Mihin tarvitsemme pankkia

Pankkiväki lakkoilee etujensa puolesta.
Eikö jo Nalle sanonut ettei kaipaa lattioidensa likaajia?
– Käytännössä emme tarvitse rahaa
sillä kaiken voi maksaa sähköisesti.
– Laskut voimme maksaa sähköisesti.
Eikö yksi instanssi voisi hoitaa sähköisen järjestelmän?
– Jatkossa tarvitsemme vain lainanottokonttorin eikö Kela voisi hoitaa?

12 vastausta artikkeliin “Mihin tarvitsemme pankkia”

  1. Toistaiseksi en todellakaan aio siirtyä kännymaksamiseen millään tavalla. Jos känny katoaa ja sen löytää epärehellinen tapaus tai se varastetaan, tilisi hyvin sujuvasti tyhjennetään ja vielä tehdään suuret velat maksettavaksesi.
    Päinvastoin mieluummin siirryn pienemmissä ostoksissa käteiseen, niin ei tarvitse tarkistella tilisiirtoja mennen tullen.
    Nyt vielä tarvin pankkia, kun on pientävelkaa, mutta sen maksettuani pärjään pääosin ilman lukuunottamatta noita eri laitosten lähettämiä laskuja, koska niiden maksaminen laitosten tiskillä ei onnistu.
    Olisi tosin mukava kokeilla maksaa ne suoraan toteamalla, ettei minulla ole pankkitiliä, miltä maksaa, enkä pankkiin aio jalallanikaan astua.
    Olisi mukava nähdä, minkä lakipykälän löytäisivät pakottamiseen…

  2. Olen jo vuosia siirtänyt automaattimaksatukseen tietyt laskut. Lainoja ei ole ja sen minkä maksan, kortilla maksan. Siis en fyysisesti pankkia tarvitse, tallelokeronikin irtisanoin kun huutokaupasta hyvän kassakaapin ostin.
    Kyllä pankit omin toimenpitein itsensä tarpeettomiksi pikkuhiljaa tekevät.

  3. Eihän se kännykkä ole muuta kuin väline, jolla kirjaudutaan pankkiin. Aina täytyy muistaa käyttäjätunnus ja pin- koodi. Sitten ollaan ihan samalla näkymällä kuin tietokoneellakin. Minä olen jo pitkään käyttänyt molempia, missä milloinkin satun olemaan.

    Ainahan sitä voi kuvitella, että ryöstäjä iskee vaikka pankin ovella.

  4. Pankkitili oikeastaan pitää olla jotta voi elää nykymaailmassa normaalia elämää:
    – palkka ja eläke, yms. maksetaan nimenomaan pankkitilille;
    – verottajalle pitää ilmoittaa pankkitili, että voi saada veronpalautuksia;
    – identifiointi tapahtuu yleensä pankkitunnuksilla;
    – tuskin voi olla maksu/luottokorttia ilman pankkitiliä;
    – pankkitililtä maksetaan laskut;
    – pankkitililtä nostetaan käteistä.

  5. Miksi Kelan pitäisi olla pankki? Minusta Suomen pankkijärjestelmä on ihan hyvä ja jos se ei jollekulle kelpaa niin ainahan voi perustaa uuden paremman pankin.

  6. Moni asia juoksuttaa eräitä Kelassa ja kaikki eivät osaa raha-asioitaan hoitaa, niin Kela voisi siinä samalla pitää jöötä tilinkäytöstä.

  7. Pankki kuitenkin tarvitsee sinua. Jos ei ole asiakkaita, ei ole kohta yritystäkään. Mutta pankkitoiminta on muuttumassa. Rahaa voi kohta siirrellä ilman pankkiakin ja lainan myöntämisen päättää tietokone. Työpaikat vähenevät ja pankit etsivät uusia muotoja toimia, siksi Tampereellakin on Osuuspankin sairaala! Työehtosopimusneuvotteluissa on kuitenkin kysymys ihmisistä, pankin työntekijöistä, heidän työoloistaan ja palkoistaan. Sattumoisin tunnen erään pankissa työskentelevän eikä todellakaan käy kateeksi. Työ on henkisesti älyttömän rasittavaa, työntekijöitä valvotaan kuin Itä-Saksassa, jokaisen asiakastapaamisen jälkeen sitä puidaan esimiehen kanssa, miksi et tehnyt näin ja näin… Luultavasti monet luulevat hommaa sellaiseksi, että istutaan koneilla ja naputellaan numeroita. Käsitykset muiden töistä ovat aika usein pinnallisia ja vääriä, ajatellaan tyyliin että papilla se on helppo duuni kun pitää kerran viikossa lyhyen puheen ja saa kirkollisveroista hirmu palkan. Että miksi en ryhtynytkin papiksi…

  8. Toiset ihmiset tarvii edelleen pankki palveluja vaikkapa vaan laskujen maksuun ..
    Sitä voi miettiä miksi tosi se kuitenkin on . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *