Eläkekateus

https://www.aamulehti.fi/uutiset/katso-miten-sinun-elakerahoillesi-kay-lopputulos-on-tylya-luettavaa-etenkin-nuorille-miehille-jattiselvitys-paljastaa-yllattavan-voittajan-200402488/?sent=true#comments

Varsin pitkä kirjoitus, mutta luodaanko sillä eläkekateutta sukupovea kohtaan, joka on nostanut tämän maan sodan jaloista kasvattanut lapsensa ja kartuttanut itselleen eläkevarannon vanhuudenpäivien turvaksi?

 

9 vastausta artikkeliin “Eläkekateus”

  1. ”Varsin pitkä kirjoitus, mutta luodaanko sillä eläkekateutta sukupovea kohtaan, joka on nostanut tämän maan sodan jaloista kasvattanut lapsensa ja kartuttanut itselleen eläkevarannon vanhuudenpäivien turvaksi?”

    Sori vaan, mutta eläkevarantoa ei ole kertynyt. On rahoitettu edeltäneiden eläkeläisten eläkkeitä.

    Jokaisen täytyy varautua siihen, että ottaa ohrakyrsä, koska työllisyyskin on huono paljolti pakkoeurotuksen takia. Valuutan arvo ei reagoi oman maamme suhdanteisiin.

    Pienituloisille saatava eläke on tälläkin hetkellä pieni, mutta tasoitusta tulee huomattavasti asumistuen kautta.

    Vihreillä tuntuu olevan kova hinku romahduttaa eläketaso tulevaisuudessa, koska haluavat roudata tänne maksimaalisen määrän työttömiä. Kyllähän köyhyys alentaa kulutustasoa ja säästää luontoa, mutta on tuo vihreitten peli melko raakaa. Ja kuluttaahan se roudaaminen ja asuttaminenkin luonnonvaroja.

    1. http://www.tela.fi/tiedote/1/0/telan_siimes_elakkeiden_rahoituksen_haastavimmat_vuodet_edessa

      ”Siimes huomauttaa, että kaikissa yhteiskunnissa nuoremmat sukupolvet joutuvat tavalla tai toisella huolehtimaan vanhusväestön toimeentulon kustannuksista.

      – Työeläkejärjestelmämme suuret rahastot eivät ole itseisarvo. Ne ovat päinvastoin tärkeä väline sille, että työelämässä olevat sukupolvet eivät näänny eläkkeellä olevan väestön eläkkeiden rahoittamisesta syntyvän maksutaakan alle. Eivät nyt, eivätkä siinäkään vaiheessa, kun väestön ikääntyminen iskee täydellä voimalla päälle 2020-luvun puolella.”
      ——————————
      Eläkeyhtiöiden sijoituksilla on se huono puoli, että ne varat lienevät sijoitetut lähinnä pakkoeurotuksen kurimuksessa olevan Suomen kanssa kilpailevien kasvavien talouksien teollisuuden rahoittamiseen. Suomalaisten rahoilla kiinalaisetkin tuottavat tänne silkkaa sontaa kaatopaikkojemme täytteeksi.

      Maailmanlaajuinen lama alkaa heti silloin, kun maailman varojen haltijat, illuminaatti tms., haluavat laman aiheuttaa. Tämä tapahtunee silloin, kun raharikkaat ovat saaneet tarpeeksi realiomaisuuta hallintaansa. Suomenkin pakkoeurottajat ovat panneet paljon kansallisomaisuuttamme lihoiksi, jotta EMU -ehtojen määräämä ja eurottelun aiheuttama velkaantuminen on saatu pysymään sallituissa rajoissa.

      Miten käy eläkerahastojen, jos niillä ei ole realiomaisuutta? Koska realiomaisuuden omistaminen ei tällä hetkellä ole tuottoisinta alaa, niin tuskin paljonkaan on.

  2. Tuosta kiinalaisen paskatuotannon luonteesta vielä:
    Kiinalaisten tarkoituksena lienee tuhota alihintaisilla tuotteilla kilpaileva tuotanto vientimaissa, kuten Suomessa
    Siinä kuitenkin kiinalaisen paskatuotannon tulkkukauppiaat ja kaupat vetävät paksua siivua välistä. Koska kate paskan myymisestä on mahtava, niin pitänevät kiinalaisia tuotteita hyvin esillä. EU:n korruptio- ja haaskaamisjärjestelmä korjaa tullirahat.

  3. Jos työnantajan maksettavia eläkemaksuja korotetaan, niin tuotteiden hintakilpailukyky alenee passiiviväestön elintason ylläpitämisessä.

    Huono hintakilpailukyky pakottaa alentamaan kuluja ja potkimaan väkeä kortistoon, jolloin valtion sosiaaliturvamenot eli työttömyyskorvaukset, asumistuet ja toimeentulotuet kasvavat ja valtion saamat verotulot alenevat. Samaten eläkeyhtiöiden saamat rahat eläkkeiden maksuun alenevat.

    Koko keitos perustuu pitkälti eurottajien aikoinaan tekemiin virhearvioihin sekä markkinoista että työelämän pakkosopeutumisesta. Erehtyjät ovat ensikädessä Niinistö ja Lipponen. Mutta mitä voi odottaa mieheltä, joka moittii suomalaisia nationalismista, mutta on itse kiilusilmäinen isoruotsalainen nationalisti. Kyseessä on siis todellisuudesta välittämätön tahtopoliitikko. Liittovaltiofanatismikin taitaa olla hänen alaansa.

  4. Eläkevarannosta Siimes käänsi kelkkaansa kun sai viran ja peistä väännetään moneksi. Eläkevarantomme hoito on maailman menosta riippuvainen ja oma hallituksemmekin haluaisi päästä niitä varoja jakamaan.

  5. Yksityiset eläkevarat halutaan jakaa kuntien ja valtion eläkeläisten eläkkeiden maksamiseksi, koska niiden osuus rahastoista on surkea.
    Eläkerahastoja ei saa käyttää mihinkään muuhun kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.

    1. Kokoomuksen yksityistämisinto on johtanut siihen, ettei valtion eikä kuntien eläkkeille riitä enää maksajia.

      Ennen valtio ja kunnat saivat palkoista enemmän verotulojakin. Nyt veroja yksityisessä ympäristössä suunnitellaan eli kierretään Lipposten perheen tapaan niin, ettei kohta riitä rahaa Lipposten vaatimaan pakkoruotsitukseen eikä pakkomokutukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *