Hometaloja

Kokkilan taannoinen juttu lehdessä innoitti vielä tänään al yleisöltä:
Suomella ei ole kohta varaa sähköjä joka torppaa?
No ennen ei joka torpassa ollut sähköjä, mutta ei ollut hometaloja.
Nykysuomessa on varaa rakentaa hometaloja taajamat täyteen ja niihin pyritään häätämään maaseudulta väki.
Niin se on että rakentajalla on oma lehmä ojassa.
Taitaapa olla niinkin että taas eräs koulukin on purettava ns hometalona – ?
Olisko nyt vihdoinkin aika saada suunnittelijat-, valvojat ja rakentajat vastuuseen?

4 vastausta artikkeliin “Hometaloja”

 1. Kokkila vois katsella vaan oikeita asioita eikä mennä sellaseen jossa sähköä ei olisi saatavilla .
  No maaseudulla osataan ja kohtaa agregaattia laitetaan pörrään .
  Kokkila vois kehoitta Arevaa laittaan työlleenpisteen ja lähteä kotiin me teemmee itse loput .
  Jaa rahaa arevalle no ei vaan areva vois antaa ensin vaikka miljardi vuosi korvauksena myöhästymisestä terv tepivaari

 2. Kyllähän maailmanhistoria on täynnä visioita että nyt parannetaan maailma ja lopputuloksena käy huonosti. Maon visiot maatalouden kehitykseen tappoivat kymmeniä miljoonia. Suomalaisten rakennuskonsulttien visiot ovat tappaneet satoja. Osa virheistä on ollut niin typeriä että jopa täysin rakennusasioista ymmärtämätön näkee virheet.

  Tässä voi olla taustalla sitä mistä Sirpa Pietikäinen varoitti jo vuosia sitten. Suomi kun on ottanut periaatteen että AINA ostetaan halvin, vaikka se ei olisi sitä mitä haluttu, ei täyttäisi pykäliä eikä tulisi halvimmaksi kokonaiskuluiltaan. Se ei ole EU:n syytä, koska EU:n pykälät eivät käske olemaan idiootteja. Se on Suomen omaa typeryyttä, ehkäpä halua näyttää merkkiä vapaista ja globaaleista markkinoista.

  Olen joutunut vapaa-ajan puitteissa yhtä homeongelmaa selvittämään aika läheltä. Siinä tehtiin 2004-2005 pahoja virheitä joita ei pitäisi voida tehdä. Yhden piti valvoa ja toisen tehdä, vaan yksi ei valvonut eikä toinen tehnyt. Tässä pääsyyllinen on semmoinen krooninen kusetusfirma kun Suomen erikoisrakennus, joka nyt on muutenkin moniongelmainen firma. Vaan eivät he ole tämän asenneongelman ydin, vain yksi sen tuhansista haaroista.

  Ehkä emme osaa vaatia parempaa? Vaan keneltä emme osaa vaatia parempaa? Poliitikoilta? Rakentajilta? Rakennuttajilta?

 3. Kusetus ja ylikiire ovat pääsyy homeongelmaan.
  Kuitenkin uhtä suuri syy on nykyisissä energiansäästön nimissä tehdyissä määräyksissä, joissa sekä fysiikan että lemian ja biologian tosiasiat on sivuutettu pelkän energiankulutuslaskemisen tieltä.
  Nykyinen yrakentamisesta vastaava ministeriö on täynnä lähinnä ideologisia ja asiantuntemattomia ympäristöhihhuleita, jotka eivät rakentsamisesta mitään ymmärrä, mutta pääsevät silti määräyksiä virittelemään ilman mitään vastuuta seurauksista.

 4. Rakentamisen urakat jaetaan liian moneen ja monelle eri yritykselle. Pahinta on kun edellä menevät ovat myöhässä ja toinen ryhmä haluaa saada urakkansa valmiiksi niin siihen väliin ei mahdu edes valvoja. Pyynikillä uudessa kerrostalossa saunan kiuas alkoi pudota ja tarkemmassa kontrollissa selvisi että kiukaan kiinnityslevy puuttui paneelin alta joten tulipalonkin vaara oli lähellä. Onneksi asukas oli valveilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *