E-kirja ja lukulaite.

Hankin joitain aikoja sitten Kobo-merkkisen lukulaitteen e-kirjojen lukemiseen. Ei ole kallis laite, alle 200€ mutta on todella mukava käyttää. Kulkee reissuillani mukana ja esim laivamatkoilla sen kanssa matka sujuu mukavasti lueskellen.

Nyt kun olen laitteeseen tottunut, taitaapa paperikirjat jäädä vähiin. Suosittelen ahkerille lukijoille.

Laite on n 16ox100x0,9 mm kokoinen ja painaa a60g. Akku kestää n 1,5kk yhdellä latauksella ja laitteeseen kuuluu mm WiFi.

12 vastausta artikkeliin “E-kirja ja lukulaite.”

 1. Sen verran lisäkommenttia, että on paljon ekologisempaa ja miellyttävämpä lukea e-kirjaa; ei tarvitse ajella kirjastoon, ei maksella kirjojen postimaksuja, Kobon pystyn aina lähes pääsääntöisesti lataamaan autoni aurinkosähköllä, Kobo tulee muuten varustettuna vain yhdellä usb-piuhalla, ei ylimääräisiä vaihtoehtopiuhoja.

 2. Se lukeminen on kovin ”kausiluonteista”. Minä olin aikanaan erttäinkin ahkera lukija, luin töistä tullessa kirjaa koko illan ja jos se loppui ennen puoltayötä, niin aloitin uuden. Hiukan riippui kirjasta, jos se oli mielenkiintoinen, niin pitihän se yöllä lukea loppuun. Lukeminen tosin oli sellaista, että yhtään en aamulla muistanut, mitä olin lukenut. Vaikeat nimet harpoin yli jn.

  Akoihin en ole yhtään kirjaa lukenut, montakin aloittanut, mutta aina saa aloittaa alusta, kun yhtään ei muista muutaman sivun jälkeen mistä kirta kertoo. Ajatukset hortoilevat aina jossain muualla, kuin kirjassa.

  Lehdet taas tulee luettua hyvinkin tarkkaan, varsinkin tekniikkaan liittyvät, joita minulle tulee, monestakin eri syystä. Autoalan lehdet monesta jäsenyydestä johtuen.

 3. Sorry, kirja on kirja vain perinteisessä muodossaan. Printin piti tuhoutua jo montakymmenta vuotta sitten- ei kuollut eikä kuole.
  Mitä arvoa on Mika Waltarin Sinuhella jollakin sähköisellä läpyskällä- ei mitään.

  1. Tässä olen täysin samaa mieltä Heikin kanssa, painettu kirja on vaan ihan jotain muuta, kuin mikään e-kirja. Olen minä lukenut e-kirjojakin, yleensä tabletilta, mutta ei se vaan millään korvaa paperille painettua teosta.

 4. Hrikki; minulla on kirjoja neljässä huoneessa ja muuten melkoisesti. Waltari, Päätalo, Linna, …monta muuta, kaikki julkaistut teokset.
  Päädyin tuohon lukulaitteeseen kun oikeat kirjat eivät minnekkään enää oikein mahtuneet. Saa sen kirjaston muuten e-kirjoistakin ja paljon halvemmalla kuin oikeat kirjat.

 5. Oon miettinyt sellaisen vehkeen ostoa, mutta vaikeeta päättää minkä niistä hankkisi. Oon tutkaillut vähän verkosta. Ainakin on kuulemma sellaisia, että ei ne rasita silmiä niiku tietokoneen näyttö. Ja saahan mukaansakin. Täyyy täsäs funtsia Koboko vai jokin muu.

 6. Kyllä minä Eemeli tätä Kobo aura 2nd version lukulaitetta voin suositella. Siinä on sekin hyvä puoli, että voit muuttaa tekstiä sekä rivivälejä mieleiseksisi.

 7. Justiinsa löysin englanninkielisen saitin jossa kehui parhaaksi. Pitänee hankkia. Olin jo aikeissa kysyä mikä versio Kallella on , mutta tieto tuli jo. Ja taitaapa pystyä lukeen iltapuhtella sängyssä tarviimatta lisävaloo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *