Rakennama elämää, emmä tuhoa sitä!

Mikä ihmeen kisailu ja kilpailu täälä maailmassa on menossa, minua kosketti jotenki syvälle syähmeenko Yle halus väen vängällä pilkata Putinia ja sen vierailua leimata ja alentaa.

Muutenki täälä helposti pilkattaa sortunheita, ei tarttte ollakko työtön tai jotenki väsähtäny, niin heti suupielestä iva kurkistaa.

Minusta on surullista, että venäläisista ja amerikkalaisista iso osa lukkee huonosti ja puuttuu yleissivistys ja historian tuntemus ja ihan maantieto, ei tiijjetä, että on muutakiko se oma maa eikä net muut ole pahoja kaikki.

Suomessaki historia kouluaihneena on koulussa heikoissa kantimissa ja kohta ei ees kaikile kerrota, mistä olhan tultu.

Maailma on kaunis ja oikeuenmukanen ja hyvä, meilä vain on ittelä ongelmia, ei maailmassa ole vikkaa, voi sus siunakkoon meitä eli emmä vainoa ees susia.

Minun pittää kiittääkki Yleä ja Sipilän hallitusta kans, non pakottanu minut tutustuun omhiin tuntteissiin, non niin kovasti loukanheet minun tuntteita, olen pahottanu mieleni ja harjottanu tuntheitten ilmastua.

Ei tuntheissakkaan mithän vikkaa, teot vaan on pahoja, joita tuntteet ohjaa tekheen.

Kaikki tuntteet on sallittuja ja jopa toivottavia, muutenhan molhan pysthyyn kuolheita!

Ja ajatus on jo ensimmäinen teko, pitäs aina hoksata vähän aatella niitä omia tuntheitaki, ettei net menis käytänthöön suorana reagoimisena, saisima ajatusta välhiin.

Ennen sannaa on ajatus ja sanahan on jo iso mahti, son koskhaan takasin pallautumaton, pitäs oppia aatelheen, se siis ois niin tärkeää, siis se ihan itte aatteleminen.

Ja toinen, ettei net vihan tuntheet ois piilossa itteltäki, net tuhoaa itteä ja maailmaa, jossei niitä tunnista ja käsittele, siis tutki ja tunnusta.

Rajaton ihminen ei tajua tunneohjautuvuutta, mutta molhan lievemmin rajattomia, jo siinä, että levitämä ommaa vihhaa.

Ja pelko on vihan poikanen ja joskus pikkuserkku, mutta on kuitenki viihhaa, aatelhaampa sitä, mutta toisen kerran, nyt toinen kuppi kahvia!

Siis  jokku tullee hysteerisiksi ja jokku masentuu, kultasen keskitien kulkeminen ja elämän pieni rauhallinen rakkauellinen rakentaminen eijjole mithän?

6 vastausta artikkeliin “Rakennama elämää, emmä tuhoa sitä!”

 1. Tuli yks mainio kysymys miehleen, on kysytty useamman kerran, mutten ole jääny pohtiin, siis – kelle mie oiken kirjotan!!!?

  No ittelehän mie kirjotan ja miehän ruukaan sanoa, että niin tehemä kaikin.

  Ittele kerroma tarinoita.
  Tuntteitten ohjaamia tarinoita.
  Nämon valhetarinoita,
  jokka siis vain lähestyy toellisuutta ja tottuutta,
  koska tottuutta ei voi kirjottaa, eikä toellisuutta.

  Ja kierrämä vaikeimpia ihan ikiomia tuntheita.

  Ja jo siis tarinoitten toistaminen kertoo pakosta,
  riippuvuuesta, toistama ittele ongelmallisia juttuja.

  Kommentoinnissaki se näkkyy.

  Ja toisissahan sen näkkee helposti.

  Tätä häätyyki miettiä!

 2. Kyllähän sinä, Hilkka, kirjoittelet meille lukutaitoisille. Maailmassa on noin 780 miljoonaa lukutaidotonta aikuista vuonna 2016, se on paljon se. Tosin tilastoja on hiukan erilaisia ja on vaikea sanoa, mikä kertoo oikeaa totuutta.

  Siinä olet oikeassa, että kaikki syrjäytyneet syrjäytyvät aina vaan enemmän, mutta kyllä monet järjestöt yrittävät parhaansa.

  Sitä tuossa alussa jäin hiukan ihmettelemään, mitä pahaa Yle on sinulle tehnyt ja mistä olet mielesi pahoittanut. Eiköhän sekin kanava yritä parhaansa ja yritä toimia tasapuolisesti. Sekin tehtävä vaan on melkoisen vaikea.

  Kiitos vaan kirjoituksestasi, johan sitä on odotettukin ja jatka vaan valitsemallasi tiellä.

  1. Kiitos Pentti ja ehkä sanoin epäselvästi, minusta Putinin vierailua käsitelttiin vääristelevästi ja piiloviestejä hakien, vaikka sehän vaan tuli kutsukäynnille, kiitti kutsusta, vilkutti suomalaisille ja sano, että toimikaa suomalaiset ittenäisesti!

   Jos mie oisin Ylellä, en hakemalla hakis ongelmaa jostaki Putinin viereilusta, sehän senttään tuli ja oli ihan sievästi.

   Joo mie jatkan kyllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *