Politikat

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710042200437047_u0.shtml

Kallupit nostavat kokoomusta yhä ja kepu laskee.

Kokoomuksen Risikko ent sairaanhoitaja sairaanhoitajapäivillä arvioi hoitajien keskipalkan 3.000€.

Näinkö ulkona ovat ministerit omasta alastaan?

Millä tietämyksellä meitä hallitaan?

Millä tietämyksellä kalluppeihin vastataan?

 

9 vastausta artikkeliin “Politikat”

 1. Oli hyvä kirjoitus tuon Iltalehden linkin takana.

  Sairaanhoitaja Noora Hassinen on pohtinut samaa, jota itse olen esittänyt jo kauan monessa eri yhteydessä:

  ”Palkkausasiaa voisi miettiä tarkemmin, sovelletaanko kaikkiin sairaanhoitajiin samaa palkkausta vai muokataanko palkat yksilöllisesti osaamisen ja kokemuksen mukaan.”

  Palkkauksessa pitäisi ehdottomasti olla enemmän yksilöllisyyttä, sillä tehtäväkuvat vaihtelevat aivan laidasta laitaan.

 2. Itse olen opetusalan ammattilainen pitkällä työkokemuksella. En ole insinööri tai diplomi-insinööri. Väitän että rakennusmaalauksesta tiedän vähintään yhtä paljon meille tärkeitä asioita kuin insinöörikin; joistain minulla on jopa kokemusta. Silti häviän aina niin palkassa kuin paikanhaussakin tälle insinöörille. Pointti: kannatan siis taitoihin/kokemukseen perustuvaa palkkausta tittelipalkkauksen sijaan. Kaipaan myös ns. tulospalkkausta koska jotkut tekee enemmän asioita kuin toiset samassa työpaikassa, samalla palkalla.

  Mitä tulee hallituksen ja politiikkojen käsitykseen normaalin ihmisen arjesta, palkoista , menoista ja yleisistä käytännöistä ovat he niistä ulkona kuin lumiukot.
  Tänään taas kyselytunnilla hehkutettiin reformia joka ratkaisee syrjäytymistä osaltaan: kyllä mutta ei ainakaan positiiviseen suuntaan vähentävästi. Reformin laatimisessa / suunnittelussa ei ryhmässä näyttänyt olevan yhtäkään ammatillisen koulutuksen edustajaa, maistereita ym. virkamiehiä ja -naisia sitäkin enemmän. Onkohan siellä huomioitu ammattien erilaisuus laisinkaan ? Onko siellä huomioitu että erityisopetuksen tarve kasvaa vuosi vuodelta, samaan aikaan läsnäoleva aikuinen on aina vähemmän opiskelijan käytettävissä….? Paljon olis viikatteelle töitä tässä (kin ) yhteiskunnassa jos kerran ihmisiä halutaan olla.
  Kokoomus ajaa rikkaiden etua, keskusta samaten ja ehkäpä koko klaani on vieraantunut elävästä elämästä, käy kuin suomen kouluille kun kaikki emännät ja isännät ratkoo rakennuslan ammattitaitoa tarvitsevia asioita,,,,,,täysi kaaos tuloksena. Valitettavasti reformin tuoma kaaos näkyy vasta sitten kun on jo niinsanotusti tavarat housussa.

 3. Totta puhuen moni palkka-arvio menee itselläkin yli, tosin useimmiten alakanttiin.

  Mutta luulisin että Suomen kansassa kuitenkin riittävän moni ymmärtää että taloutemme on aivan kuralla, pitkässä juoksussa aivan päin helvettiä tilanne, ei yhtään varaa seuraavan laskukauden varalle, järkyttäviä rakenteellisia ongelmia, jne. Se, että tilanne on vähän vähemmän huono nyt kun vuosi sitten ei tee siitä hyvää. Tällöin pärjäävät politiikassa voimat jotka eivät lupaa kuuta taivaalta, kuten esim. vasemmisto tekee.

  Näin ihan sisäpiirin kokemuksella, Kokoomuksessa on yllättävän paljon jäseniä joiden ansiotaso on reilusti alle kahden tonnin. Myönnettäköön kyllä että voisimme tehdä enemmän sitä ylimmän tuloluokan sikailua hillitsemään, se on totta. Mutta rikastuminen ei ole synti, jos sen tekee rehdisti. Jos tienaat paljon ja maksat verosi miten pitää, teet hyvää Suomelle.

 4. Siinäpä se vitsi vaan onkin että harvoinpa sitä rikastuu ihan rehellisin keinoin ja jos niin sattuu kåymäänkin niin rehellisyys loppuu justiinsa siihen. Politiikot ovat vaan menettäneet/kuluttaneet kasvonsa ajan saatossa ja usein heidän lähipiirinsä hyötyy eniten ko pestistä. Pitävät omia etujaan tärkeinä ja ovat unohtaneet kuinka ovat sinne arkadian mäelle päätyneet. Kyllä tätä maata voisi johtaa ja hoitaa inhimillisemminkin heikoimpia sortamatta ja vahinkoa tekemättä ( puolueesta riippumatta ) mutta kun on ne tukijapiirit……Minun puolesta voisi kaikki puolueet lakkauttaa ja valita joskus jotain uusia näkemyksiäkin omaavia henkilöitä puolestapuhujiksi ja kirstunvartijoiksi……mutta näillä mennään, itse vanhana ja vasemmistolaisena mietin joskus että miten velkainen asunto, auto, mökki tms vaurauden merkki ( oma tai/ja sijoitus ) tekee ihmisestä pienillä tuloilla rikkauden ja markkinatalauden puolestapuhujan…………….

 5. Niimpä – moniko päättäjätason edustaja ministeri on oikea työläinen ns lattiatasolla?
  Miksi äänestämme heitä jotka elävät ihan eri maailmassa?
  Ministerin palkka-arvio oli 1000€ liian korkea –
  miten voi tulla sairaanhoitajapäiville tietämättömänä heidä peruskeskipalkkaansa – miten sellainen henkilö on päätöskelpoinen päättäjä?

 6. Vielä siitä eduskunnan teatterista tänään:
  – Yrittivät toki kysyä pieneläkeläisen etujen perään
  ja vastaus oli puutaheinää-
  – Tosiasia on, että pieneen eläkkeeseen tuli vähän,
  mutta menee pakollisiin menoihin moninkerroin enemmän.
  – Selväksi kävi että omia etujaan ajavat.

 7. Koko kyselytunti on farssi pahimmasta päästä . Poliittinen päätöksenteko toinen, hyvävelijärjestöt ovat aivan liian näkyvässä osassa päätöksissä.
  Vaikka ainahan sitä on sanottu että raha menee rahan luokse ja todellinen valta on taustavoimissa.Taitanee pitää paikkansa.

 8. Eduskunnan kyselytunti kiteytettiin aika täydellisesti teoksessa ”Eduskunta – kansanvaltaa puolueiden ja hallituksen ehdoilla” (toim. Raunio – Wiberg): ”kansanedustajat ovat kyselevinään ja hallitus on vastaavinaan”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *