Miksi marokkolaisia turvapaikanhakijoita?

Turun ”pirupaholainen” on tunnistettu Marokon kansalaiseksi ja tiettävästi ainakin neljä muuta samaan kansaan kuuluvaa. Heidät on otettu pakolaisjärjestelmään käsiteltäviksi ja ovat asuneet vastaanottokeskuksessa jo pitkään. Sanotaan, että tämä yksi on saanut kielteisen päätöksen, mutta kukaan viranomaisista ei varmista sitä.

Miksi ihmeessä? Marokkohan on suhteellisen rauhallinen kuningaskunta, joka on koko maan pituudelta Atlantin rannikolla ihan Gigraltarin salmeen asti. Se on valtavan hienoa rannikkoa johon tehdään paljonkin turistimatkoja, jopa Suomesta. Marokon talous hiukan ”sakkaa”, kuten meillä Suomessakin.

Mitään isompia konflikteja, eikä sotia ei siellä kuitenkaan ole. Miksi Marokon kansalaisia ei käännytetä jo rajoilla ja miksi heille annetaan pakolaisstatus, huonosti, tai ainakin hitaasti toimivaan käsittelyyn yhteiskuntamme kustannuksella.

Alla UM;n  matkustussuositustilanne:

Yleinen turvallisuustilanne

Marokko on yhteiskunnallisesti vakaa ja ulkomaalaiselle vierailijalle suhteellisen turvallinen maa.

Sanotaan, että suurin turvallisuusuhka siellä on liikenne. Miten siis turisteja, jos ei oman maan kansalaisiakaan?

22 vastausta artikkeliin “Miksi marokkolaisia turvapaikanhakijoita?”

 1. Siksi, että ”asylum” ja kaikki ovet ovat auki. koko maailman sosiaalitoimistossa

 2. Pentti, aivan perusteltu kysymys, ”miksi marokkolaisia turvapaikanhakijoita”, ehkä samalla voidaan kysyä miksi taannoin tuli albaaneja, jotka saivat pakolaistatuksen.

  YK:n mukaan Välimeren yli Eurooppaan suuntautuvasta siirtolaisvirrasta 70% on elintasosiirtolaisia, mutta totta kai käyttävät turvapaikkajärjestelmää hyväkseen kun se on mahdollista.

  Todellisuudessa luku saattaa olla jopa yli tuon 70%, kun ottaa huomioon mistä luku on peräisin.

 3. Välimeren ylitse EUn alueelle tulevista turvapaikan hakijoista noin 5% saa myönteisen turvapaikkapäätöksen – loput ovat laittomasti maahan tulleita.

  Osa niistäkin jotka saavat turvapaikan saavat sen siksi että osaavat valehdella riittävän sujuvasti.

 4. ”Osa niistäkin jotka saavat turvapaikan saavat sen siksi että osaavat valehdella riittävän sujuvasti.”

  Aivan. Viranomaisilla on todistustaakka osoittaa valheet valheiksi, kun pitäisi olla päinvastoin.

 5. Jos meille tulisikin vain pakolaisia, tätä ongelmaa ei voisi olla koska UNHCR ei huolisi turhia tapauksia putkeen.

  Marokossa on kova rekry päällä terroristihalukkaille, mutta ei maa ole sinänsä hädässä. Ihmisen pitää olla lähtökohtaisesti valmis tekemään kovia rikoksia että hän lähtee hakemaan apua terroristiseurueelta.

 6. Varmastikin näin, mutta miksi juuri marokkolaiset jäävät ”kellumaan” järjestelmäämme vuosiksi. Varsinkin kun otetaan huomioon tuo UM;n matkustussuositus. Eikö jo rajoilla voitaisi tehdä kielteinen käännytyspäätös näin selvissä asioissa.

  Ei kai kukaan lähde, eikä missään hyväksytä liikennevaaroja syyksi.

  Jos ei järjestelmä toimi, niin järjestelmä on korjattava, niinhän se muutenkin menee elävässä elämässä.

  1. Ongelmahan on siinä, että järjestelmän toimimattomuutta ei haluta tunnustaa ja toisaalta taasen vaikuttaa siltä, että järjestelmän lopulliselle tuhoamiselle löytyy kannattajia eritäin korkeilta tahoilta.

   Järjestelmähän tulee tuhoutumaan, kun sitä järjestelmällisesti käytetään väärin ja väärinkäytön annetaan tapahtua, siihen jopa kannustetaan.

 7. Miksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt saavat liikua vapaasti ja samalla myös laittomasti maassa?

 8. Mika: ”Miksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt saavat liikua vapaasti”

  Olen jo vuosia kirjoittanut julkisuuteen, että poliisin pitäisi viedä se kielteinen päätös ja poimia päätöksen saanut saman tien talteen kunnes hänet saadaan palautettua sinne mistä lähti.

  Mutta ei – meillä on varmaan luokkaa 10 000 kielteisen päätöksen saanutta, jotka ovat yksinkertaisesti kadonneet viranomaisten silmistä.

 9. Marokkolaistautaiset Marco de Witt ja Junes Lokka ovat ”Suomi ensin” liikkeen sisukkaimpia.

  ”Suomi ensin” -liikkeellä ja PS:lla on yhteinen vastustaja, nimittäin kansallisvaltiovihamielinen, marxilaisia vaikutteita imaissut suvakisto.

  Marco ja Junes ovat kotoutuneet Suomeen paremmin kuin esimerkiksi Heikki Karjalainen, joka antaa itsestään vaikutelman suomalaisvastaisesta Hoopoakatemian, Höbelön ja RKP:n isoruotsalaisten agentista.

 10. Näköjään kuka tahansa voi ilmoittautua hakemaan pakolaiseksi ja saa ilmaisen palvelun tuomareineen ja ylöspidon jne? – Löytyykö vastaavaa muualta?

 11. Heikki ei lopeta jihadistien yllytystä millään järkipuheella.
  Keskenään kinaavat suomalaiset on jihadistien moottoreita.
  Mitä enempi kinataan sitä heikommilta näytetään.
  Jihadistit poistaa heikot porukasta.

 12. ”Häirikkö härnää ja härnää.
  Pitääkö sitä sietää ???”

  Teho, eiköhän häirikkökin vähitellen väsy ja hiipuu auringon laskiessa.

 13. Järjestelmä lienee sellainen, että kaikki turvapaikkahakemukset käsitellään, vaikka tulija olisi kotoisin Ruotsista. Ja sitten, jos tulee negatiivinen päätös, voi valittaa, ehkä useampaankin paikkaan. Lopulta vielä kun valituksetkaan eivät auta menee aikaa ennen kuin poliisilla on aikaa lähteä hakemaan. Vierähtäähän siinä siis tovi. Albaanien kohdalla käsittääkseni käytettiin jotain pikakäännytys menettelyä.

 14. Paljon on puhuttu siitä, että eri viranomaiset saavat tietoa ja ovat yhteistyössä ulkolaisten viranomaisten kanssa. Mikä sitten on totuus siinäkin, kun pari näistä kiinniotetuista marokkolaisista oli tuomittu jo Saksassa erinäisistä rikoksista.

  Suomessa on kerrotun mukaan noin 350 potentiaalista seurattavaa. Miten pahoja rikollisia he sitten ovatkaan ja miksi he ovat yleensäkään Suomessa?

 15. ””Saksalaislehti: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa – pääepäilty käytti useita identiteettejä””

  Nyt sitä ihmettelee jo viranomaisetkin, miksi meille ei kerrottu.

  Myöhäistähän se on rannalla huudella, että tappi unohtu, kun vene upposi, niinkun eräs Nautilus.

 16. Pentti, kiinnitit huomiota oleelliseen asiaan. EUn alueelle ja Suomeenkin on palloillut tsiljoona tyyppiä, joiden oikeasta henkilöllisyydestä ei ole pienintäkään hajua – ja ne vaeltavat ihan vapaasti maasta toiseen tehden millaisia rikoksia mieleen juolahtaa.

  Riittää, että osasivat sanoa rajalla sanan asulym.

  Tekisi mieli sanoa muutama ärräpää, mutta mitäpä hyötyä siitäkään olisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *