Uhkapelien tuottojen jako

Eilen poikkesin tarjousten perässä juostessani kahdessa isossa tavaratalossa. Kummankin eteistiloissa oli pitkät rivit kiiltäviä peliautomaatteja, yksikään ei seissyt tyhjän panttina vaan kolikot kilisivät vuolaasti joka ainoan ahnaaseen kitaan.

Ylivoiminen valtaosa näistä onnen onkijosta oli aivan selvästi eläkeiässä. Tämä tarkoittaa että paljolti juuri (vähävaraiset) eläkeläiset tukevat urheilua, kulttuuria ja mitä kaikkea nyt noilla peli rahoilla tuetaankin.

Tämä on mielestäni ehdottomasti väärin, peliautomaattivoittovarat pitäisi jakaa Kelalle, leipäjonojen pitäjille ja sossuille elikä niille tahoille joiden apua pelejä pelaavat vanhukset kipeästi tarvitsevat ja käyttävät.

4 vastausta artikkeliin “Uhkapelien tuottojen jako”

  1. Hyvä huomio. Ehkäpä ne muutaman kolikon haltijat yrittävät edes vähän kartuttaa varantoaan ja toisaalta sitten poistuvat pettyneenä.

  2. Hyvä kirjoitus Myllymatti.

    Onhan noita muitakin hyviä kohteita, joihin voisi pelien tuottoja jakaa.
    Esim syöpäsäätiö. mielenterveyspalvelut ..yms.

  3. Ja mitä noihin peliautomaatteihin tulee, niin itsekin laitan joskus muutaman kolikon, mutta lopetan heti kun olen vähänkin voitolla. Siis mitään peliriippuvuutta minulla ei onneksi ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *