2013: Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (SDP) oli lakipuoskari!

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/perustuslakivaliokunnan-puheenjohtaja-johannes-koskinen-sdp-on

 

  • Kirjoittanut Spammiro Botti (18. heinäkuu 2013, 05:00)

Perustuslakivaliokuinnan puiheenjohtaja Johannes Koskinen on laki- puoskari, joka nostaa Iltalehdessä 17.7.  ”laillisuuden ylimmäiseksi kri- teeriksi” lakkautus putkessa Euroopan Neuvoston, maailmanhistorian pöyristyttävimmän kansakuntienhävittämissotapropagandistin, ”ihmisoikeussopimuksen” JOKA EI OLE SUINKAAN SAMA KUIN YK:N YLEISMAAILMALLINEN IHMISOIKEUKSIEN JULISTUS!

Lakimiehen pitäisi ensinnäkin tietää, ETTEIVÄT SOPIMUKSET OLE LAKIEN YLLÄPUOLELLA, vaan niiden pitää olla lakien mukaisia OLLAKSEEN SOPIMUKSIA LAINKAAN!

Hän toteaa koskien Räsäsen ja erityisen Kontulan linjavetoja koskien Iltiksen mukaan:

– Hyvin vaikeata on kuitenkin hyväksyä, että lainsäätäjä asettaa itsensä lain yläpuolelle. varsinkaan Suomen kaltaisessa maassa, jossa lakeja säädettäessä vaaditaan, jossa lakeja säädettäessä vaaditaan, ettei niiden soveltaminen voi rikkoa kansainvälisiä ihmisoikeuksia vastaan.

Perustuslsakivaliokunnan päätehtävänä on on antaa lakiehdotusten ja muiden asioiden perustuslainmukaisuudesta sekä’ suhteesta kansainvälisiin ihmisoikeusSOPIMUKSIIIN.

Euroopan Norsunraatoneuvoston päätökset ja ”sopimukset” EIVÄT PAINA PASKAAKAAN YLEISMAAILMALLISESSA OIKEUDESSA, eivätkä edes EU:N PÄÄTÖKSET ole kansainvälisen lain voimaisia! Yleismaailmallinen YK-laki ei tunne ainakaan toistaiseksi EU:ta YK-organisaationa, EIKÄ TOIVOTTAVASTI TULE KOSKAAN TUNTE- MAANKAAN. (Tämä vaikuttaa mm. siihen, että EU:lla ei ole mitään oikeutta aseellisesti estää estää jäsenmaista eroamasta EU:sta!)

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/euroopan-ihmisoikeustuom…

Keskustelua:

Sitsimies kommentoi_ 18. heinäkuu 2013 09:39

Olipa sivistynyt avaus sinänsä kiinnostavasta aiheesta.
 .
Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 18. heinäkuu 2013 14:57

 

Ristolle, öh: Spammirolle, tyypillinen. Tuohduksissaan blogisti lienee unohtanut, että Euroopan neuvostolla ja Euroopan ihmisoikeustuomio- istuimella ( joihin molempiin kuuluu 47 jäsentä ) ei ole mitään, siis absoluuttisesti mitään, tekemistä Euroopan unionin kanssa.

Euroopan neuvostoon kuuluminen on aiheuttanut muun muassa sen, että mahdollisista luovutussopimuksista riippumatta esimerkiksi Venäjä ei enää palauta Yhdysvaltoihin tai Valko-Venäjällekään ketään, joka olisi vaarassa saada kuolemanrangaistuksen.

Spammiro Botti kommentoi_ 18. heinäkuu 2013 19:54

Jari-Pekka Vuorela kommentoi: ” Spammirolle, tyypillinen. Tuohduksis- saan blogisti lienee unohtanut, että Euroopan neuvostolla ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimella ( joihin molempiin kuuluu 47 jäsentä ) ei ole mitään, siis absoluuttisesti mitään, tekemistä Euroopan unionin kanssa. ”

.

En ole väittänyt, että noilla olisi organisatorista juridista yhteyttä. Ne kuitenkin ovat molemmat kylmän sodan kummituksia ja molemmat yrittävät tunkea kaikkia edustavan ja demokraattisen YK:n reviirille ”kansainvälisinä lainsäätäjinä”. EN ehti välillä jopa nukahtaa koomaan, kun EU samaan aikaan alkoi levitä, mutta eräs umpituntematon EN-valtuutettu ”seksipoliitikko” Tarja Halonen herätti sen tilapäisesti kuolleista (tekemään maailmanhistorian pöyristyttävintä ja valheellista sotapropagandaa, jollaisen mm. Goebbels oli Saksassa kieltänyt vääriin ”tuloksiin” johtavana!).

.
Fasistit ajavat EN:n kautta EU:lle ”päätöksiä” (mm. asioista jotka eivät lainkaan ole poliitikkojen ”päätettävissä”!)

.
” Euroopan neuvostoon kuuluminen on aiheuttanut muun muassa sen, että mahdollisista luovutussopimuksista riippumatta esimerkiksi Venäjä ei enää palauta Yhdysvaltoihin tai Valko-Venäjällekään ketään, joka olisi vaarassa saada kuolemanrangaistuksen. ”

.
Tuohon ei tarvita EN:a, vaan samoin voi tehdä YK:n Peruskirjan ja Yleis-maailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen perusteella, kuten ainakin Ranska tekeekin. Venäjä on vetäytynyt EN:n ja EIT:n toiminnasta ja venäläiset organisaatiot, mm. ”Putin-nuoret” ovat ilmoittaneet, aiheellisesti, pitävänsä varsinkin suomalaista ”norsunraatotuomari” Päivi Hirve(l)ää natsina.
Tuota ”kuviota” perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja rallattelee. Ei ole ihme, että tanneristifasistinen SDP on hurjassa laskuputkessa, kun ihmisten tieteellinen sivistyneisyys kuitenkin hiljalleen kohoaa, ja noita kieliäkin laajasti osataan, netistä näkee asiat myös oikein, kun vain katsoo oikeista paikoista.

 

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/helvetin-eu-h-vylt-on-katkaistu-h-nt

HELVETIN EU, HÄVYLTÄ ON KATKAISTU HÄNTÄ!

Kautta EU:n ollaan nyt säätämässä massiivista propaganda ja sensuurilakia. Katsokaa mietintö linkistä.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2…

MIETINTÖ 

14. lokakuuta 2016
PE 582.060v03-00 A8-0290/2016
EU:n strategisesta viestinnästä kolmansien osapuolten levittämän EU:n vastaisen propagandan torjumiseksi

(2016/2030(INI))

Ulkoasiainvaliokunta
Esittelijä: Anna Elżbieta Fotyga
EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS
VÄHEMMISTÖÖN JÄÄNYT MIELIPIDE
KULTTUURI- JA KOULUTUSVALIOKUNNAN LAUSUNTO
LOPULLISEN ÄÄNESTYKSEN TULOSASIASTA VASTAAVASSA VALIOKUNNASSA

KUKA TUOSSA SEPITTÄÄ JA JANKUTTAA KANSAKUNTIENMURHAPROPGANDAA JA KEISTÄ?
” (2016/2030(INI))
Euroopan parlamentti, joka
– ottaa huomioon 2. huhtikuuta 2009 antamansa päätöslausel- man eurooppalaisesta omastatunnosta ja totalitarismista(1), ”
TÄÄLLÄ on tuo ”päätös”, ja se ”lähde”! Suomen Tilastokeskus sepitti nurinkäännetyn hirohitoistin (”paholaismieteoria”, joka on lähtöisin Hirohiton rintamapropagandasta) presidentti Tarja Halosen alaisena hourun ”70 miljoonasta Maon uhrista” tavalla, joka tässä on osoitettu!

Tämä oli pitänyt arvata:

Outo haju Tilastokeskuksessa – toimistot tyhjinä

Julkaistu: 1.3.2010

Raadonhajuhaitan syy on selvä: laitoksen ”tutkimusten” luonne ja laatu!

” Katsotaanpa vaihteeksi Suomen Tilastokeskuksen (johtajatar Heljä Sundström, ”VAS”) ”tunkkaisuutta”, josta ”Kommunismin mustan kirjan” ”tiedot” ”Maon tappamista 72 mil- joonasta kiinalaisesta suuren harppauksen aikana” ovat peräisin. Tässä on ensinnäkin Kiinan virallinen (ja oikea ja myös monessa fasistisessa miinustutkimuksessa lainattu) väestöpyramidi vuodelta 2000 (suomenkieliset lisäyksen Suomen tilastokeskus):

Tässä on nyt eri kuva samasta asiasta, kyse on tuosta pienemmästä ylemmästä ”hampaasta”, henkilöistä, jotka v. 2000 olivat 40 – 42-vuotiaita.

images?q=tbn:ANd9GcTEkbRbUmIthlvOm4tgUHj

Age pyramid for China

http://www.china-profile.com/data/ani_ceu_pop.htm#

Kuvassa on nähtävissä interpoloidusta linjasta (joka sekin ”valehtelee”, koska se on pienen syntyvyyden vuosien jälkeen taas huippukohollaan pari vuotta), että vuosien 1959 – 1962 INTERPOLOIDUSTA 18 mlj/v.:n ”syntyvyydestä” (itse asiassa tämä on nyt, että kuinka paljon heitä oli v. 2000 hengissä) ”puuttuu kolmannes” kultakin noilta kolmelta vuodelta, eli 18-20 mlj. Mutta nuo mainitut virheet kompensoivat toisiaan.

NÄIDEN SUOMEN TILASTOKESKUS KATSOO NYT SITTEN OLLEEN NIITÄ ”TAPETTUJA”, vaikka he olisivat VASTASYNTYNEITÄ, jos noin olisi!

MUTTA: ”Pilastokeskus” katsoo myös, että ”MUITA TAPETTUJA” OLI ”AINAKIN SAMAN VERRAN”!

(Muuten: jos todella olisi tapettuja, se näkyisi armotta sukupuolijakautumassa! Mitään sellaista ei näy! syntyvyydessä vain on ollut pudotus (jolle on kymmenen vuoden ”synnytystalkoiden” jälkeen monia syitä.)

Ja TÄMÄ ei kyllä TAATUSTI PERUSTU TILASTOILLE missään väärin ”käsitetyssäkään” mielessä!

Mutta varsinainen ”SOKERI” on pohjalla, nyt kun ”on päästy 36 mlj. tapettuun”:

SUOMEN TILASTOKESKUS: ”YHTÄ PALJON OLI KOKONAAN SYNTYMÄTTÄ JÄÄNEITÄ MAON KOMMUNISMIN UHREJA!” (…ja Perkeleestäkö sitä tietää etteivätkö NÄMÄKIN OLLEET TOSIASISSA TAPETTUJA…!!! :-/)

Ja näin STK saa Mustaan kirjaan ”72 miljoonaa tapettua Maon uhria”!

Huomaako kukaan ”matoja” tässä ”nerokkaassa” (naisen!?) ”päättelyssä”, vai onko se ”moitteeton”?

.
.
P6_TA-PROV(2009)0213
Eurooppalainen omatunto ja totalitarismi
PE423.032
Euroopan parlamentin päätöslauselma 2. huhtikuuta 2009 eurooppalaisesta omastatunnosta ja totalitarismista
Euroopan parlamentti, joka
– ottaa huomioon Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen,
– ottaa huomioon 9. joulukuuta 1948 annetun Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen päätöslauselman 260 (III) A kansanmurhasta, … ”

Tuossa jutussa ovat linkit sillä tavalla mennet pimeiksi, kun keskustelupalstoja vuosikymmenenkin päästä putsataan ”EU-vastaisesta materiaalista”, että pistetään tähän allekirjoittaneen juttu Kansan Äänestä 2/2007, josta näkee, mistä ja missä ilmeisessä tarkoituksessa ”METODI” on peräisin:

https://www.yumpu.com/fi/document/view/34922776/lehti-pdf-tiedoston…

.
Otava on julkaissut rouva Jung Changin varsin kummallisen Mao-kirjan, joka löytyy myös internetistä osoitteesta
.
.
Lainaan erästä keskustelua: Jung Chang ”arvioi” seuraavin perustein 38 miljoonan Kiinan kansalaisen kuolleen nälkiintymisen ja liikatyön uhreina ”Suuren harppauksen” aikana.
.
Tämä kuva asiasta perustuu seuraavalle laskelmalle. Kiinalaiset demografit (väestö- tieteilijät) ovat todenneet, että vuosikuolleisuus neljän vuoden aikana 1958 – 1961 oli 1.20 %, 1.45%,  4.34 % ja 2.83 %, vastaavasti. 1.2% on sama kuin Suomessa tällä hetkellä syntyvyys ja kuolleisuus. Väestö kasvaa maahanmuuton verran. Vain 4.34% on poikkeuksellinen, mutta sääkatastrofien ja kulkutautien aikana ei mahdoton. Jos kuolleisuus olisi koko ajan tuo, niin keskimääräinen elinikä olisi sen käänteisluku, alle 25 vuotta.
.
Huonokuntoiset ihmiset kuolivat luonnonkulttuureissa usein juuri luonnonkatastrofien ja muuttoliikkeiden aikaan, jolloin levisivät myös kulkutaudit. Ei ole pitkä aika kun näin oli vielä Suomessakin. Tämä edellyttää, että mullistuksia ovat edellyttäneet poikkeuksellisen matalat kuolleisuusluvut, ja nämä myös seuraavat niitä tilanteiden mentyä ohi. Lapsia ei hankita katastrofien aikaan entiseen tapaan, mikä voimistaa väestövaikutusta. Keskimääräinen vuosikuolleisuus kolmena vuonna välittömästi ennen ja jälkeen nälänhädän olivat 1958: 1.08%, 1962: 1.0% ja 1963: 1%. Jos vakiona pysyvän väestön syntyvyys ja kuolleisuus ovat tätä, niin väestön keskimääräisen elin/kuoliniän on oltava 1/(1/100v), eli 100 v.!
.
Tuo on selvästi ollut maailman toiseksi alhaisin vuosikuolleisuus 1950-luvulla, tie- tääkseni vain yksi maa, nimittäin SUOMI, pääsi siitä alle, kuolleisuus oli 9 promillea, 0.9%! Tämä johtui siitä, että se oli ollut sotavuosina useita prosentteja jonkin aikaa. Kyseessä oli niin Suomessa kuin Kiinassakin poikkeuksellisen suuren kuolleisuuden jakson jälkeinen poikkeuksellisen matala kuolleisuus, jota jatkui noin 10 vuotta. Siihen vaikutti myös antibioottien tulo, ja erityisesti Kiinassa terveydenhuollon ulottuminen ensi kertaa kaikkiin väestökerroksiin.
.
Normaali kuolleisuus on 1/K,jossa K on keskimääräinen kuolinikä, sillä mikään väestö ei voi kasvaa eikä vähetä loppumattomasti, sen pitää saavuttaa tasapaino, ja se taas riippuu em. tavalla oletusarvoisesta eliniästä. Suomen nykyisellä 12 promillen syntyvyydellä pitää keskimääräisen eliniän olla 81,3 vuotta jotta väestö ei vähenisi. Jos keskimääräinen elinikä on 60 v., on sitä vastaava stabiilin väestömäärän takaava syntyvyys/kuolleisuus 17 promillea, eli 1.67 %
.
Jos Changin laskelmat korjataan vaikkapa tälle lukemalle, niiltä putoaa kokonaan pohja. Hänen ”kommunismin uhrinsa” ovat ”syntymättä jääneitä”, kun ”normeiksi” otetaan suurin esiintynyt erittäin poikkeuksellinen syntyvyys, ja pienin, erittäin poikkeuksellinen kuolleisuus!
.
Suomen Pilastokeskus pistää kuitenkin ”väestötiede”sivuillaan rouva Changistakin tasan puolet ”paremmaksi”, tunnetulla ”metodilla”, joka löytyy internetistä sivulta
.
.
” Kun 1949 kommunistinen puolue tuli valtaan, uskottiin Kiinassakin, kuten monissa muissakin maissa, että väestönkasvu kiihdyttää taloudellista toimintaa. Vuonna 1958 aloitettu talouden kohentaminen ”Suurella harppauksella” tyrehtyi taloudelliseen la- maan, jonka seurauksena Kiinassa koettiin nykyhistorian pahin nälänhätä. Nälänhä- dän seurauksena kuoli noin 30 miljoonaa ihmistä ja on arvioitu,että sama määrä lapsia jäi syntymättä.Väestökatastrofin jäljet näkyvät vieläkin Kiinan ikäpyramidissa.”
.
Changin mukaan ne ”30 miljoonaa” (tai sanotaan, että tuo osuus ì38 mlj:sta…) uhria koostuivat jo jotakuinkin kokonaan älyttömällä laskentamenetelmällä saaduista ”SYNTYMÄTTÄ JÄÄNEISTÄ”! Tuo syntyvyyden putoaminen muutamaksi vuodeksi osuu 12 vuoden päähän vallankumouksesta,ja sille on ainakin kaksi todella painavaa muuta syytä kuin huonot ilmat ja jokin epäpopulaari hallituksen joukkokampanja.
.
1. Naiset, jotka olivat pitkien sotien jakson ja vallankumouksen jälkeen aloittaneet ”lisääntymistalkoot”, olivat olleet ALOITTAESSAAN 20 – 30-vuotiaita, ja nyt he olivat 30 – 40 -vuotiaita, ja heidän perheensä oli täynnä lapsia.
.
Muutama seuraava edellisen yhteiskunnan kasvattama vuosiluokka oli jatkanut perinnettä, mutta nyt lisääntymisikään 20-vuotiaiksi tulivat tytöt, jotka oli lapsiavioliiton sijasta pistetty 12-vuotiaina tai nuorempina kouluun ja ammattioppiin, ja jotka osasivat hyödyntää yhteiskunnan tarjoamia uusia mahdollisuuksia. He eivät suin päin lähteneetkään ”talkoisiin” ainakaan kaikki heti.
.
Oli tullut kerralla voimaan kolme tehokkainta tunnettua väestönkasvun pudottajaa: tyttöjen koulutus, uskontojen otteen heltiäminen väestöstä ja avioero, ja vielä neljäntenä terveydenhuollon ja uusien lakien myötä abortti.Tällaistako on ”suomalainen väestötieteellinen asiantuntemus”?
.
Suomen on sanouduttava irti Euroopan neuvoston järjettömästä ”kommunisminuhri- päätöksestä”, joka on pelkkää edelä osoitetun laista kiinalais- ja venäläisvastaista etnistä sotapropagandaa!
.
NYT NOIDEN HOURUJEN OIKAISEMINEN AIOTAAN ”KRIMINALISOIDA”!!!!
.
TUOLLAISTA ME EMME RUPEA LINNA- EMMEKÄ MUIDENKAAN TUOMIOI- DEN UHALLAKAAN HOURULALLATTAMAAN, KUTEN EMME TÄYSIJÄRKISET LALLATA ”ROTUMURHAPEILINEUROONEJA” EMMEKÄ TAHDONKIISTÄ- MISTÄ EMMEKÄ MUITAKAN EU:N ESIMERKIKSI TOIMITTAJAHÖRHÖILTÄ JA HAISTAPASKANTITELIJÖILTÄ VAATIMIA RIKOLLISI KOTKOTUKSIA!!!

http://yle.fi/uutiset/3-9312176

Putin: Euroopan parlamentti häpäisee demokratiaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin suuttui Euroopan parlamentin päätöksestä syyttää muun muassa Kremliä propagandan levittämisestä.

Presidentti Vladimir Putin arvosteli tiistaina iltapäivällä kovasanaisesti Euroopan parlamenttia sen jälkeen, kun parlamentti oli hyväksynyt päätöslauselmassaan huolensa EU-vastaisen propagandan leviämisestä.

Euroopan parlamentti totesi, että ”EU:lla on kasvava tarve vastata väärää ja vääristeltyä tietoa levittäviin kampanjoihin, joiden takana ovat esimerkiksi valtiot, kuten Venäjä, tai valtiosta riippumattomat toimijat, kuten Daesh, Al-Qaida tai muut väkivaltaiset jihadistiterroristiryhmät.”

– Me olemme todistamassa länsimaiden harjoittamaa demokratian häpäisyä, Putin sanoi Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Euroopan parlamentti

useita venäläisiä tiedotusvälineitä, joiden se katsoi syyllistyneen propagandan levittämiseen. Listalla oli mukana esimerkiksi televisiokanava RT.

Parlamentti hyväksyi päätöslauselman äänin 304 puolesta, 179 vastaan ja 208 tyhjää.

https://sputniknews.com/politics/201611221047713957-russia-propagan…

War on ’Propaganda’: EU Accuses Russian Media of What European Media Always Does

Politics

17:08 22.11.2016 (updated 18:46 22.11.2016) Get short URL 131575209 On Monday, it was reported that the European Parliament would consider a draft resolution on the European Union’s strategic communication to counteract propaganda against the bloc by third parties.

The document claims that Russia is allegedly engaged in propaganda against the EU. The authors of the document equate counteracting Russia with resistance to the Daesh terrorist group and call on EU member states to boost financing counterpropaganda projects.

The non-binding draft document says that Moscow is allegedly ”aggressively employing a wide range of tools and instruments” to weaken the EU. Among the main threats to the bloc, the document names Sputnik news agency, channel RT, the Russkiy Mir foundation as well as the Russian Federal Agency for the Commonwealth of Independent States, Compatriots Living Abroad, and International Cultural Cooperation. According to the EU Observer media outlet, the working group on information counteracting Russia may receive 1 million euros ($1.06 million) to pursue this goal. In an interview with Sputnik France, Claude Chollet, president of the Observatory of Journalists and Media Information (OJIM), commented on the initiative. ”We need to look at the author of this resolution to understand how it could even emerge in the European Parliament. It was proposed by lawmaker Anna Elzbieta Fotyga from the reformist and conservative faction, dominated by British conservatives. This is the most liberal and most pro-Atlantic part of the European Parliament,” Chollet said.

However, not all lawmakers endorsed the document, including Spanish lawmaker Javier Couso from the United Left party. He believes that it is unacceptable to equate alleged threats from Russia to those posed by Daesh terrorists.

”So, those who proposed the document are conservative and pro-Atlantic while its opponents are anti-globalists,” Chollet said. ”The author of the resolution should be ashamed for drawing parallels between Russia and Daesh. The former is a state ruled by law while the latter is a terrorist organization. They have absolutely nothing in common. They must not be compared,” Jean-Luc Schaffhauser, an EU lawmaker from Europe of Nations and Freedom political group, told RIA Novosti. Brussels accuses Russian media of propaganda, however, Chollet underscored that propaganda is what many European media outlets do, provide unreliable analytical information and twist facts and numbers. ”They [European media outlets] are always wrong. They were wrong about Brexit, Trump and Fillon. Why are they wrong? The reason is they ignore reality and the voice of the people. They don’t see what they don’t want to see,” he said.

New EU ’Totalitarian Ideology’ Plans to Put Russian Media, Daesh on the Same Page

https://sputniknews.com/politics/201611201047649910-eu-totalitarian-ideology/

EU Seeks to Make European Citizens Aware of ’Sneaky’ Russian Propaganda

https://sputniknews.com/europe/201611211047683889-eu-sneaky-russian…

 

***

Kaikki EU:n ”pankinjohtajanhommat” ovat palkintoja ROISTONTÖISTÄ.

Sellainen palkinto on voimassa, vaikka puolue romahtaa alta.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241323-pelastakaa-pankinjohtaja-soini

Pelastakaa pankinjohtaja Soini

Pelastakaa pankinjohtaja Soini!?

Ulkoministeri Timo Soini (ent. perussuomalainen, ent. Uusi Vaihtoehto, ent. Sininen tulevaisuus ja nykyinen Sininen ryhmä) kuittasi 14.8. 2018 vihjailut siirtymisestään Brysseliin EU-tehtäviin paikkaansa pitämättöminä.

Hän sanoi eduskuntaryhmänsä kesäkokouksen alla, että lehdistön ei kannata monistaa kaiken maailman agenttitarinoita. Kuulemani lähteet olivat Soinin mukaan siis väärässä.

Pahoittelen herra Soinille aiheuttamaani mielipahaa.

On hienoa, että Soini antoi näin kattavan ja selvän vastauksen – ilman perusteluja.

Me kaikki tietenkin luotamme miehen sanaan ja toteamme, että lähteiden mainitsemat – jo kuukauden ajan puhutut järjestelyt – eivät pidä paikkaansa. Hän ei kuitenkaan vastannut odottaako häntä kesällä 2018 hillomeri. Siitä hän ei puhunut mitään.

Mikäli kuitenkin tässä kävisi kuten Jyrki Kataisen tapauksessa (tai kuten Soini ounasteli vuonna 2013 –  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/60849-timo-soini-islle-katainen-lahtee-brysseliin) niin laitan tähän vain muutaman rivin pohdiskeluja.

Ihan vain historiankirjoitusta varten. Siitä mitä lähteiden mukaan meni ja miten mahdollisesti tässä oikein kävi.

Kyse on siis hypoteettisesta skenaariosta, jossa oletetaan, että nämä huhut lähdöstä Lontooseen – hillomereen – ovat totta.

Tässä mahdollisessa skenaariossa on kolme tärkeää askelta: 1) Koskisen paluu ja uuden pankinjohtajan nimitys – kuka suomalainen siihen nimitetään jos nimitetään 2) tarjous Soinille, josta ei voinut kieltäytyä 3) kesäkuun kriisi, joka sotki tämän tilanteen.

1.Johannes Koskisen ”sotakassa” täynnä – kesällä 2018 aika tulla takaisin Suomeen

Johannes Koskinen nimitettiin vuonna 2015 kahdeksi vuodeksi EBRD:n pankinjohtajaksi Suomen, Norjan ja Latvian edustajana (EBRD – European Bank for Reconstruction and Development) Hänen toimikautensa on kolmivuotinen. Se siis loppuu vuonna 2018. Virka oli alun perin kaksivuotinen mutta toukokuussa 2015 päätettiin johtokunnan uudistuksesta, jonka mukaan kausi olisi kolmivuotinen.

Sen jälkeen Koskinen palaa Suomeen. On todennäköistä, että edessä voivat olla uudet haasteet vuoden 2019 vaaleissa. ”Sotakassa” vaaleja varten on täynnä ja tulevan hallituksen ministeripaikka häämöttää.

Se, kuka tähän paikalle nimitetään, riippuu tietenkin ”Board of Governor” nimisestä toimielimestä, jossa jokaisesta maasta on oma edustajansa. Suomen edustaja tässä elimessä on nyt Petteri Orpo. Suomen pääoma sijoitus pankille on 375,180 (Capital subscription € 000). Orpon varamiehenä toimii Markku Keinänen.

Tässä on virallinen selitys tämän elimen toiminnasta:

Each shareholder is represented individually on the Board of Governors of the EBRD which has overall authority over the Bank. The Board of Governors has delegated the exercise of most of its powers to the Board of Directors. However, it remains solely responsible for determining membership to the Bank, changes in capital stock, appointment of Directors and the President of the Bank and decisions around financial statements and determining reserves and allocation of profits…”

Koskisen paluu on selvä ja kysymys kuuluukin: kenelle tämä paikka avautuu kesällä 2018 kyseisessä pankissa?

Stubb on jo Luxemburgissa investointipankissa (EIB) joten kokoomus ei voi saada sitä. Jos virka annetaan Soinille, on Kepulla silloin ”yksi paikka auki” – tässä tilanteessa se olisi auki jäävä ulkoministerin paikka.

Kyseessä on klassinen lehmänkauppa – nurkantakana sumplailu. ”Mulle-sulle, mulle-sulle”. Juuri se mitä poliittisessa elämässä pidetään viheliäisimpänä moraalisena mämminä.

2.”Tarjous, josta ei voi kieltäytyä”

Tätä asiaa on ilmeisesti pohdittu pitkään ja hartaasti. Mutta varsinainen toiminta alkoi kevättalvella 2017 – ennen kunnallisvaaleja. Ilmeisesti silloin Soini sai kevättalvella 2017 tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Samalla pankinjohtajan paikasta oli maksettava jonkin hinta.

Epäilemättä hinta liittyi PS puolueen yhteistyöhön ja siihen minkälainen kumppani sen piti olla hallituksessa.  Soini siis pääsisi pankinjohtajaksi, PS menettäisi ulkoministerin paikan, joka annettaisiin keskustalle. Hinta oli kova: PS kulkisi tämän jälkeen lähtien isojen kelkassa.

Toinen käytännön ongelma oli PS:n puheenjohtajuus. Siitä oli päästävä eroon. Toisaalta, hallituksen oli pysyttävä kasassa hinnalla millä hyvällä aina vuoteen 2018 kesään saakka.

**

Hanke eteni. Puheenjohtajuus voitiin katsoa selvitetyksi maaliskuussa 2017 kun kuukautta ennen kunnallisvaaleja Soini ilmoitti että ei aio enää pyrkiä ehdolle.

Hinnan maksu toteutui kun PS alkoi likistymään huhtikuussa 2017 kokoomusta ja kepua kaikissa asioissa. Muutos yllätti kentän ja myös kansanedustajat. Näytti siltä, että eduskunnassa oli käynnissä aatteen ”loppuunmyynti-päivät”.

Hyvänä esimerkkinä oli kysymys hallintorekisteristä. Kun sitä oli ennen vastustettu henkeen ja vereen niin huhtikuussa 2017 se hyväksyttiin siltä istumalta. Se oli kokoomukselle suuri voitto. Maaliskuun 2016 lopulla eduskuntaan tuotiin kuitenkin hallituksen esitys arvo-osuusjärjestelmistä. Eduskunta hyväksyi esityksen ja se eteni talousvaliokuntaan. Se jäi tuolloin kuitenkin pöydälle, koska valiokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) vastusti sitä.

Se oli siis 2016. Ennen tätä mahdollista sopimusta.

Huhtikuussa 2017 Soini johti oman edustajaryhmänsä päättäväisesti entisiä näkemyksiään vastaan ja hallintorekisterilaki hyväksyttiin myöhemmin. Kansanedustajat seurasivat häntä lojaalisti. He uskoivat Soiniin vielä vakaasti.

3. Kesäkuun kriisi – pelastakaa pankinjohtaja Soini!

Perussuomalaisen puolueen kokous Jyväskylässä oli näille suunnitelmille hirveä shokki. Maanjäristys.

Soini ei pääsisi pankinjohtajaksi, jos hän olisi pelkkä kansanedustaja.

Jos HA olisi puheenjohtaja, Soini ei voisi määrätä enää PS:n linjaa hallituksessa. Sopimus menisi rikki.

Pahinta oli, että vaadittiin hallitusohjelman noudattamista.

Hallituksen oli pysyttävä kasassa jos mahdollisesti annetut lupaukset ja pyhät valat pitäisivät. Hän ei voisi olla pankinjohtaja, mikäli puolueen johdossa olisi näin euroskeptinen johtaja. Oli toimittava vääriä äänestystuloksia vastaan.

Puolue hajottaa sisältä ja sieltä oli nostattava tottelevaiset edustajat pois – kuin kissanpennut.

Oli pelastettava pankinjohtaja Soini.

Ongelmana oli vain se, että nämä kissanpennnut eivät tienneet, että se pelastusvene, johon hän johdattaisi omat tottelevaiset uskovaisensa, vuotaisi pahasti ja että Soini hyppäisi pian pois veneestä.

Hänen seuraajansa eivät varmaan tienneet diilistä ja hänen tulevasta turvapaikastaan.

Runollisesti todettuna: kissanpennut oli hukutettava, että tuleva pankinjohtaja saisi elää.

Oli siksi kirjoiteltava blogeja. Oli harhautettava ihmisiä. Oli petettävä myös läheisimmät. Oli tapettava se puolue, jota oli rakennettu 20 vuotta.

Kieli paljastaa

Ihmisen kieli paljastaa. Totuuden ja valheen.

Tässä yhteydessä kannattaa panna merkille ”soini-kielen” merkitys sanalle agenttitarinoita. Tässä esimerkki Soinin vastauksesta, kun häneltä kysyttiin Lännen median uutisoiman jutun siitä, että 20-henkisen Uusi vaihtoehto -ryhmän oli perusteilla.

Tällöin toimittaja kysyi Soinilta seuraavaa:

” Oliko teillä tieto, kun kiistitte Lännen Median artikkelin, että tällainen 20 hengen ryhmä mahdollisesti tulee?– Agenttitarinoita, Soini katsoo yhä. Eli edelleen pidätte niitä agenttitarinoita, ihan oikeasti? – Totta kai…”

(https://demokraatti.fi/soini-kohu-uutisen-kiistamisesta-puolueen-puheenjohtaja-puolustaa-puolueen-yhtenaisyytta-kaikin-laillisin-keinoin/)

Mitä me tästä opimme?

Vielä kerran – olisin iloinen jos 2018 kesällä Soinia ei nimitettäisi pankinjohtajaksi. Se osoittaisi, että hänen sanansa pitää. Että minä olin väärässä yhdessä monia muiden kanssa. Olisi mukava olla väärässä.

Samoin – demokratian uskottavuuden takia olisi hyvä, että Soini mittauttaisi oman ryhmänsä ja itsensä kannatuksen.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Muistatteko kun Soini ennen puoluekokousta näyttävästi julisti, että ’hän ei tee niin kuin Juudas joka hirtti itsensä’ ja kansa – minäkin poloinen mukana – uskoin, että hän ei loikkaa omasta puolueestaan. Timo oli kuitenkin oikeassa – tarkasti katsottuna Timo ei tehnyt niin kuin Juudas – hän ei tosiaan mennyt eikä edes kuvaannollisesti hirttänyt itseään. Joten valehtelua ei tapahtunut. Ja nyt on kysymys siitä, mitä tarkoittaa Soinin lyhyt lause ’hän ei ole lähdössä EU:n palvelukseen’  – tarkasti ottaen siis. )) Tämä pankkihan on Lontoossa.  Eikä ole EU:n kanssa suoraan sidoksissa. ”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *