12 vastausta artikkeliin “Nälänhätä?”

 1. Hurjasti on maailman väkiluku kasvanut sitten – 60 luvun kansakoulu aikojen esim. Aasia ja Afrikka ennen kaikkea.

  Mutta rahaa ja kansantaloutta riittää – kroisos elämään – maailman turuilla !

 2. Väestön kasvu ja etenkin alueilla joilla on jo nälänhätä – olisko politiikan osattava globaalisti tarttua asiaan – kansain vaellus vain lisää väestönkasvua.
  Suomessa vanhukset aletaan näkemään kulueränä eli soteuudistus tähtää kulujen alentamiseen – onko se valmistautumista – Usari tänään Lehtonen vastaa Hetemäelle otsikolla: Ylilääkäri kuittaa…

 3. Olen ymmärtänyt, että Kataisen hallitus aloitti elintarvikkeiden varmuusvarastojen puolittamisen. Varmuusvarastointi voi olla hintavaa, mutta voi tulla verinen tappelu elintarvikkeista, jos esimerkiksi luonnonmullistus, tai merkittävä ydinlaitoskatastrofi vie mahdollisuudet viljelyyn.

  Jos esimerkiksi Teneriffan murtunut tulivuori molskauttaa kylkensä mereen, niin ennusteiden mukaan liikkeelle lähtevä tsunami aiheuttaa jopa sata metriä korkean hyökyaallon lähetessään USA:n itärannikon atomivoimaloita.

  Molskaus on todennäköinen, ajankohta epävarma.

   1. Floridassakin on useita atomivoimaloita. Tässä yksi Miamista:

    https://www.google.fi/maps/place/Turkey+Point+Nuclear+Generating+Station/@28.7062098,-67.6229948,4z/data=!4m5!3m4!1s0x88d9d97d20f0bb61:0x7bb701b44ddb8265!8m2!3d25.43533!4d-80.3312588
    ———————————–
    Tsunami voi aiheutua paitsi Teneriffan tulivuoren sortumasta, myös maanjäristyksestä tai suuresta meteoritörmäyksestä.

    Odotetavissa oleva auringon lähettämä sähkömagneettinen pulssi saattaa vahingoittaa voimaloiden säätölaitteistoja.

    1800 -luvulla tuli voimakas pulssi, joka pimensi lennätinlinjat.

    1. Eräs kommentti Google Mapsista koskien tuota Miamin voimalaa:

     John Eisenman
     2 arvostelua
     ★★★★★ vuosi sitten
     (Googlen kääntämä) Mitä tapahtui Japanissa on mahdotonta Turkey Point. Biscayne Bay on 3′-6 ”syvä noin 4 kilometrin päässä rannikosta. Käytin työskennellä siellä. Turkey Point jauhettiin nolla hirmumyrsky Andrew. Ei säteilyä julkaistiin. EI MITÄÄN. Ydinvoima on halvempaa ja puhtaampaa.

     (Alkuperäinen)
     What happened at Japan is IMPOSSIBLE at Turkey Point. Biscayne bay is 3′-6′ deep for about 4 miles from the coast. I used to work there. Turkey Point was ground zero for hurricane Andrew. No radiation was released. NONE. Nuclear power is cheaper and cleaner
     ——————————–
     Eikös se liene niin, että mitä matalampi on vesi, sitä korkeampi on tsunami? Miamin lahden kurat peittävät koko laitoksen Teneriffan tsunamin mahdollisesti saapuessa.

 4. Yellowstonen isoa pamausta on odoteltu ja Kalifornian isoa järistystä… Onhan noita….

 5. Kumpikohan aikanamme on suurempi ongelma Suomessa, ihmisten nälkiintyminen vaiko ylensyönti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *