Hyvää Halosta

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712222200624703_pi.shtml

– Hyvä eläke ja pientä hyvää eläkkeen päälle.
Mielestäni ko summan voisi antaa Yliopiston opetuksen kehittämiseen.
– No eläkkeellä saa tehdä työtä ja tienata, mutta onko se loppujen lopuksi oikein?
Hallitukset pitäisi olla luottamusvirkoja eikä palkkioiden keruuvirkoja.

14 vastausta artikkeliin “Hyvää Halosta”

 1. Pahaa vertahan Halosen hyvät tulot kateellisessa kansassa herättävät. Toivottavasti yliopistopäättäjänä todella toimii niin että ansaitsee uuden virkansa.

 2. Minussa pahaa verta herätti taannoin se, kun Halonen poseerasi Kallion kaupunginosaan sijoitetussa, fotoshopatussa kuvassa esittäen köyhää.

 3. Kansallisvaltiovihamielinen (marxisti),Tartsa, kokee tärkeäksi suomalaisten ”positiivisen syrjinnän”. Yliopiston hallituksen puheenjohtajana syrjintää pääsee harjoittamaan vaikuttamalla yliopiston henkilöstön ja oppilaiden valitsemisperusteisiin.

  Yhdellä iskulla Tartsa saa rahaa, ystäviä ja vaikutusvaltaa.

 4. Juha U … juuri tuon piti kirjoittamani mutta hyvä kun ehdit ensin,ehkei kuitenkaan Halosen vika vaan kuka sitä ”kuin omakseen muokkaili” ?

  Hyvinvoinnin alasajolla !

 5. Korjatkaa jos olen väärässä mutta keskiverto eläkkeestä ruvetaan leikkaamaan / verottamaan tosi kovasti jos eläkkeellä alkaa tekemään suuripalkkaista työtä. Näin ei vissiin ole tässä.

 6. Vertailua toiseen tapaukseen:

  Maamme taideyliopiston hallitus valitsi yliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi kansallisvaltiovihamielisen marxistin, Tiina Rosenbergin, joka on myös telaketjufeministi.
  Julkisuudessa hän ilmoitti, että hänen hallitsemassaan yliopistossa tullaan suosimaan sosialidemokraattista taidetta. Toisin sanoen hänen tarkoituksenaan oli iskostaa poliittisia käsityksiään taiteen tekijöihin.

  Kansallisvaltiovihamielisyytensä Rosenberg toi esiin toivomalla maahan miljoonaa maahanmuuttajaa.

  Aikoinaan ihmettelin monillakin sivuilla, miten yliopiston hallitus on voinut moisen valinnan tehdä ja ihmettelen vieläkin.

  Parin vuoden jälkeen Rosenberg ilmoitti eroavansa rehtoruudestaan yhteisymmärryksessä yliopiston hallituksen kanssa. Arvelenpa, ettei oppilaskunta halunnut poliittiseen iskostukseen alistua ja alkoi kapinoida.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiina_Rosenberg

  Helsingin yliopiston marxistoituessa Tartsan johdolla saattaa henkilökunta ja oppilaskunta ryhtyä kapinaan. Ainakin toivon sitä.

  Mutta voi olla niinkin, että henkilökunta rupeaa kasvattamaan sotkuista marx-tyyppistä partaa päästäkseen etenemään urallaan. Naiset joutunevat enimmäkseen tyytymään tekopartaan, elleivät napsi hormoneita.

 7. Periaatteessa kait eläketulot ja palkkatulot lasketaan yhteen ja verotetaan progressiivisesti.

  Halosen tapaus voi olla poikkeus, en tiedä. Eikös entisillä kansanedustajillakin ole joku kummallinen erillinen rahasampo?

 8. wiki:

  ”Verovapaus

  Presidentin saama palkkio, eläke, perhe-eläke ja valtiolta näiden lisäksi saatu asunto- tai muu etu eivät ole veronalaista tuloa.[10][15]

  Matkustusoikeus

  Vaikka asiaa ei ole erikseen laissa säädetty, presidentin kotimaan ja ulkomaan matkat, jotka liittyvät presidentintoimen hoitamiseen, kustannetaan valtion varoista vuosittaisen talousarvion puitteissa. Vuoden 2012 talousarvioesityksessä tähän on varattu 2 850 000 euron suuruinen määräraha.[11]

  Eläkeoikeus

  Eläkkeellä olevalla presidentillä on oikeus eläkkeeseen, joka on 60 % palkkiosta. Presidentille voidaan tarjota eläkeasuntoa kohtuullista vuokraa vastaan ja työtilat kirjoitus- ja arkistotyöhön sekä antaa turvallisuus- tai toimistopalveluita tai muita vastaavia palveluita. Presidentin leskellä ja alle 18-vuotiailla lapsilla on oikeus perhe-eläkkeeseen, joka on puolet eläkkeestä.[16] Eläkkeellä olevien presidenttien käytettäväksi tarkoitettujen palveluiden rahoittamiseen varattiin 2011 talousarviossa 350 000 euroa.”

 9. Kiitos Markku. Tässä se ongelma nähdäkseni on. Ei se että tekee töitä eläkkeellä. Ei se että tienaa tähtitieteellisiä summia – vaan se, että ei maksa veroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *