10 vastausta artikkeliin “Ahneus”

 1. Ajatella että Lipposet nostavat sos.tukea itselleen että mitä tämä heistäkin kertoo ?
  No,ainakin tai vähintäin siitä että mitenkä tämä maa suojelee sankarillisesti mm. politiikan tekijöitä ylimmillä oksilla.

  Eikä tiettävästi osaa edes hävetä yhtään – kaikki käy !

  1. Sopeutumiseläke ei ole sosiaalitukea, mutta silti kyseenalaistan sen perusteet.
   Esimerkiksi eduskunnasta pudonneella espoolaisella edustajalla oli rehtorin virka pakasteessa, mutta hän mielummin nosti sopeutumiseläkettä kun meni oikeisiin töihin.

 2. Kumpia ne ovat, palkkiotoimikunnan, vaiko Kelan päätöksiä?

  1. Pentti, ei Kela vaan KEVA, julkisen puolen työvakuutuslaitos.

   ​Kansanedustajan eläketurvan hoitotapa käytännössä

   Suomessa valtion palveluksessa olevien työeläkkeet myöntää ja maksaa Keva. Se myöntää ja maksaa myös edustajien ja ministerien eläkkeet. Eläkettä, sopeutumiseläkettä tai sopeutumisrahaa on haettava kirjallisesti uran päättyessä. Eläkkeet maksetaan kuukausittain ja ne ovat Suomessa veronalaista tuloa.

 3. Ei ole varsinaista sos.tukea mutta kun sitä eräät käyttävät ilman todellista tarvetta hyväkseen,niin jälleen – hyvin ovat omat ns.etunsa järjestäneet.

  Mitähän seuraavaksi ?

  1. Siinä on jo leikkuri. Jos sopeutumiseläke tai -raha yhdessä muun ansiotulon kanssa ylittää kansanedustajan eläkkeen, niin sopeutumiseläkettä tai -rahaa pienennetään.

 4. ”Sopeutumiseläke

  Ennen vuotta 2011 kansanedustajana ollut voi saada sopeutumiseläkettä, jos hän ei työllisty työmarkkinoilla. Ehtona on, että henkilö on toiminut kansanedustajana vähintään seitsemän vuoden ajan. Sopeutumiseläkettä maksetaan vain siltä osin kuin eläke ei yhdessä ansiotulojen kanssa ylitä kansanedustajan eläkkeen enimmäismäärää.
  Sopeutumisraha

  Niille kansanedustajille, joiden edustajantoimi on alkanut 1.3.2011 jälkeen, ei makseta sopeutumiseläkettä, vaan sopeutumisrahaa. Sopeutumisrahaa maksetaan edustajantoimen pituudesta riippuen enintään kolmen vuoden ajan edustajantoimen päättymisestä. Sopeutumisrahan maksamiseen vaikuttavat saajan ansio- ja pääomatulot. Kokopäivätyöhön siirtymisestä on aina ilmoitettava eläkelaitokselle, jotta sopeutumisrahan maksaminen keskeytetään.”

  https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/elakkeet/Sivut/default.aspx

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *