Hyvää lihaa edulliseen hintaan

Taisi olla maanantai kun huomasin Prismassa ison kyltin kylmäaltaan vieressä. Olikohan altaassa ollut liha nimeltään maalaispossun fileepaistia, tai jotakin muuta kummallista. Lihan kilohinta kuitenkin kiinnitti huomiotani – karvan verran alle 3 euroa.

Luutonta ja nahatonta hyvännäköistä lihaa noin 1,3 kg vakuumipakkauksissa, eikä ollut mitään viimeisen käyttöpäivän lihaa. Niinpä minuun iski lihanhimo ja otin kaksi pakettia.

Viskasin ne yhdessä rosterikaukalossa eilen aamulla uuniin ja otin kolmen tunnin päästä pois. Samalla kun liha kypsyi niin tein perunasta, sipulista ja valkosipulista aivan herkullisen lisukkeen paistokasarissani lihalle.

Oli jo eilen herkullinen ateria. Tänään sitten leikkasin lihanlopun valmiiksi siivuiksi – yhteensä 8 kunnon siivua niistä noin 2,5 kilosta. Lämmitin mikrossa yhden siivun ja lisäkeperunaa. Tulee kaikkiaan 8 herkullista ateriaa, joiden kustannus on hyvin alhainen, vaikka on ihan oikeaa lihaa suuret siivut.

Joskus kannattaa pitää kaupassa silmänsä auki.

19 vastausta artikkeliin “Hyvää lihaa edulliseen hintaan”

 1. Eikös joissain osuuskaupan liikkeissä tullut -60% iltaisin käytäntö?

  1. Joo, taitaa joissakin Prismoissakin olla sellainen suur-ale, mutta se koskee vain niitä viimeisen käyttöpäivän tuotteita ja alkaa joko kello 20 tai 21.

   Minä taas käyn yleensä kaupassa aikaisin aamulla, joten minulle niistä alennuksista ei ole iloa.

   Nyt ei ollut kyseessä viimeisen myyntipäivän tuotteet, vaan ilmeisesti syksyllä teurastetaan possuja runsaasti ja johonkin ne lihat pitää saada myytyä, joten tämä on yksi konsti. Sellainen sopii minulle mainiosti.

   1. ”Joo, taitaa joissakin Prismoissakin olla sellainen suur-ale, mutta se koskee vain niitä viimeisen käyttöpäivän tuotteita ja alkaa joko kello 20 tai 21.”

    Kulinaristit yleensä arvostanevat hyvin riippuuntunutta lihaa.

 2. Enpä viitsi lähteä kauppaan n 20-21,00 aikoihin kokon eri juttu en ole vielä nähnyt padassa muuta kun maalais possua ne kaupunkin possut kulkee kahdella jalalla .
  Jos joku niistä tekee paistin sellasta sanotaan kannibaaliksi, eikä ole se nimi kunnian osoitus .terv tepivaari

 3. Ainakin teoriassa possuja voi olla eri lailla ”valmistettuja”. Yhdet possut ovat possutehtaassa koko ikänsä näkemättä lainkaan ulkomaailmaa. Niitä voisi sanoa kaupunkilaispossuiksi.

  Toiset kasvavat pienessä navetassa maaseudulla ja pääsevät ulkoilemaankin.

 4. Tuommoisia possuja Suomen lihatuotannossa yksinkertaisesti ei ole.
  Prisman sekä muidenkin ko brändi on tosiasiassa sikaa.
  Halpa hinta tulee ehkä siitä, että Prisman tuotteissa on myöskin Rainbow-sianlihaa. Valmistusmaa epäselvä, usein Puola, balttian maat, Romania, Bulgaria jne.

 5. Tuossa mm Huittisissa ei ole ieniä navettja vaan muutamaan tuhannen sian sikaloita .
  Ja vaikka tuolla Huttisilla onkin kaupunkin status en sitä pidä kun maaseutuna .
  Mutta ei tuo ole ainoa paikkakunta jossa on isoja sikaloita tuon nyt vaan tiedän . terv tepivaari

 6. Ostamani oli ihan kotimaista HKn possua. Sille vaan oli annettu ilmeisesti markkinointimielessä houkutteleva nimi.

  Ihmettelin, että mitähän se fileepaisti oikein on, mutta ihan hyvää lihaa se on. Yhdellä sivulla rasvakerros, joten kun sen panee uuniin ylöspäin, niin se sulaessaan pitää alla olevan lihan mehevänä.

  Kilohinta oli 2,99 euroa. Kuittikin on tallessa, siinä näkyy kilohinta.

 7. No, ulkofileessä on aina rasvakalvo ympäriinsä ja nimenomaan HK:n ulkofileen kilohinta oli tuo keskihintaverrokkini.
  Toinen asia sitten lienee; mm Wotkin, HK, ja monet muut lihajalostamot sijaitsevat balttiassa ja hankkivat esim sianlihan sieltä tehtailleen ja myyvät omalla merkillään Suomessakin mutta ihmeteltävän halpaa tuo vaan on; vaikka en sitä epäilemään ryhdy sellaisenaan.

 8. Suomalaista lihaa pakkaus väitti sen olevan. Joutsenmerkki ja sanottiin että omasta maasta.

  Minulle kelpaa tuollainen liha tuohon hintaan jatkossakin.

 9. Tulipa muuten sellainenkin asia mieleeni kun mainitsit, että vain yhdellä sivulla rasvakerros.
  Jospas esim lihanleikkaajaharjoittelija onkin tärvännyt filettä irroittaessaan fileen ja se on revennyt halki; silloin ymmärrän. Ulkofile kun on melko arvokas ruhonosa ja myytävä tärviöllekkin mennyt on. Sinänsä lihan laatuun ei oikeasti vaikuta juuri mitenkään. File on kuitenkin file ja loistavan hyvä ruhon osa.

 10. Tulipa muuten sellainenkin asia mieleeni kun mainitsit, että vain yhdellä sivulla rasvakerros.
  Jospas esim lihanleikkaajaharjoittelija onkin tärvännyt filettä irroittaessaan fileen ja se on revennyt halki; silloin ymmärrän. Ulkofile kun on melko arvokas ruhonosa ja myytävä tärviöllekkin mennyt on. Sinänsä lihan laatuun ei oikeasti vaikuta juuri mitenkään. File on kuitenkin file ja loistavan hyvä ruhon osa.

 11. Pikkuveljeni tilasi maatilalta puolikkaan lehmän. En tiedä paljonko maksoi siitä.

 12. puolikkaan poron olen silloin tällöin pohjoisen reissuillani ostanut. Paloittelu vaan asetti kohtuullisia opiskeluja lihanpaloittelusta. Mielestäni kohtuullinen lopputulos kuitenkin tuli.
  Sitä poroa oli sitten aina se vuosi syötävänä, ettei kukaan loppujen lopuksi uskaltanut sanoa: poro.

 13. Keitin eilen 5 dl:sta pitkäjyväistä riisiä lisäkeriisin, joten saan vaihtelua ”pihvien” kaveriksi syömällä niitä vuorotellen perunalisukkeen ja riisilisukkeen kanssa.

  Aivan herkullista ruokaa eikä maksa maltaita.

  Toivottavasti tällaisia tarjouksia on jatkossakin. Sillä ei ole niin väliä millainen nimi tuotteelle keksitään. Minua kiinnostaa hyvä hinta/laatusuhde.

 14. Itse pidän tuosta ilta-alesta. Harvoin töistä ennen 21 pääsee lähtemään, kotimatkalla on tuo Prisma -22 asti auki niin voi napsia alennuksia. Sitäpaitsi, klo 20 jälkeen kun alko on kiinni, on rauhallista kaupassakäyntiaikaa.

 15. Kyuu, on hyvä että on niitä viimeisen käyttöpäivän alennusmyyntejä. Tuote on vielä seuraavanakin päivänä hyvä, sen saa melkein ilmaiseksi, eikä se mene kaatopaikalle.

  Minulle ei tulisi mieleenkään lähteä kauppaan noin kello 21 – paitsi kun Virossa ollessa olen joskus menossa kämpille niillä hujakoilla, niin käyn samalla kaupassa. Siellä tulee usein pitkiä päiviä.

Kommentoi