Uusi tuntematon : Joko tai

Veteraanien mielipidettä kun on kysytty, niin toiset ovat kehuneet leffaa ja toiset taas haukkuneet lyttyyn.

Naapurini kävi eilen katsomassa ja hänelle jäi tuosta elokuvasta ristiriitaiset fiilikset. Joitain kohtia hän ei oikein sulattanut. Naapurini lisäksi sanoi, että on lukenut Väinö Linnan romaanin kolmeen kertaan.

Itse odotan että leffa tulee dvd lle ja katson sen kaikessa rauhassa kotonani.

7 vastausta artikkeliin “Uusi tuntematon : Joko tai”

 1. No selvä ykkönenmulleonedelleen edvinin tekemä uusin toisena n 0,5 pisteen päässä siiä
  Sittensurkeimmatonollut musta mannerheimi ja molperin tuntematon miinus 50 pisteen päässä .
  Kävin katsomassa ensi illassa tän uuden edvinin oon nähnyt sata kertaa teeveessäkin terv tepivaari

 2. Kotijulkaisua odottelen miekin. – Luin Iltalehdestä, että kyseinen filmi on myyty Ruotsiiin ja sitä on lyhennetty lähes tunti.
  Jostain elokuva-arvostelusta luin, että ohjaaja Aku Louhimies olisi ottanut filmiin jonkin verran mallia elokuvasta ”Veteen piirretty viiva”. Tämän amerikalaisen sotaelokuvan, tehty 1988, olen nähnyt televisiossa. Tapahtumat sijoittuvat toiseen maailmansotaan Tyynenmeren saaristoissa. Ei minusta kaksinen sotafilmi, mutta kyllä sen katsoo. Alku on pitkäpiimäinen fisofisine pohdiskeluineen, mutta maisemat ovat komeita, alkuasukasnaiset kauniita ja lapset söpöjä. Kyllä filmistä toimintaakin löytyy, kun Nick Nolten esittämä karski eversti, joka himoitsee kenraalin natsoja, saa tehtäväkseen vallata japsien miehittämän saaren. Sankarivainajia tulee molemmin puolin, hurme virtaa ja suolenpätkät lentelevät.
  Mitä Louhimiehen filmiin tulee, en usko että se on ainakaan huonompi kuin Mollbergin versio. Elokuvan nähneiden kommenttien perusteella luulisin, että filmi on kohtalaisen hyvä.

 3. En ole katsonut vielä, mutta odotukset eivät ole korkealla.

  Oletettavasti arvostelen julkisesti sitten kun olen katsonut.

  Alkuperäinenkin olisi voinut olla parempi – esimerkiksi olisi voitu tuoda selvästi esiin historiallinen totuus että Venäjä aloitti Jatkosodan ja vieläkin selvemmin, että Suomi saavutti suurenmoiset torjuntavoitot Jatkosodassa.

  Pahoin pelkään, että historiallisessa totuudessa tämä uusin versio on vieläkin huonompi kuin alkuperäinen.

 4. Täytyy katsoa, kunhan näkee jossain muualla kuin elokuvateatterissa. Ei huvita maksaa siitä p_e_r_s_e_i_l_y_s_t_ä. mikä velloo katsomoissa. Haluan kuulla muutakin kuin sipsipussien rahinaa ja juonen etukäteisselvitystä. Haluan nähdä myös lopputekstit enkä pois kiirehtivien selkiä.

 5. Taitaa olla niin ettei nykypolvi osaa paneutua sotaan ja toisaalta sotaa kuvataan elokuvissa mielikuvien kautta joka on kaukana todellisuudesta niin ja nykysota on jotain ihan muuta kuin rintamasota.

 6. Ajattelin katsoa tuon leffan itsenäisyyspäivänä ja pyydän velipojan kylään. Hyvää ruokaa ja olutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *