Älyllinen epärehellisyys loistaa

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/eurooppa-aliarvioi-ilmastonmuutoksen-vaikutusta-ajatushautomo-huolissaan-ilmastopakolaisista-joiden-kotiseudulta-ei-loydy-toimeentuloa-200636775/

”ECFR tosin moittii Eurooppaa siitä, että se keskittyy ennemmin rajavalvontaan kuin pakolaisuuden juurisyihin puuttumiseen. Raportissa toivotaan, että ilmastopakolaisuus tunnustettaisiin lailliseksi termiksi, jotta sen perusteella voitaisiin myöntää turvapaikkoja. Nykyiset säädökset sulkevat rajat monelta turvapaikanhakijalta, jotka hakevat taloudellisesti parempaa elämää.”

ECFR jättää täysin huomiotta sen, että pääosa ongelmista johtuu väkimäärän kaksinkertaistumisesta ja jatkuvasta holtittomasta lisääntymisestä alueilla, mitkä eivät sellaisia väkimääriä mitenkään kykene elättämään.

Eurooppa ei kykene tuota väkimäärää elättämään eikä se todellakaan ole eurooppalaisten velvollisuuskaan.

3 vastausta artikkeliin “Älyllinen epärehellisyys loistaa”

  1. Toinen puoli argumentista on että pelkkä paremman elämän hakeminen ei ole ”akuutti vaara” johon pitäisi löytää turvapaikka. Toinen puoli argumentista on että ei niin pientä hätää etteikö sen takia pitäisi turvapaikka saada.

    Numerot huomioiden sanoisin että huono sää ei ole kovinkaan hääppöinen peruste avoimille oville.

  2. Afrikasta tänne muuttava ainakin kymmenkertaistaa hiili- ja muut jalanjälkensä. Puuttumatta yksityiskohtiin, niin näin käy. Ympäristöministeriö voisi tutkia, jos haluja olisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *