”Se pitelee ilmoja”

Se vaan on semmonen sanonta, eli eihän niitä ole pakko pidellä, pysyvät ne ilmankin. Minä vaan ihmettelen täällä verstaan katon alla suojassa ja lämmössä. Hiukan on pannussakin lämpöä, tai oikeastaan liikaakin näillä ilmoilla.

Sitä vaan ihmettelen, kun ollaan joulukuulla hyvässä vauhdissa menossa kohti joulua ja sataa vettä. Ulkona on niin pimeäkin, että melkein pitäisi taskulampun kanssa ulkona kulkea. Täällä plotisee kurakin, jos hiukan astuu pois pihapolulta, niin melkein painuu jalka nilkkaa myöden nurmikkoon. Toista se on siellä teidän kaupunkiasfalteilla.

Lämmintäkin on kovasti, peräti 4 astetta plussalla. Forecan tilaston mukaan vuonna 2012 tänään oli 21 astetta pakkasella. Siis viisi vuotta sitten, niinkin lähellä.

Jotain varmaan pitäisi tehdäkin, edes vähän. Mutta mitäs näin sateella. Hiukan suunnittelin, jos saisin aikaiseksi noita jouluvaloja kummallekin terassille, näin adventin kunniaksi. Meillä on ollut semmoset tavalliset valkoiset ledilamput ketjussa. Ei siis oikein minkään väriset. En tiedä oikein, kiipeilemään joutuu siinäkin, vähän Nyt kun vielä istui tämä kännykkäkin kouraan, tuleeko siitäkään mitään.

Ei maar, jos menisi kumminkin, pidelkää toiset ilmoja, sen aikaa.

11 vastausta artikkeliin “”Se pitelee ilmoja””

  1. Huh, tulihan ne valot laitettua ja vesisade vaan jatkuu.
    Kyllä me, Kalle, aika samoilla lukemilla mennään. Foreca vaan ei näytä kymmenyksiä. Ensi viikolla pitäisi hiukan kuivua, kun lupailee asteen parin pakkasia päivälläkin. Lumesta vaan ei ole tietoakaan, saisi sitä saman verran olla mitä nyt yöllä suli. Viime talvena en muuten aurannut tietä kertaakaan vaikka aina kuljettiin. Se oli se yksi ainut kerta lähin aikoihin, kun sitä mietin, mutta ehti sulamaan ennen.

  2. Melkoisesti sama homma; omaa pihaa ja tietä aurailin ehkä puolen tusinaa kertaa, sitten tuon vanhan perhetuttumme (poistui viime keväänä) tiet ja pihan aurailin saman puolen tusinaa kertaa; ei ollut mikään lumitalvi.

  3. Niin vuonna 2012 taisi olla 20 C pakkasta?
    – Naapurini sahasi suksensa kahtia ja laittoi roskiin sanoen, että se on nyt siinä se laji.

  4. Tein 7 kilsan kävelylenkin tihkusateessa. Olihan ilmassa ainakin happea.

  5. Niinhän se pitelee ilmoja nyt meillä on plussaa 2,7 astetta ettei se kaukana suomi pojan shorsti kelistä ole pilkku välistä pois olis jo sellanen kesä keli terv tepivaari

  6. Alkavan talven merkkejä on ilmassa. Meillä oli melkein kymmenen astetta pakkasta mittarissa ja kuu tollotti kirkkaana pilvettömältä taivaalta. Alkaa näillä tyynillä ilmoilla järvikin jäätyä, siitä oli jo eilen pieniä merkkejä riitteenä rannoilla.

  7. Nyt vasta näen järvelle, kun päivä valkenee, edes hiukan. Onhan se jäässä aika pitkällekin. Mutta missä ihmeessä ovat pilkkimiehet ja naisetkin, ei ensimmäistäkään näy.

  8. Metsästä tulin juuri ja olipa siellä kylmä. Kävi kova tuuli ja puista varisi lunta, hiki tuli, kun teki, mutta yhtään ei antanut huilata. Mönkijä näytti taas mahtinsa, kun repi täyden telikärryn yli kivien ja kantojen. Melkoinen peli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *