Puhdasta keljuilua, vaiko kateutta Al- blogeilla?

Tulipa pitkästä aikaa kurkattua entiseen ”pesään” ja kyllä hiukan jäin suu auki ihmettelemään. Ikuisestiko jatkuu siellä vihanpito muutamaa täälläkin olevaa blogistia kohtaan?

100% nimimerkki Al 1947 jatkaa vaan samaa narinaansa, varmaan ikuisesti. Suoraa lainausta hänen kommentistaan, ”vuoroin vieraissa”.

”Kurkkasin Pirkanblogeihin, että miten tapaus on siellä noteerattu, vai onko huomioitu ollenkaan. Eipä ollut ylittänyt ”uutiskynnystä” ilmeisestikään syystä, että epäilty, Stephen Craig Paddock, kuuluu ”väärään viiteryhmään” ja on ”vain yksittäistapaus”. Auta armias, jos epäilty olisi ollut ulkomaalaistaustainen.

Tämä blogiavaus jäänee pienelle huomiolle nimim. Orwellin, alias juhak:n, alias sitä sun tätä poistuttua Aamulehden blogeista.”

Kyse on siis Los Angelesin murheellisesta ampumatapahtumasta. Enpä viitsinyt edes linkittää.

34 vastausta artikkeliin “Puhdasta keljuilua, vaiko kateutta Al- blogeilla?”

  1. Täällä avaukset ovat pääosin persupuoluelaisten propakandaa lukuunottamatta muutamaa harvaa.
    … ja yksi Koivula ja Hannu tunnistettuja kommunisteja.

  2. Ilmeisesti vakavaan persufobiaan ei ole vielä löytynyt toimivaa hoitomuotoa, kun kaikkea pitää pitää persupuoluelaisten propagandana.
    Sääliksi alkaa käydä tälle blogialuatalle hyvästit heittäneitä…

  3. Ehkä AL-blokeissa ei enää ole muuta käsiteltävää kuin se mitä täällä käsitellään?

  4. Olen suorastaan ilahtunut siitä että täällä ei olla mässäilty väkivallalla tältä osin. En minä ainakaan mitenkään suurenmoisesti kaipaa jokaisen verenvuodatuksen juhlistamista joka maailman someissa.

    Mutta hei, jos tuo on ongelma…

  5. Olen vielä molemmissa pelkästään sen vuoksi että voin myös oikoa selviä vain väittämiä joita al blogeilla nyt liikkuu .
    Onko sitten siellä muutama joille ei kelpaa kun vain oma näkemys ja ainahan ei kukaan ole oikeassa terv tepivaari

  6. On hyvä muistaa että Aamulehti on eri asia kun AL-Blogit. En minä koe ainakaan henkilökohtaisesti mitään kaunoja kumpaankaan suuntaan. Aamulehti ilmoitti lopettavansa blogit, keskustelujen pohjalta heillä ei ollut innostusta kehittää muuta tilalle tai esim. tehdä Pirkanmaa-aluetta US:lle – minä halusin jatkaa blogausta, joten kehitettiin muuta. Ei se ole mitään AL-vihanpitoa vaan arkirealismia.

    Se, että blogeissa on törkeitä valheita ja herjauksia levittävä henkilö joka on syystä tai toisesta katkeroitunut – ei aavistustakaan miksi – ei tarkoita että Aamulehti olisi syyllinen siihen.

    Minä sanoisin että antaa kylähullujen kylähullutella.

  7. Noista terroriteoista ja ampumisista ei kannattas ottaa kantaa julkisesti koskapa sitähän nuot tekijät juuri haluaa .
    Pelkkää julkisuutta hakevia kun jotkut taivastelee heidän tekojaan tuomittavia ovat mutta kannattas miettiä millä tavalla terv tepivaari

  8. Piti vielä Heikille sanoa, no mihin se Heikki meni, jos vielä tulee niin sanokaa, että onko sen niin sillä väliä kuka kukin on ja kuka minkäkin värisellä hevosella ajelee. Ihan samat rattaat sopivat kaikkien perään, välittämättä mistään puoluetaustasta.

  9. Pentti

    ”Kokovärin” tunnistamien on kiusallista erilaisten juttujen teksteissä. Sinutkin tunnistaa, mutta olet hyvin maltillinen- hyvä niin. Minä olen kaikenvärinen. Jos joku on eri mieltä kertokoot, mikä väri puuttuu ja miksi ?

  10. Ei al blogit lopettanut ole mutta eipä taida enää pitkään olla menossa mukana .
    Onko kepun väri kuitenkin nyt se ainoa jota kannustat . terv tepivaari

  11. Kyllä minunkin värin tietää kaikki mutta en siitä välitä ja en ole Lipposen enkä Urpilaisen oikeisto demareita en silti umpisokea ja teen yhteistyötä vähän joka suuntaan, kepusta en välitä.
    Pettää ne kuitenkin . terv tepivaari

  12. Nimimerkillä kirjoittava ei hyväksy, että joku toinenkin kirjoittaa nimimerkillä?
    ?_?

  13. ”Orwell, Juhak, miksi et uskalla kommentoida omalla nimelläsi ? Minä uskallan ilman metsästylsupaa ja aseitakin.”

    Jospa et nimittelisi asiattomasti, kun et asiasta mitään tiedä.
    Toisekseen johtunee tuo nimimerkin käyttö siitä, että jokunen tuntemani ihminen on omalla nimellään kirjoitettuaan saanut sinun ja AL1947:n kaltaisilta suvaitsevaisilta todella törkeää haukkumista ja valheita niskaansa.
    Oman taustani vuoksi en viitsi sellaista roskaa ottaa riskikseni.

  14. ”Minä uskallan ilman metsästylsupaa ja aseitakin.”
    Mitenkähän nuo asiat tähän blogeihin kirjoittamiseen liittyvät?
    Olisikohan sinulla aika katsella peiliin?

  15. Itse en tykkää anonyymistä kirjoittelusta. Olen itse kirjoittanut julkisuuteen pikkusta vaille pirusti kirjoituksia todistettavasti vuodesta 1968 alkaen. Aina omalla nimellä ja vain omalla nimelläni. Suomen itsenäisyyden, demokratian, maanpuolustuksen tehostamisen, ihmisoikeuksien, jne. puolesta – ja kommunismia sekä Venäjää vastaan.

    Toisaalta olen lukenut joitakin varsin hyviäkin kirjoituksia nimimerkin takaa. Kukin taaplaa tyylillään.

    1. Lisään vielä sen verran, että minusta väärällä nimellä kirjoittaminen on alhaista ja rikollista toimintaa, joka pitäisi estää ihan kokonaan.

      Väärällä identiteetillä esiintyminen pitäisi rikoslaissa olla murhaan verrattavissa oleva rikos.

  16. Nopealla vilkaisulla AL-blokeihin ja avauksessa mainittuun avaukseen ei voi kuin toivottaa hyvää jatkoa ja parempaa mielenterveyttä, nimittäin AL-blokeihin, mutta kuka tästä nyt yllätyisi?

    1. Minulle on aivan sama, kirjoittaako nimimerkillä vaiko nimellä. Ei tietenkään ole oikein kirjoitella tunnistettavan henkilön nimellä, se kun on eräänlaista väärentämistä.
      AL-blogeilla sitä loppuaikoina esiintyi todistettavasti eräällä henkilöllä, aiemmin kirjoitti omalla nimellään ja kotipaikka oli Varkauden seutu.
      Kaikkein tärkeintä näissä kirjoitteluissa on asiallisen tekstin ja mielipiteensä esittäminen; korrektisti, mitenkään kytkemättä laatusanoja henkilöön, mielellään väitteet oikeaksi perustellen. Todeksi asian esittäminen on erittäin vaikeata jos aina mahdollistakaan mutta hyvä perustelu on jo paljon.

  17. Oikeasti on joillakin ainoa tapa tuoda esiin asioita jotka painaa kenkässä .
    Monikaan kunnan virkamies ei voi suoraan nimellään kirjoittaa koskapa monasti on myös työpaikka vaarssa mennä .
    Tiedän näitä muutaman jotka sitten kirjoittaa nimimerkin suojassa ja täyttä asiaa kaiken lisäksi .
    Ja usein kunnan päättäjien kieroilusta ovat nuot asiatkin ja mielestäni ihan oikein että jotkut tuovat esiin niitä terv tepivaari

  18. Heikki, tyhmyyttäni kysyn, mitä tarkoittaa ”kokovärinen”? Siis ei kirjava, vai? Et sinäkään mikään kameleontti voi olla, kai.

  19. Vanhoina hyvinä aikoina pilapiirtäjä Kari piirsi kokoomuslaiset kypäräpäiseksi papiksi – silloin nimittäin Kokoomuksen perusarvona oli: Koti, uskonto ja Isänmaa.

    Kokoomuksen tunnuksena oli ainakin vielä vuonna 1978 seppelöity Suomen vaakunaleijona (sellainen on silloisessa minulle myönnetyn Kokoomuksen ”ansiomerkin” diplomissa). Nyt Kokoomuksen ”logo” näyttää olevan sinimusta ruiskukkaa esittävä piirros. Siten se Isänmaa on tainnut jäädä taka-alalle.

    Tunnustan kuitenkin edelleen Kokoomuksen ”väriä”, sillä sen puolueen ihanteet ja tavoitteet ovat lähinnä omiani.

    1. Et nyt J Putkinen näytä ymmärtävän Suomalaisen karikatyyrien sanomaa; kypäräpäinen pappi minun ymmärrykseni mukaan uskonnon suojaamaa militarismia. Ei siinä ollut alkuunkaan kysymys fraasista; koti, uskonto, isänmaa.
      Papit siunasivat sodan aikana tappamaan lähteneet sotilaat. Uskonto oli sumuverho, sillä hyväksytettiin veriteot; sama pätee nykypäivän sotilaspappeihinkin, ainakin osittain.
      Älä tapa; uskovaisten silmin fakta mutta sotilaspappi siunasi saman asian; olisikohan ristiriita?
      Toisaalta, nykypäivän sotilaspappi on myöskin sotilaan psyyken hoitaja.

  20. Juhani, eihän ne arvot ole mihinkään hävinneet. Se on vaan siitä kiinni mitä kukin kannattaa.

    Minä kerran yhdelle lehtitoimittajalle vastasin kysyttäessä juuri nuo, oli vähän ihmeissään. Minä kunnioitan niitä, ihan puolueesta riippumatta, olkoon se sitten mikä tahansa. Joku kivijalka pitää olla elämässä, eikä ole tullut tarvetta niitä vaihtaa. No, se tauti on perimää, monta sukupolvea taakse päin.

  21. JP;….Väärällä identiteetillä esiintyminen pitäisi rikoslaissa olla murhaan verrattavissa oleva rikos…..
    Ei kait tuo ihan noinkaan liene. Toki se on silkkaa typeryyttä, sitä kuitenkaan en näillä sivustoilla ole henkilökohtaisesti havainnut ja hyvä niin.

  22. Väärällä nimellä – esimerkiksi perustettu naamakirjaan fake-tili – levitetään usein propagandaa imperialistisen roistovaltion Venäjän puolesta. Minun mielestäni se pitää säätää törkeäksi rikokseksi.

  23. Miten hyväksyt varsin hyvän ystäväsi kirjautumisen AL-blogisivuille ja kuitenkin tuon tuostakin esität täälläkin kirjoittavan henkilön olevan epähenkilö, vaikka se ei edes pidä paikkaansa.
    Julistat usein, että, et siedä valehtelua; kuitenkin olen lueskellut US-blogeilta, AL-blogeilta ja jopa täältäkin kertomiasi juttuja, jotka, jos nyt en valheiksi väittäisi, kuitenkin vähintäänkin muunnelluiksi.
    Äläkä nyt kysy yksityiskohtia; en mielelläni sellaisiin vääntöihin lähde, mieluummin kirjoittelen ajankohtaisista ja omalta osaltani perustelluista asioista; arkeologit kaivelevat vanhoja.

  24. Eikös se muuten periaatteessa ole niin, että se minkä takana ei uskalla nimellään seistä, niin saa olla sanomatta. Oli se sitten täällä, tai elävässä elämässä.

    No, minä en ala tuomariksi ja hyväksyn sen, mitä täälläkin sääntöjen puitteissa hyväksytään.

  25. Eipä se henkilön oma valokuva juurikaan mikään tae ole laadukkaasta ja mielenkiintoisesta kannanotosta/avauksesta.
    Tepi tuolla aiemmin jo sivusikin hieman tätä avausta.
    Kyllähän sen niin tulisi olla, että asiat ja mielipiteet riitelevät, eivät kirjoittajat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *