Se on salaisuus

– laulussakin sanotaan.
Hesari astui varpaille sotilassalaisuuksien julki tuonnissa.
Miten meillä arkoja asioita salataan jos ne vuotavat medialle?
Onko juudas hivuttautunut salan lähteille – toimittajan ei kaiketi edelleenkään tarvi paljastaa lähdettään.
Taannoin oli toisinpäistä puhetta että kaksoiskansalaisen on päästävä etenemään sotilasurallamme.
Oli niin tai näin oletan vakoilun tietävän mediaakin enemmän.

20 vastausta artikkeliin “Se on salaisuus”

 1. Salaisen tiedon vuotaminen on rikos. Rikollinen on etsittävä ja hänelle on tuomittava ankara rangaistus.

  Jos salaisen tiedon julkistaminen ei vielä ole rikos, niin se pitää säätää rikokseksi, josta tuomitaan ankara rangaistus.

 2. Minulla on seinällä sota-aikainen juliste : ”” Pidä suusi supussa, vakooja ohjaa pommit kotiisi”

 3. Jos tämä olisi joku luotettavampi media kun Hesari niin olisin uteliaampi, mutta Hesarilla on harvoin puhtaat journalistiset motiivit niin en tiedä sitten.

  Sinänsä urkintalaista olisi syytä paljastaa lisää. Jokaisessa ns. sivistyneessä länsimaassa (Ruotsi, Saksa, Ranska…) on luvattu että ei tehdä ikävyyksiä mutta jokaisessa maassa on paljastunut törkeitä väärinkäytöksiä, viranomaisten tekemää urkintaa ex-puolisoille, yms…

 4. Suomen pääesikunnan tiedusteluosasto (sotilastiedustelu) ja sen alaiset laitokset ovat Suomen turvallisuuden kannalta äärimmäisen tärkeitä. Niiden tehtävänä on varoittaa ajoissa Suomen sotilasjohtoa ja valtion johtoa Venäjän tulevasta hyökkäyksestä. Se on vielä kyettävä tekemään niin vakuuttavasti että Suomi suorittaa liikekannallepanon ajoissa ennen hyökkäystä. Rauhan aikana Suomen maavoimien puolustusvalmius on käytännöllisesti katsoen nolla.

  Siksi Suomen sotilastiedusteluun liittyvän salaisen tiedon vuotaminen ja julkaiseminen on erittäin vakava asia – turvallisuusuhka. Vuotaja ja julkaisija ovat toimineet Kremlin hyväksi ja Suomea vastaan.

 5. Lööppisopuli ei ajattele muita seurauksia kuin oman maineensa lisäämisen.
  Tällaisille ehdotonta istumista muutama vuosi ilman ensikertalaisalennuksia.

 6. Edward Snowden toi paljon tärkeitä tietoja esille joissa on rikottu ja rikotaan kansalaisten yksityisyyden suojaa joka on perustuslain vastaista.

 7. Kyllähän tuossa jutussa vähän ”palaneen käyrä” tuntuu olevan jos tosin terminologiakaan ei tunnu olevan ihan hallussa, varsinkaan toimittajilla.
  En jaksa uskoa, että kovin salaista aineistoa ulkoa käsin pystyy hankkimaan jos toisaalta, laitoksen sisältä on tietenkin mahdollista saada ainakin jotain aineistoa. Ei olisi edes ensimmäinen kerta Suomen historiassa.
  Tikkakoskellahan sijaitsee puolustusvoimien singnaalitiedustelun pääpaikka sekä tiedustelukoneiden ( tiettävästi kaksi) tukikohta. Muita signaalitiedusteluasemia on ripoteltu pitkin maata.
  Sotilastiedustelu on vain yksi tiedustelun osa-alue; mm sotilasasiamiehethän (vast), ovat kohdemaahansa akreditoituja sotilastiedustelijoita, samoin jossain määrin ainakin diplomaatit.
  Käsittämätöntä kuitenkin on mm poliitikkojen presidentti ml, täydellinen mitään tietämättömyys asiaoista, huomioiden senkin, että sotilasviranomaisten tulee informoida poliittisiakin päättäjiä aina tarpeen mukaan.
  Saapas nähdä kuinka asiat etenevät.

 8. Toimittajan kotiin on tehty kotietsintä.

  Toimittaja olisi pitänyt pidättää jo heti jutun julkaisun jälkeen ja tehdä kotietsinnät ja takavarikot niin kodeissa kuin myös toimituksessa.

  Suomen turvallisuuteen liittyvän erittäin salaiseksi merkityn tiedon välittäminen henkilölle jolta puuttuu vastaava turvaluokitus, sekä tiedon osittainenkin julkaiseminen on raskas rikos.

 9. Hesarissa voi hyvinkin olla lauma idiootteja, mutta se ei ole tässä asiassa oleellista.

  Oleellista on:
  1. Joku hyvin korkean turvaluokituksen omaava henkilö on vuotanut joko tahallaan tai huolimattomuuttaan erittäin salaista tietoa henkilölle jolla ai ole vastaavaa turvaluokitusta. Rikos.

  2. Henkilö/henkilöt, jotka ovat saaneet käsiinsä turvaluokiteltua tietoa (erittäin salainen) ovat julkaisseet sitä tietoa ainakin osittain. Rikos.

  3. Rikolliset yrittävät piiloutua lähdesuojan taakse. Se on estettävä.

 10. ”Käsittämätöntä kuitenkin on mm poliitikkojen presidentti ml, täydellinen mitään tietämättömyys asiaoista, huomioiden senkin, että sotilasviranomaisten tulee informoida poliittisiakin päättäjiä aina tarpeen mukaan.”
  Ja millähän perusteella tätä luulet?

 11. ”Todella poikkeuksellinen toimenpide: – HS: Poliisi teki kotietsinnän kovalevyään vasaroineen toimittajan kotiin.”

  Tämmöinen otsikko tämän päivän Uudessa Suomessa.
  Mitähän peliä EU-eliitin räikein äänitorvi Helsingin Sanomat oikein pelailee. Aika näyttänee.

 12. Ensin toimittaja ja päätoimittaja syytteeseen salaisen tiedon levittämisestä. Jos ei yhteistyö suju ja tietolähdettä ei saada selville, ei ole mitään syytä lieventää tuomioita miltää osin. Salailu lähdesuojaan vedoten voidaan katsoa rikollisen suojelemiseksi ja sitä kautta myös maanpetokseksi.

  Tietysti jos laki suojaa lähteen, tiedot pitää saada vapaaehtoisuuden kautta.

  Smoke

 13. Yleisen turvallisuuden takaamiseksi toimittajattarelta ja päätoimittajalta olisi syytä poistaa tulitikut ja teelusikkaa järeämmät astalot.

 14. Valtion ja valtion kansalaisten turvallisuus menee sananvapauden edelle. Pitää olla melkoinen ”kulttuurimarxisti” jos tätä ei muka ymmärrä. Auttaisiko häkkituomio ymmärtämisessä?

 15. Ilmeisesti ”Tiitisen lista” sisältää huippuvaarallista tietoa, koskei edes Helsingin Sanomat ole sitä julkaissut.
  Ja mitä ne ovat puheet, että listalta olisi poistettu kaksi nimeä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *