Kulttuurinvaihtoa työmarkkinoilla

Suomessa on totuttu noudattamaan työelämän sääntöjä niin palkkauksessa kuin työajoissakin. Linssiin viiaajia on ilmiannettu kilpailun vääristämisen nimissä. Lainkuuliaisuus on luokiteltu hyveeksi.

Nyt uutisissa tuli juttu paperittomista, maassa laittomasti olevista ihmisistä, jotka hakeutuvat töihin ”epävirallisesti”. Yle antoi ymmärtää, että näitä maahanpyrkineitä kohdellaan huonosti työmarkkinoilla. Pitkää päivää ja huonoa palkkaa.

Mielestäni maasta pois käskettyjen huono kohtelu ei ole uutinen. Hyväksikäyttäjiä löytyy aina. Se on uutinen, että kaiken muun harmin lisäksi nämä oleilijat luovat harmaat työntekijämarkkinat. Kymmenen vuoden kuluttua on aivan normaalia maksaa 600 euroa kuussa tuplatyömäärästä. Ehkä silloinkin uutiset vain toteavat, että huonosti laittomia siirtolaisia kohdellaan.

Uutta työelämän kulttuurivivahdetta harjoitellaan jo. Tarttis tehrä jotain.

 

Smoke

4 vastausta artikkeliin “Kulttuurinvaihtoa työmarkkinoilla”

  1. Jotain tosiaan tarttis tehrä ja ihan ensimmäisen tarttis tunnustaa se, että kyse on laittomasti maassa olevista eli sinä mielessä rikollisista.

    Toisekseen tarttis kertoa keitä ne hyväksikäyttäjät ovat, koska veikkaan, että iso osa heistä on laittomasti maassa olevien maanmiehiä / vast, kuten tutkimukset esim. etnisistä ravintoloista ovat aiemmin paljastaneet.

    Vihervasemisto+RKP tahtoo romuttaa koko turvapaikkajärjestelmän ottamalla käyttöön ”väliaikaiset oleskeluluvat”, jolloin kielteisen päätöksen saaneet saisivat luvan jäädä ja vielä naamat vakavina esittävät, ettei se siinä olisi kuin teoreettinen riski sille, että se houkuttelisi lisää tulijoita Suomeen.

    Kuinka yksinkertainen poliitikon / äänestäjän pitää olla, jotta uskoo moiseen ?

    1. Näissä tapauksissa rikoksen tekijöinä on molemmat osapuolet. Työnantaja joka ”palkkaa” tietoisesti henkilön jolla kaikki paperit ei ole kunnossa käyttää todella törkeästi hyväksi hädänalaista. Toisaalta näköjään meidän lainsäädäntömme ei ole ajantasalla liittyen tähän koko ajan paisuvaan pakolaisvirtaan.Ei vissiinkään ole ajoissa ymmärretty että tämä ongelma koituisi Suomenkin ongelmaksi. No onneksi Sipilä hoitaa homman. Lupasi Kempeleen talon maahantulijoiden käyttöön ja perui pian lupauksen. No tänä päivänä hän on huolissaan siitä että poliitikot rikkovat kahdeksatta käskyä. Tosin ei hän itseään liittänyt tähän porukkaan.

  2. Väli pakolaiskeskus / poliisi pitäisi olla valvottu ja saumaton. Heti, kun tulee kielteinen päätös nostettaisiin lentokoneeseen ja maasta pois. Vaan kun ei ole, hyysätään ja hyysätään ja lopulta hukataan paperittomana. Mahdotonhan sitten on enää löytää. Pitäisi olla niitä palkkiometsästäjiä, kuten lännessä aikanaan, vaan kun ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *