista kansallisromanttista ”lapin lisää” mukana.

    Suomalaisista oluista ehkä Karhu on ollut se suosikki ja Olvi hyvä kakkonen, unohtamatta Laitilan Kukkoa.

  7. Minä pidän Olvia itselleni ykkösenä ja Karhu on hyvä kakkonen.
    Jostain syystä Sandels ei maistu.

  8. Pitää tunnustaa, että Suomessa on iso joukko pienpanimoita joiden tuotteita en tunne ollenkaan, mutta olen aivan vakuuttunut siitä, että niissä tehdään myös aivan erinomaisia oluita.

  9. Vaikka tämä meneekin hiukan mainoksen puolelle niin minä juon sen vähän mitä juon Lahdessa pullotettua Lapin Kultaa. Erinomaiselta maistuukin juhannuksen grillimakkaran kanssa.

  10. Tälle vuodelle on tullut juotua peräti kaksi tölkillistä olutta (keskaria) – kaksien eri talkoiden lopussa talkoosapuskan painikkeena. Ettei vaan ollut Karjalaa.

  11. Kiitos kaikille kommenteista. Aikoinaan 90-luvulla sai Lappeenrannan pienpanimon rakuunaa ja husaaria, hyviä laatuoluita molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *