Itsarit

Paljon puhetta eutanasiasta
– itsarit ovat sitten oma lukunsa ja niitä tehdään monella tavalla. Pahimpia ovat ne jotka samalla aiheuttavat toisille vaaran.
Taisipa tänään jäädä junan alle jotain Ylöjärven suunnalla – sanoivat siellä olleen junan pysähdyksissä ja radan varrella pelastushenkilöstöä?
– Hitlerillä ja hänen lähipiirillä oli kapseli sille varalle. Entä jos nykypäivänä niitä olisi saatavilla?

8 vastausta artikkeliin “Itsarit”

  1. Syanidikapseli ei välttämättä tapa heti. Eräs SS-upseeri joka nielaisi sellaisen natsi-Saksan romahdettua, huusi tuskasta yli kymmenen minuuttia, ennenkuin henki lähti.

  2. Noin on syaaniidi tappaa varmasti mutta lähtö on tuskien tie eikä varmaan helpoin tapa poistua leipä vahvuudesta . terv tepivaari

  3. Suomessa on tehty yhtä paljon itsemurhia kuin sodassa kaatu miehiä, sanottiin siinä Mannerheimissa kertovassa sarjassa, piti tarkistamani, oliko totta, mutta taisi olla Donner, joka sano.

  4. Itsemurhia tehdään nykyään n. 700-750 vuosittain.
    Kaatumisiin ja putoamisiin kuoli v. 2016 n. 1100 ihmistä, mistä juurikaan ei puhuta.
    Liikenteessä kuoli v. 2016 n. 220 ihmistä, mistä pidetään suurta meteliä.
    Siinä hieman suhteellisuutta.

  5. En ihan tavoittanut eutanasian ja itsemurhan yhdistämistä, ellei sitten keskustella itsemurhasta ”eutanasiana”, jollaisia tapauksia toki löytyy.

  6. Pahoittelen vähän groteskia kielikuvaa, mutta itsemurhahan on optio niille kuolemaa hakeville joilla on siihen kyky. Monesti eutanasiaa hakevat henkilöt joilla ei ole fyysistä mahdollisuutta tehdä itse lopullista päätöstä.

    1. Eutanasia mielessä itsemurhaa harkitsevat todennäköisesti näkevät sen vaihtoehtona ja mikäli siihen päätyvät eivät todennäköisesti tee sitä esim. ajamalla vastaantulevan rekan keulaan.

      Mielestäni kielikuva ei ollut groteski vaan juuri niin kuin asiat ovat niin niistä tulisi myös puhua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *