”Eurooppa maksaa hirvittävää hintaa tästä hirviömäisestä itsepetoksesta”

Nobelin voittanut taloustieteilijä Paul Krugman kirjoittaa New York Timesissa, että Eurooppa on pahassa jamassa.

Lähde: ”Eurooppa maksaa hirvittävää hintaa tästä hirviömäisestä itsepetoksesta” – Talouselämä

”Enkä puhu vain vasemmistolaisista Kreikassa ja muualla, puhun näistä erittäin kunnioitettavista henkilöistä Berliinissä, Pariisissa ja Brysselissä, jotka ovat kuluttaneet neljännesvuosisadan yrittäen johtaa Eurooppaa fantasiaan perustuvan taloustieteen pohjalta”, Krugman sanoo.

4 vastausta artikkeliin “”Eurooppa maksaa hirvittävää hintaa tästä hirviömäisestä itsepetoksesta””

 1. Saksan talouselämän eliitti on kaiken takana. Kerronpa pienen tositarinan elävästä elämästä.
  Olin joskus 1990-luvulla noin pari vuotta ennen kuin euro lanseerattiin markkinoille Portugalin Algarvessa pelaamassa golfia. Algarve on ollut jo pitkään golffareiden paratiisi lukuisine kenttineen. Pelikaveriksi sattui saksalainen pankkimies ja siinä kun nelisen tuntia yhdessä käveltiin juteltiin kaiken laista EU:sta ja yhteisvaluutan mahdollisuuksista. Tuolloin saksalainen pelikaverini tokaisi, että yhteisvaluutta tulee parin vuoden sisällä, kuten sitten tulikin.
  Saksalla oli jo niinkin varhain valmiit suunnitelmat eurolle. Kun siihen vielä lisätään läntisen maailman talouseliitin ja amerikanjuutalaisten ökypankkiirien intressit, niin yhteisvaluutta euro oli jo päätetty, kun Suomi vasta liittyi EU:n jäseneksi.
  On selvää, että kun eurolla on niin mahtavat kätilöt, niin eurosta ei hevin luovuta. Ainoa tapa on, että euro kuolee hitaasti, mutta varmasti, kun maa toisensa jälkeen luopuu eurosta.
  Suomen olisi pitänyt luopua jo aikoja sitten, sillä meidän talousvaikeuksiemme pääsyy on yhteisvaluutta euro.
  USA:n yhteisvaluutta dollari syntyi aivan eri tavalla, kuin euro. Ensin perustettiin liittovaltio ja sitten liittovaltio siirtyi yhteisvaluuttaan. Euroopassa mentiin, kuin perse edellä puuhun. Ensin luotiin yhteisvaluutta euro ja sitten euro pakottaa liittovaltioon, koska vain liittovaltiossa voi toimia yhteisvaluutta.
  Euron perimmäinentarkoitus onkin saada aikaan Euroopan Yhdysvallat. Siksi eurosta ei voi luopua.
  Muutosvastarinta on kova, joka on jo synnyttänyt kansallisuusaatteen kipinän eri EU-maissa.
  Seuraavien eduskuntavaalien pääteemana tullenee olemaan liittovaltio tai itsenäisyys.

 2. Kyllähän villejä visioita varmasti on monilla pankkiireilla – heikosti hallittu liittovaltio antaisi ennennäkemättömät mahdollisuudet epärehelliseen liiketoimintaan, eikä EU:n heterogeenisyydessä voi määrätietoinen hallinto toimiakaan.

  Toinen asia on mitkä visiot ovat realistisia ja mitkä toteutuvat. Mutta eihän tämä homma ole niinsanotusti ihan moitteetta mennyt.

 3. ”Syventynyt integraatio on synnyttänyt ongelmia, joita voidaan hoitaa ainoastaan syventämällä integraatiota”

  Jussi Halla-aho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *