Suomalaisten pelot.

http://jormamoll.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241593-poliisi-sotavaki

Ylläoleva teksti on US:n Puheenvuoro avauksessa. Mielestäni ajankohtainen, pari kommenttiakin siinä on. Nämä pelon lietsonnat, joita harrastetaan näilläkin sivustoilla; milloin Venäjä hyökkää suomeen, pienillä vihreillä miehillä pelotellaan, islamisteilla myöskin. Kuinkahan relevanttia lieneekään?

Tosiasia kaiken kaaoksen keskellä on se, että henkirikosten määrä on vuodesta toiseen laskenut esim kolmen vuosikymmenen aikana, miesten osalta yli puolittunut. Siis, miksi pelotella, asioiden näinollessa. Miksi ajan ilmiöihin ei voisi suhtautua realistisestikkin? Uhkia toki on mutta kuinka todellisia loppujen lopuksi?

5 vastausta artikkeliin “Suomalaisten pelot.”

 1. Äkkituntumalta voisi kuvitella väkivaltatapausten vaan lisääntyvän. Johtuuko sitten siitä, kun nykyinen media tuo näytille melkein jokaisen nyrkiniskun ja pahoinpitelyn.

  Onko se sitten hyvä, vai huono asia, siitä voidaan olla kahta eri mieltä. ( sitä US puheenvuoroa en lukenut, kuten en yleensäkään linkkejä)

 2. Jätimäinen lainan ottaminen on pitänyt porukan rauhallisena. Lopulta tulee kähinät.

  Jos ruotsinationalisteilta vietäisiin lakiin kirjatut syrjintä- ja kyykytysoikeudet pois, niin rupeisivat hillumaan. Mutta sitä voisi pikkuhiljaa kokeilla. Vapaan kielivalinnan puolesta nimiä keränneitä kolhittiin ja Höbelö ja ruotsinationalistinen RKPkäynnistivät jo sikamaisen palturigeneraattorinsa.

 3. Pelko on erittäin mielenkiintoinen ja todella monisyinen aihealue.

  Itsessään pelko on osa ihmisen normaalia yksilöllistä tunnekirjoa aivan kuten suru, ilo, rakkaus ja viha, kaikki ovat osa ihmisen elämää.

  Kun puhutaan pelottelusta niin silloinkin pitää huomata pelon yksilöllinen luonne huolimatta, että ihmisellä on myös provosoituna taipumusta joukkohysteriaan, vaikka siitäkin joukosta osa on mukana ainoastaan joukkoindividualismin viehättäminä.

  Sanaa pelottelu käytetään tässä ajassa myös tarkoituksella tukahduttaa keskustelua ikävistä faktoista joista voisi esimerkin nostaa suoraan avauksesta. On aivan totta, että henkirikokset, väkivaltarikokset ja seksuaalirikokset ovat vuosia laskeneet, mutta samaan aikaan erityisesti seksuaali ja väkivaltarikokset, joissa henkilön etninen tausta poikkeaa kantaväestöstä ovat lisääntyneet ja tilastollisesti tietyt ryhmät ovat voimakkaasti yliedustettuina, tämän pitää voida sanoa ääneen ja tunnustaa ilman, että sitä pidetään pelotteluna.

  Venäjän suhteen vaikuttaa olevan hieman sellainen tilanne, että mikäli et nyt koe pelkoa Venäjän akuutista hyökkäysuhasta Suomeen olet Putinisti. No ollaan sitten Putinistejä jos se jonkun mielen rauhoittaa, mutta ainakaan itse en uhkaa pelkää, enkä venäläisiä ystäviäni hylkää.

 4. Mika… mikäli et nyt koe pelkoa Venäjän akuutista hyökkäysuhasta Suomeen olet Putinisti. No ollaan sitten Putinistejä jos se jonkun mielen rauhoittaa, mutta ainakaan itse en uhkaa pelkää, enkä venäläisiä ystäviäni hylkää…..
  Olen täysin samaa mieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *