Bitcoin

Pankit ovat aktiivisia siirtämään konttoriensa toiminnan sähköiseksi.
Setelien nosto on vähintään yhtä hankalaa ja vanhuksia patistellaan oppimaan laskujensa maksu vaikkapa sitten suoraveloituksella.
Pankkitoimihenkilöille jaellaan lopareita.
– Onko tulossa uusi valuutta johon ei tarvita edes pankkia?

https://www.uusisuomi.fi/raha/237082-talousnobelisti-lyttaa-bitcoinin-en-pida-sopivana-ihmisille-jotka-tekevat-laillisia

7 vastausta artikkeliin “Bitcoin”

 1. Kupla tulee kohta puhkeamaan ja voittajia ovat ne, jotka möivät omansa suunnilleen nyt.
  Tuollainen siviilien hallinnoima homma ilman mitään vastuuta minnekään kuuluu täysin Kreugerin tulitikkuhuijauksen kaltaisiin suurhuijauksiin, missä tavallinen osallistuja vain menettää sijoituksensa.

 2. juhak on ihan oikeassa ongelman taustasta – toki tässähän on pitkälti kyse järjestelmästä jota ei kukaan ”omista”.

  Toki pitää myös pohtia että ovatko pankitkaan niin hyvin asiaa hoitaneet. Olisiko algoritmi parempi vai pahempi?

  Noh, toistaiseksi se on kaikki leikkiä, sitä voi katsella sivusta.

 3. Oikeat valuutat ovat edelleen ehdottomasti tarpeellisia. ”Bitcoinit” olisi varmaankin parasta kieltää lailla.

  Se on sitten taas ihan eri asia, että päivittäisessä rahankäytössä ei juurikaan tarvita tavallisia seteleitä, eikä kolikoita – maksut tapahtuvat eri tavoin sähköisesti. Takana on kuitenkin aina joku ihan oikea valuutta, kuten euro tai dollari. Niillä on selkeä arvo joka ei hirveästi heittele.

  Matkoilla varsinkin EUn ulkopuolelle on hyvä olla mukana nippu ihan oikeita seteleitä vaikkapa vain varmuuden välttämiseksi. Yksi muovikortti ei ole kovin varma matkaseuralainen. Minullekin kävi kerran Georgiassa, ettei hotellilaskun maksu onnistunut yhdellä muovikortilla syystä tai toisesta – onneksi toisella läpyskällä onnistui ja olisi ollut vielä kahisevaakin taskussa.

  Vaikkapa pieniä ostoksia torilta on kätevintä maksaa kyseisen maan seteleillä ja kolikoilla.

 4. Eipä tuo muovikorttikaan esim Eestissä läheskään kaikkialla käy. Tuolla Audrussa, lähellä Pärnua, melkoisen suuressa kalanjalostuslaitoksessa kun pari vuotta sitten tarjosin korttia maksuksi yli 900€:n tilauksestani, ilmoittivat ettei heillä ole laitteita. Antoivat minulle laskun, jonka tietenkin maksoin.
  Tallinnassakaan ei esim toreilla kannata tarjota maksua 50€:n setelillä, aamuisin kauppiailla aika usein ei ole vaihtorahaa.
  Ollakseen niinkin suuri ja moderni kaupunki, Tallinnassa löytyy paljonkin pikkukauppoja, joilla ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *