Julma aamuharttaus

Kuuntelin tänä aamuna ratiosta aamuharttautta ja kuinka ulkopuoliseksi tunsin itteni, en käsittäny mithään.

Se selitti, kuinka se, että olhan mitä syyään, se ois väärin sanottu, että se tarkottas, että olhan pelkkää ruuansulatusta.

Mie käsitän, että jumaluus on kaikessa, ruuassa ja jopa minussa ja ruokavalinnoissani, siis ihan kaikessa, mitä täälä maailmassa on.

Se nimittäin sano, että ehtoollisella olhan lähimpänä Jumalaa.

Miehän en tajua koko ehtoollisesta mithän, minusta ne puhheet oli julmia.

Jumalaa on tämä kaikki ja tämä minun työhuonekki on yks Jumalan valtakunta minun mielestä.

Oijjoijko soli sitte hankala esitys, soli just sitä saivartelua ja jargoniaa enkä käsitä, kelle se oiken puhu, en muutenkhaan ossaa enkä käsitä uskontojuttuja, mutta ussein net aamuharttauet on hienoja ja syäntä ilahuttavia.

No ihanaa päivää Luojan luomat, ootta rakhaita ja ihania.

– Hilkka Laronia

5 vastausta artikkeliin “Julma aamuharttaus”

  1. Pappeja moneksi ja harvoin osuu kohdalle asialla oleva pappi. Leipäpappi lukee vanhaa kirjaa ymmärtämättä ehkä itsekään ja joku yrittää säveltää omiaan.
    Minusta luonnon rauha on kirkko eikä siinä pappeja tarvita.

  2. Pappeja on tosiaan aika moneen junaan.

    Olen kuullut saarnan jossa on älyllistä ajattelua ja koitettu avata raamatun tarinan taustoja – siinä huomaa heti onko saarnaaja esim. lukenut alkuperäistekstit ja osaako hän hepreansa ja muinaiskreikkansa ym.

    Olen kuullut saarnan jossa ateisteja syytetään kaikesta pahuudesta, ja käsketään pitämään silmällä koska jokainen ateisti on tuleva kansanmurhaaja.

    Olen kuullut saarnan joka on lähinnä puoluepolitiikkaa.

    Ja tusinan saarnaa jossa on tyhjänpäiväistä maailmanhalailua, yleisön pilkkana pitämistä – ei yhtään yritystä SANOA mitään, kunhan vain puhuu.

    Harvassa hyvät saarnat ovat.

  3. Monelle metsä on ainoa kirkko johan sen on sanonut runon rustaaja kun kirjoitti, metsä kirkkoni olla saa saan siellä palvella jumalaa .
    Noin se on ollut minulle aina terv tepivaari

  4. Kävin yksi sunnuntai Lutherin kirkon messussa. Lutherin kirkko on hyvin vanhakantainen, eikä muunmuassa hyväksy naispappeutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *