Aktiivi työttömälle

http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201712192200616933_tb.shtml

Hallitus hallitsee ja tekee kaikkensa, että työtön hakisi töitä.
Eipä taida olla kehuja hallituksen toimista tässäkään kohtaa.
Järjestelmä ei taida toimia eikä järkeä käytetä saati maalaisjärkeä.
Onko mieltä laittaa 61 vuotias työllistämiskurssille jos häntä ei kukaan halua palkata ja toisaalta kun työtä ei ole?
– Olisko järkevämpää keskittää voimavarat nuorten työllistämiseksi ja ottaa pois iäkkäämmät työttömät
vaikkapa hyväntekeväisyystyöhön valtion palkalla?

8 vastausta artikkeliin “Aktiivi työttömälle”

 1. Ja vielä rangaistaan, aivan kuin työtön olisi syypää työttömyyteen, ei voi käsittää mitä nöyryyttämistä.

 2. ”Kyllä, mutta” on vähän fiilis.

  Olen kyllä väkevästi sitä mieltä että passiivisesta jouten olosta pitää tulla sanktioita. Vaan entäpä jos henkilö tekee vaikka runsaasti vapaaehtoistyötä ja auttaa muita? Sillekin voisi antaa arvoa.

  Ja kun nämä koulutukset ovat surkeita ja sitten voidaan pakottaa ilmaiseen työhön, ikävää. Työnantajana en halua olla moisessa mukana.

  Idea hyvä, toteutus huono.

 3. Siinä muodossa, jossa laki meni läpi, en kyllä löydä juurikaan positiivista.

  Aktivointi itsessään on hyvä asia, mutta kovin köyhää on mielikuvitus siitä, miten ihmisiä aktivoidaan.

 4. Kyuu on ytimessä.
  Yrittänyttä ei saa rangaista kaiken tämän murroksen keskellä missä Suomi neito vetää vankkureitaan Pääminist. Sipilän johdolla !

 5. On alueita joilla malli ei toimi.
  On paljon ala-arvoista työttömien koulutusta.
  Oikea tapa olisi työllistää oppisopimuksella ja työnantajan toimesta.

 6. Oppisopimus on hirveän kiva idea mutta työnantajalle aika karmiva. Vuodessa on muutama – ja todella harva – semmoinen oppisopimuspaikka mitä työnantaja voi saada ja niistäkin pitää tapella, käyttää suhteita, täyttää mapillinen lomakkeita ja jäädä palveluksia velkaa hyväveliverkostolle. Se on vaikea, se on hankala.

  Lisäksi pitäisi olla enemmän kun vartti aikaa päättää että onko henkilö sopiva. Vaikka joku viikon-parin työharjoittelu pienellä palkalla jonka aikana voisi katsoa että osaako kaveri tulla töihin haluttuun kellonaikaan ja pysyykö meisseli kädessä.

 7. Puin hetkeksi ennustajan varusteet, tässä kommenttini lakiuudistuksesta:
  1) Ei lisää työllisyyttä, siivoaa työttömyyslukuja lähinnä palvelujen ja kortistosta poistumisten kautta.
  2) Aiheuttaa kaaoksen ensiksi työttömyyskassoihin, koska käsittelyajat moninkertaistuvat, ja sitten Kelaan, koska kuukausien odotusajat kassojen päätöksistä johtavat toimeentulotuen luukulle. Kelan kaaos sotkee täydellisesti sekä toimeentulotuen että asumistuen maksatukset, mikä vie monet ihmiset pahaan ahdinkoon.
  2a) Jos tällä hetkellä esimerkiksi YTK:n tarvitsema aika ensimmäisestä ansiotuen hakemuksesta ensimmäiseen maksatukseen on luokkaa 4 viikkoa ja seuraaviin maksatuksiin 2-3 päivää hakemuksesta, aktiivisuustarkistusten takia jälkimmäinen nousee vähintään kuukauteen, luultavimmin pariin, ja ensimmäinen 3-4 kuukauteen. Vaikutukset eivät ole vaikeasti kuviteltavissa.
  3) Tulee lakkokevät.
  4) Hallitus joutuu turvautumaan suosikkisanaansa ”eiku” ja perumaan koko homman tai meillä on edessä hallituskriisi.

  Järjetöntä touhua.

 8. Taustalla taitaa olla taas se sama ajatus työttömistä laiskoina ja työtä pakoilevina, joita pitää vahtia ja rangaista. Tuntemani työttömät ovat olleet ihan jotain muuta. Sen sijaan kyttäyssysteemi on estänyt oman aktiivisuuden. Aktiivinen kun ei muka enää ole työmarkkinoiden käytettävissä, kas kun aktiivisuus työttömänä muka estää työn teon, jos sellaista olisi tarjolla. Vain työkkärin tarjoama aktiivisuus on hyväksyttyä. Sitten tietämättömät puhuvat, miten ne työttömät pitäisi laittaa käpyjä keräämään. Jos menet itse keräämään käpyjä ja kerrot työkkärille tekeväsi sitä aamusta iltaan niin hups, et ole työmarkkinoiden käytettävissä.

  Ihan ensimmäiseksi voisivat aktivoida ne entiset ministerit ja kanisterit jotka ovat sopeutumiselääkkeellä ja kiskovat tuhansien työttömyystukia valtion varoista. Miten voi olla mahdollista, että kansanedustajuus tekee ihmisestä niin kelvottoman, ettei enää kukaan halua työllistää ja siksi tarvitaan valtavat sopeutumisrahat? Suvi Lindenkin (kok) valitti ettei Oulusta löydy töitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *