Saksassa käyttöön kolmas sukupuoli

Saksan korkein oikeusistuin on antanut määräyksen, jonka mukaan maahan on laadittava laki ”kolmannesta sukupuolesta”, joka voitaisiin todeta jo lapsen syntymässä.

Tuolloin asiakirjoissa on oltava mahdollisuus valita sukupuoleksi esimerkiksi ”muu”

Ennen lain voimaan astumista valtion viranomaiset eivät saa vaatia, että interseksuaaliset ihmiset valitsevat, ovatko miehiä vai naisia.

Arviolta 0,05-1,7 % ihmisistä on intersukupuolisia.

LÄHDE: YLE

 

Tässäpä taas pähkinää purtavaksi nykypäivästä.

6 vastausta artikkeliin “Saksassa käyttöön kolmas sukupuoli”

 1. Tämä on vähän sellainen yksinkertaista monimutkaisempi asiakokonaisuus.

  Jo syntymästä lääketieteellisesti tunnistettavia interseksuaalisia henkilöitä on ihan ihan oikeasti olemassa, eikä heitä saa sekoittaa puhtaasti psyykkisesti interseksuaalisin henkilöihin.

 2. …”eikä heitä saa sekoittaa puhtaastipsyykkiseesti interseksuaalisiin henkilöihin”

  Juuri niin, muutenhan voisi tuntea itsensä vaikka muurahaiseksi ja vaatia kaksi raajaa lisää. 🙂

  1. No näinkin, mutta vakavasti ottaen kyseessä on kaksi aivan eri ryhmää, joilla toki saattaa olla myös yhdistäviä tekijöitä, mutta ei suinkaan siinä määrin kuin jotkut ”sukupuolimoninaisuusfanaatikot” esittävät.

   Mahdoinko keksiä uuden sanan 😉

 3. Eilen katselin ”lontoolaista” elokuvaa, jossa 16 vuotias tyttö ei ollutkaan tyttö. Vasta silloin vanhemmat kertoivat hänelle, että lapsena tyräleikkauksen yhteydessä häneltä oli löytynyt pojan sisäkalut. Olihan se varmasti melkoisen hämmentävä kokemus siinä iässä kerrottuna. Edelleenkin tyttö oli tuntemuksiltaan tyttö, mutta sukupuoliyhteyskin oli sattunut kovasti, jota hän oli ihmetellyt. No, se oli elokuvaa, mutta käytännössä varmaan mahdollista.

 4. Virallisesti kolmas sukupuoli on hyväksytty joissain maissa jo vuosituhat takaperin, että kai se Saksa vaan vähän perässä.

  Vaikuttaa aika virkamiespäätökseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *