8 vastausta artikkeliin “Muistoja Amerikasta”

 1. Kommunistien joukossa on ihmisenä aivan mainiota tyyppejä. Lämmöllä muistelen esmierkiksi muudatta Veikkoa, isäni joka ei toden totta ollut kallellaan vasemmalle, perustivat yhdessä tyhjästä puusepänverstaan. Rakensivat tilat, hankkivat koneet joista osan kimpassa. Veikko valmisti ovia, ikkunanpokia ja karmeja, isäni vaateripustimia. Yhteisityö sujui mainiosti.

  Veikko oli äreä kommunisti, uskossaan horjumaton, oli kunnanvaltuuston jäsen.
  No se oli aikaa jolloin kommunistit olivat aatteessaan todella kommunisteja, nyt on toisin, hienohelmoja jopa pehmoilijoita ja taivaanrannan maalareita on paljon harvenevassa joukossaan.

  Perhepiireissämme arjessa jätti Veikko politikoinnin tykkänään sivuun, oli avulias, humoristi ja mitä mainioin seuramies.

  1. Myllymatti,
   kyllähän Ken Olsen tuolla videolla näkee kuitenkin Maynardin suomalaiset kommunistit kunnon ihmisinä. Minulle hän kerran kehui suomalaisten työmoraalia ja ammattitaitoa.

   1. No, selvisihän se, opin tuntemaankin.
    Mielenkiintoista muuten tämä; tunnistaa aiempi keskustelija. Jo vähän ikävä olikin kommenttejasi; joskus pistäviäkin mutta kuitenkin.
    Tänne Tammelaan olen kotiutunut ja pois en lähde kuin krematorioon.

 2. Mielestäni kommunisti haluaa vain osansa hyvinvoinnista.
  Voisko vastavuoroisesti sanoa riistäjäksi sitä joka nokkeluudella kerää itselleen mammonaa.

 3. Niilo; todella monta kommunistia tunnen, heissä aivan mainioita ihmisiä.
  Ei ihmisen aatemaailma välttämättä ihmisen persoona muuta. Katoppa tuota Myllymatin kommenttia; meillä lienee yhteisiä tuttavia paljonkin, kommunistejakin.
  Turengin pappi; Tulander, paljonkin hänen kanssaan jutellut olen, aivan mainio persoona, ei ollenkaan ”kypäräpäineen pappi” a´la Kari Suomalainen. No, Kari Suomalainen ironisoi piirroksillaan läpi valtakunnan politiikan aivan osuvasti ja mainiosti.

 4. Kommunismi ja kommunistit ovat ihan /Cstä.

  Perusidea on ettei kukaan saa tienata enemmän kuin muut. Jos muu keino ei tepsi niin tapetaan ne jotka työskentelevät ahkerammin/paremmin kuin muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *