Perussuomalaiset vai Suomalaiset tai Aitosuomalaiset

Nimi on puolueellekin tärkeä, kuten meille kaikille. Dale Garnegie sanoo kirjassaan ”Miten saan ystäviä ja vaikutusvaltaa ”  että nimi on jokaiselle suloisin äänne. Siis haluamme, että meitä puhutellaan aina nimellä.

Nyt kun Perussuomalainen puolue koki hajaannuksen ja jopa sen perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja loikkasi pois puolueesta eli erosi puolueesta, niin vanha puolueen nimi  kannattaa harkita vaihdettavaksi. Mutta nimen vaihdos, jos sellaiseen päädyttäisiin on tehtävä taiten ja vaiheittain.

Itse olen monesti pohdiskellut, miksi puoluen nimessä täytyy olla etuliite ”perus”? Eikö riittäisi, että puolueen nimenä olisi ”Suomalaiset”? Mitä tarkoittaa perussuomalaiset? Parempi olisi ”Aitosuomalaiset”, ”Supisuomalaiset” tai ”Kantasuomalaiset”

Jos nimilogo halutaan muuttaa se kertoo samalla, että ”talossa on uudet isännät” on se tehtävä niin, että etuliitettä pienennetään logossa ja jossain vaiheessa vaihdetaan se uuteen esim. ”aitoon”.

Mielestäni Perussuomalainen-nimi on nyt rasite puolueelle. Se muistuttaa kaiken aikaa ikävistä asioista, joka ei ole hyvä asia. Siksi jotain, vaikka vain pientäkin uudistumista kaivataan puolueen ilmeeseen.

24 vastausta artikkeliin “Perussuomalaiset vai Suomalaiset tai Aitosuomalaiset”

 1. Olen Väiskin kanssa juuri päinvastaista mieltä. On muitakin tapoja osoittaa, että komento ja mahd. suunta puolueessa on vaihtunut.

  ML vaihtoi Keskustaksi, kun häpesi maalaisuuttaan.

 2. Perussuomalaiset on nimenä hyvä. Silloin kannattajiksi voivat liittyä myös maahanmuuttajista ne, jotka haluavat puolustaa turvallista ja yhteisvastuullista yhteiskuntaa, jonka perusta on suomalaisuudessa.

 3. Jotenkin järkyttävä nimi tuo ”persuomalaiset”. Sen viitekehys on juntti, jauhosäkki, punaniska, sahdinlätkijä, kaikesta kateellinen suomalainen uhooja. Ei muuta kun Pappatunturi alle Poutiaisen tapaan ja keräämään ääniä junteilta.
  Sitä ihmettelen, miksi siihen porukkaan on eksynyt pieni joukko fiksua porukkaakin, vai onko ollut kysymys siitä, että aikoinaan haistoivat, että tämä junttiliike nousee ja, sen kautta pääse vallankahnvaan pääjuntin kanssa.

  1. ”Sen viitekehys on juntti, jauhosäkki, punaniska, sahdinlätkijä,…”

   Sahdilla on vaikea läskiä, kun se ei pysy kiinteässä olomuodossa.

 4. Eihän se nimi ketään pahenna, kun ei sano sitä. Ja onkos sillä niin väliä, lapsillekin annetaan nykyään nimeksi ihan mitä sattuu.

  Harri, eiköhän se Keskustan nimen vaihdon motiivit olleet ihan jotain muuta.

 5. Ainahan nimistä sopii keskustella, mutta näin blogimme kiintiökapitalistipaskiaisena ehdotan, että persujen brändillä on jonkin verran arvoa eikä sitä kannata heittää pois.

  Maamme historia on täynnä nimenmuutoksia jotka ovat ampuneet reisille. Tampereelta Pirkkahalli, valtakunnallisesti vaikkapa Posti tulee mieleen.

  1. Timo Soinin vetäydyttyä populistisuus vähenee ja aatteellisuus lisääntyy. Kansallismielisyys vahvistuu.
   Toivottavasti kansallismielisyys ei kuitenkaan mene yli kuten ruotsinationalisteilla on mennyt sen satavuotisen historian alusta asti. Mihinkään erkoopeen harrastamiin simputustoimiin ei pidä ryhtyä. Vähemmälläkin innolla voimme saada 50:n prosentin kannatuksen tässä tilanteessa, jossa suomalaisia lukumääräisesti paljon suuremmat kansat pyrkivät vyörymään rajojemme yli.

   Pohjoismaiden suurinta kansakuntaa, ruotsalaisia, edustavalla erkoopeella ja sen ärjymmällä nationalismilla kannatus taitaa surujen keskuudessa nousta ajoittain yli 70:n prosentin.

   Myöskin Ahvenanmaalla nationalismi on suuressa huudossa. Oli sieltä valittu edustaja Ahvenanmaalla ollessaan minkä puolueen edustaja tahansa, niin eduskuntaan tullessaan hän aina liittyy erkoopeen nationalisteihin.

   Erkoopee on houkutellut pohjoisessa puolueeseensa saamelaisnationalisteja, joiden suhdetta muihin saamelaisiin ja suomalaisiin voisimme pohtia jossakin toisessa yhteydessä.

   Kansallisuusaatteen pitäisi perussuomalaisuudessa säilyä patrioottisuutena, vaikka erkoopeeläistyyppinen nationalismi voisi kyllä tuoda paremman kannatuksen.

 6. Kiitoksia kommenteista. Avaukseni olikin tarkoitettu keskustelun virittämiseksi. Avaukseni ei ollut kyllin selkeä, kun ei ihan ymmärretty sen merkitystä.

  Aina on maailmassa muutettu jopa vanhojen tuttujen merkkituotteiden pakkausten ulkoasua jostain syystä. Muutos on vain tehtävä taitavasti ja pitkähkön ajan kuluessa. Esim. savukemerki North State, jonka pakkausta muutettiin aikanaan pitkän ajan kuluessa vaiheittain, niin uutta pakkausta ei tunnistaisi Nortiksi, jos se muutos olisi tehty kertaheitolla.
  Tätä tarkoitin avauksessani, kun ehdotin puolueen ilmeen muuttamista vaiheittain.

  1. Jos tavoittelisimme erkoopeen prosentuaalista suosiota, niin voisimme siirtyä nimeen Suomalainen Kansanpuolue, SK. Ainakin perseilyt loppuisivat laakista.

  2. ”Tätä tarkoitin avauksessani, kun ehdotin puolueen ilmeen muuttamista vaiheittain.”

   Kyllä itse asiassa ehdotit nimen, eikä vaan ilmeen muuttamista:
   ”Eikö riittäisi, että puolueen nimenä olisi ”Suomalaiset”? Mitä tarkoittaa perussuomalaiset? Parempi olisi ”Aitosuomalaiset”, ”Supisuomalaiset” tai ”Kantasuomalaiset” ”

 7. ”Jotenkin järkyttävä nimi tuo ”persuomalaiset”. Sen viitekehys on juntti, jauhosäkki, punaniska, sahdinlätkijä, kaikesta kateellinen suomalainen uhooja. Ei muuta kun Pappatunturi alle Poutiaisen tapaan ja keräämään ääniä junteilta.
  Sitä ihmettelen, miksi siihen porukkaan on eksynyt pieni joukko fiksua porukkaakin, vai onko ollut kysymys siitä, että aikoinaan haistoivat, että tämä junttiliike nousee ja, sen kautta pääse vallankahnvaan pääjuntin kanssa.”

  Että tällasta meuhkaamista.

 8. Harri saxafoonilla tai ilman, en ole kajonnut kenenkään kommentteihin millään tavoin. Ällö antaos väärää todistusta lähimmäisestä.

  Kyllä ehdotuksessani on kyse vain ilmeen muuttamisesta. Logo säilyy tietty ja suomalaiset, mutta vain etuliitteestä voisi keskutella tai sen poistamisesta kokonaan. Kyllä ”Suomalainen puolue” on hyvä nimi. Tämä on vain spekulointia, kun päättäjät päättävät ja pulinat pois.

  1. ”Harri saxafoonilla tai ilman, en ole kajonnut kenenkään kommentteihin millään tavoin. Ällö antaos väärää todistusta lähimmäisestä.”

   No joku muu on sitten poistanut kommenttien muokkauksen blogistasi.

Kommentoi