Malmit jääköön maahan odottamaan uusia (viisaampia) sukupolvia

Näyttää pahasti siltä, että Suomi on kaivostoiminnan luvattu maa. Luvat saa siis kuka vaan ja valtauksia voi tehdä minne vaan ensimmäisenä ehtii. Valitettavasti suomalaisten resurssit kaivostoimintaan ovat äärimmäisen rajatut. Tästä johtuen Suomea lahjoitetaan ulkomaille lähes ilmaiseksi. Ihmettelen tosiaan, miten kaivosjättien annetaan laillisesti ryöstää maaperäämme ja pahimmassa tapauksessa siivoamme heidän jälkeensä jättämät ympäristökatastrofit  hymyssä suin.

Missä ihmeessä on kuuluisa suomalainen kateus? Koskeeko kateus vain oman maan yrityksiä? Miksi Kanadalainen hirmu ei saa lokaa niskaansa niin kuin Talvivaara sai aikoinaan. Sekin olisi nyt pystyssä ja puhtaasti toiminnassa jos sen järjetön mustamaalaus ja median 100% murskaus ei olisi sulkenut rahahanoja toiminnan kriitiisimmällä hetkellä. Ympäristöihmiset taputtivat käsiään ja hurrasivat kuorossa kun kotimainen firma saatiin lopettamaan toimintansa. Pääasiahan luontoaktiiveilla oli, että putket suolsivat likavettä vesistöihin ja puhdistuslaitteisiin ei olisi koskaan varaa. Eiköhän tämänkin kotimaisen yrityksen homman hoida jotkut veroparatiisiulkomaiset tulevaisuudessa.

Kaivoslaiki kaipaa äärimmäisen nopeaa muutosta. Suomen malmit kuuluvat suomalaisille!

 

Smoke

4 vastausta artikkeliin “Malmit jääköön maahan odottamaan uusia (viisaampia) sukupolvia”

  1. Tätä Suomen lainsäädännön idioottimaisuutta minäkin olen ihmetellyt kovasti. Mikä tahansa ulkomaalainen firma saa tulla aloittamaan kaivostoiminnan vaikka keskellä luonnonsuojelualuetta tai sinun takapihallasi, korvauksetta. Onko se loputonta typeryyttä vai silkkaa vihaa suomalaisia kohtaan?

  2. Yksikään kaivos ei pääse aloittamaan Suomessa ilman luvitusta – mm. ympäristölupa. Lupien saaminen kestää vuosia, joten kaivostoimintaa ei synny Suomessa tarpeeksikaan.

  3. Juhani kaivoksiin ei pidä päästää talvivaarassa olleita johtajia sen kaltaisia johtaja jotka ei viis veisaa kaivoslaista .
    Muutoinhan suomen kaivoslaki on ollut hyvällä tasolla ja suomalaiset kaivokset ovat siinä muille olleet esimerkkeinä mitenkä jätteetkin käsitellään .
    Nyt näitä ulkolaisia on ollut joille ei luonto merkitse yhtään mitään itse kaivoksia kiertäneenä tiedänkin niistä aikas paljon terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *