Soteen tai saveen

Soteen tai saveen

 

Koville ottaa porvarihallitukselle päästä tekemään tiliä hoiva-alan yrityksille uuden Soten myötä. Veikkaus on ollut suomalaisten lempilapsi ja veikkausvoittovaroista osa on mennyt kansanterveydelle. Yksi risti kaksi – pennit miljooniksi – Veikkauksen mainos aikanaan, jonka monet varmaan muistavat.

 

Hallitus pelaa maakunta – ja valinnanvapauslottoa – kansanterveyttä näin tukien. Täytetyt kaavakkeet lähetetään perustuslakivaliokuntaan ja sen jälkeen koko hallitus pitää peukkuja pystyssä, josko nyt tärppäisi. Sydän sykkien odotetaan muuttuvatko hoiva-alan yritysten miljoonavoitot, miljardivoitoiksi.

 

Taas kerran tuli laitettua rastit vääriin ruutuihin, kyllä onni nyt koettelee ja on kääntänyt selkänsä hallitukselle, joka viattomasti, rehellisesti ja avoimesti haluaisi tehdä tulonsiirron myös hoiva-alalla kansalaisilta pääomille.

 

Toista se on meillä täällä Pohjois – Pirkanmaalla. Ei tarvittu lottoa tai veikkausta kun päättäjämme ja Pihlajalinna yksissä tuumin jyräsivät kuntapalvelut suohon. Yksi vankka perustelu palveluiden yksityistämiselle oli: Ihan sama kuka palvelut tuottaa – kunhan palvelut pelaa.

 

Sen palautteen perusteella mistä saamme lukea ja joita itsekin jatkuvalla syötöllä saan, on urheilutermiä käyttäen se, että tipuimme mestaruussarjasta divariin. Sosiaalipuoli tökkii pahasti, palveluita karsittu, hoitajat väsyvät ja asiakkaiden kukkaroihin rahat eivät tee pesää. Johonkin se raha pesän tekee, hm. hm. mihinkähän mahtaa kasautua??

 

No mutta, työllistäähän Pihlajalinna sentään. Ai juu, ihan unohdin, ainakin vaaleilla valittuja päättäjiämme. Siis sitä pienen pientä osaa, eli Parkanon ja Kihniön tarkastuslautakuntia. Me muut päättäjät olemme kuntalaisten tapaan äimän käkenä mihin veroeuromme kierrätetään.

 

Ei kai tässä auta kuin pelata sitä eurooppalaista lottoa, kun siitä näyttää Suomeen tulevan mahtavia potteja, viimeksi taas Tampereelle, eli lähestyy Kihniötä. Jos se noin sata miljoonaa jysähtää kohdalleni, heitetään Pihlajalinna ulos ja kunta alkaa itse tuottaa taas ne laadukkaat kuntapalvelut. Toki sen verran pidätän tulevasta voitosta itselleni, että saan teetettyä sisävessan ja juoksevan veden. Niin ja pääsemme kumppanin kanssa yhdessä käymään kuntoutuksessa saamaan apua vaivoihimme, kait se passaa?

 

 

 

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Soteen tai saveen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *