Ranska näyttää suuntaa — matuasiaa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tarttunut päättäväisesti Välimeren maahanmuuttokriisiin. Ensin kuultiin uutisia siitä, että maa ryhtyy välittäjäksi Libyan sisällissodassa.

Pian tämän jälkeen kerrottiin, että Ranska aikoo perustaa sinne ”käsittelykeskuksia”, joissa selvitetään Eurooppaan pyrkivien oikeus turvapaikkaan.

Ranska tekee nyt sen, mihin olisi pitänyt ryhtyä jo yli kaksi vuotta sitten.

Väyrynen

Lähde: Ranska näyttää suuntaa — Paavo Väyrynen

Enpä olisi uskonut, että jonain päivänä tukisin Paavo Väyrysen ajatuksia, mutta….

22 vastausta artikkeliin “Ranska näyttää suuntaa — matuasiaa”

 1. Macronin hallinto on nyt joutunut puuttumaan erittäin ankarin ottein laittomiin maahantulijoihin Calaisin ja Metzin kaupungeissa. Telttoja ja patjoja takavarikoidaan sitä mukaa, kun telttakyliä pääsee syntyymään ja kukkahattutätejä on kielletty tekemästä tavaralahjoituksia.

  Poliisin toimet ovat erittäin rajuja nyt siellä. Näyttää, että Macron joutuu turvautumaan keinoihin, joista varoitettiin, mikäli Le Pen voittaisi vaalit.

 2. Sen jälkeen, kun maahanmuutosta on tullut suurta bisnestä on enään mahdotonta saada aikaan koko Eurooppaa koskevaa järjestelmää millä maahantulo padotaan.
  Siksi on turvauduttava kansallisvaltioiden omiin ratkaisuihin. Nyt varsinkin, kun EU-tuomioistuin totesi Dublinin sopimuksen olevan edelleen voimassa.
  Mikään mahti ei anna Ruotsille oikeuttaa lähettää maahanmuuttajia Suomeen ja Suomen ei pidä myöskään ottaa maahanmuuttajia Ruotsista vastaan.
  Oma lukunsa on Venäjältä tuleva muuttovirta. Sen voi pysäyttää vain rajavartiolaitos, jos kysymyksessä on muuttaja, jolla ei ole passia ja viisumia.
  Koko maahanmuutto -ongelmatiikka on ratkaistava jämäkällä otteella. Siinä ei kukkahattutätejä tarvita.

 3. Ei auta. Kysymys on Euroopan laajuinen jopa maailmanlaajuinen. Siinäkö Suomi panisi rajat kiinni – hoh-hoijaa ja huh-huijaa impivaaralaiset. Asia pitää kääntää päinvastaiseksi.
  Pitäisikö ruveta keksimään jotain aivan muuta kuin tuvapaikanhakijoiden kielteiset päätökset ja liputtaa niistä jokaista Suomen lipulla, vaan aivan jotain muuta.
  Enää en usko viranomaispäätöksiin ja niiden oikeudellisuuksiin ml. inhimillisyys.

  Lisää: pannaas jokaiselle musiikkitesti instrumentteineen, omankielinen älykkyystesti, voimien koetus palomiehinä, reaaliaikainen kielenkääntäjä korviksiin ja ruvetaan sen jälkeen katsomaan, mitä ns. pääosa maahanmuuttajista saisivat aikaan. Helppoa, jos halutaan.

 4. Ranskan linjaus on aivan oikea, toivottavasti myös toteutuu ja EU lähtee hankkeeseen mukaan.

 5. ”Lisää: pannaas jokaiselle musiikkitesti instrumentteineen, omankielinen älykkyystesti, voimien koetus palomiehinä, reaaliaikainen kielenkääntäjä korviksiin ja ruvetaan sen jälkeen katsomaan, mitä ns. pääosa maahanmuuttajista saisivat aikaan. Helppoa, jos halutaan.”

  Muusikoista meillä onkin huutava pula, vai olisiko niin, että muusikoilla on huutava pula keikoista.

  Eräänlaisia ”älykkystestejä” on tehty omallakin kielelle, mutta ei ne tulokset kovin mairittelevia olleet , kun pitäisi sitä omaakin kieltä osata lukea.

  Voimien koetus palomiehenä ?

  1. ”Muusikoista meillä onkin huutava pula, vai olisiko niin, että muusikoilla on huutava pula keikoista.”

   Suomalaisista opinahjoista valmistuu huippumuusikkoja sekä klassisen että rytmimusiikin puolelle. Kokopäivätoimia riittää vain murto-osalle, ja nekin yleensä klassisen musiikin puolella. Niillä lopuilla leipä on proverbiaalisesti ”pieninä palasina maailmalla.”

 6. ”… jotain muuta pitää tehdä kuin sitä, mitä kaikkialla muuten tehdään”

  Totta ja realismi olisi erinomainen lähkohta.

 7. Ei tämä käsittelykeskusidea ole täysin pöhkö, mutta siihen on isoja muttia.

  On typerää tuoda satatuhatta ihmistä EU:hun vain jotta voimme pakkopalauttaa heistä 90%.

  Mutta ainoa tapa jotta tämä käsittelykeskus toimii on jos samalla eväämme muut reitit hakea turvapaikkaa.

 8. Montakos matua Karjalainen omilla rahoillaan lupaa työllistää?
  Muusikoidenkin palkkaaminen kelpaa siihen, jos Karjalainen maksaa palkat.
  Sensijaan sen puolen musiikille ei Suomessa todellakaan ole kysyntää.
  Helppoa se on, mutta realistisesti pääosalle ei ole töitä, koska ei ole sellaista ammattitaitoa, mille olisi tarvetta, eikä kielitaitoa.
  Jospa Karjalainen keksisi keinon saada sen jotenkin integroitumiskelpoisen sakin oppimaan pikaisesti suomen kieltä, niin joku kelpaisi ihan oikeisiin töihinkin.

 9. Ainoa oikea reitti hakea turvapaikkaa EUn alueelta ovat viralliset pakolaiskeskukset EUn ulkopuolella. Siellä pitää selvittää aukottomasti hakijan oikea henkilöllisyys, mistä maasta oikeasti on peräisin, mikä on tausta, mikä on oikea syy hakea turvapaikkaa, jne.

  EUn alueelle EI saa päästää ilman oikeaa voimassa olevaa passia ja viisumia, vaikka kuinka karjuisi asulym.

  Tulijoita riittää jo pelkästään Afrikasta satoja miljoonia, jos päästetään tulemaan. Ei saa päästää.

 10. Muusikoista sen verran, että kävin eilen konsertissa, jossa Réka Szilvay soitti viulua ja Heini Kärkkäinen pianoa. Varsinainen ohjelma oli Brahmsin ja Bartókin sonaatteja viululle ja pianolle. Ylimääräisenä taputettuna numerona oli Sibeliusta.

  Réka ei liene etninen suomalainen, mutta oli suuri ilo seurata hänen työskentelyään viulunsa kanssa.

  Hän puhui täysin puhdasta suomea ja oli säteilevä henkilö.

  Tällaisia maahanmuuttajia vastaan minulla ei ole mitään.

  1. Anteeksi vaan, mutta minun mielestäni pianistin ei olisi ollut välttämätöntä ”pahoinpidellä” flyygeliä ihan niin voimallisesti kuin tapahtui. Se on tietysti vain minun henkilökohtainen asiantuntematon mielipiteeni.

 11. ”Mutta ainoa tapa jotta tämä käsittelykeskus toimii on jos samalla eväämme muut reitit hakea turvapaikkaa.”

  Näinhän tämä menee, mikäli käsittelykeskus on ainoastaan lisäpalvelu, pahennamme ongelmaa entisestään.

 12. Juhani
  Kuinka flyygeliä pahoinpidellään soittamalla? Pahoinpiteleekö mm. Olli Mustonen tai Iiro Rantala ? Vai onko se kuuntelijan korvien kokemaa pahoin oloa ei-pidetystä musiikista.

  1. Suhteellisen pienessä tilassa hakkasi flyygeliä niin että melkein sälöt lentelivät.

   Kyseessä oli sonaatit viululle ja pianolle, eli viulun piti olla pääosassa.

 13. Ranska sulkee ainoan deradikalisointikeskuksensa hyödyttömänä.
  ”Ranska on päättänyt sulkea ainoan, vanhassa Pontournyn kartanossa toimineen deradikalisointikeskuksensa, ja myöntää, että keskus ei ole onnistunut tavoitteissaan.

  Eräs deradikalisoitavana ollut asiakas, Mustafa S, pidätettiin alkuvuodesta 2017, sillä hän oli yrittänyt matkustaa Syyriaan vuonna 2016. Toinen keskuksen asiakas tuomittiin 4 kuukaudeksi vankeuteen ”väkivaltaisen toimenpiteen yrityksestä”.

  Ranskan sisäministeri totesi, että kokeilu ei ole täyttänyt odotuksia, ja siksi deradikalisointikeskus suljetaan lopullisesti.

  Keskuksen tarkoituksena oli tarjota extremistinuorille koulutusmahdollisuuksia ja opettaa demokratian aatetta sekä humanitäärisiä arvoja . Asiakkaiden saannin ei olisi pitänyt olla vaikeaa, sillä Ranskan terrorismitarkkailulistalla oli viime vuoden lopulla 15 000 henkilöä. Pontournyssä asiakkaita oli kuitenkin parhaimmillaan vain yhdeksän, eikä kukaan heistä sisäministeriön mukaan läpäissyt deradikalisointiohjelmaa. 2 700 asukkaan kylässä on kritisoitu keskuksen asukkaiden vapaata liikkumista.”

  https://www.kansalainen.fi/ranska-lakkauttaa-ainoan-deradikalisointilaitoksensa-hyodyttomana/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *