Ministeri Paula Risikko (kok) ja euroedustaja Riikka Pakarinen (kepu) haluavat lakkauttaa työttömiltä jokamiehenoikeudet!

Kyseiset tädit eivät ole linjaansa muuttaneet..

Näiden ”tyttöjen” puoluekannat huomioiden ei ole vaikea arvata, kumpi tuossa on varsinainen päätavoite: työttömien aseman kurjistaminen vai jokamiehnoikeuksien lakkauttaminen KAIKILTA.

Miksi tukien varassa eläviä ei voisi ohjata risusavottoihin tai ker…

Europarlamentaarikko Riikka Pakarinen (kesk) antaa varovaista tukea sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok) ehdotukselle, jonka mukaan sosiaaliturvasta pitäisi tehdä vastikkeellista.

Pakarinen kertoo Suomenmaa-lehdessä, että poliitikkojen olisi ainakin syytä keskustella avoimesti Risikon esityksestä.

– Olen huomannut tavallisten suomalaisten jo vuosia ihmetelleen, miksi yhteiskunnan tuen varassa eläviä ei voitaisi ohjata vaikkapa risusavottoihin tai keräämään marjoja, Pakarinen kirjoittaa.

– Verojen maksamista pitäisi rakastaa, mutta politiikassa emme usein arvosta heidän kuuntelemistaan, jotka pitävät yhteiskunnan käytännössä pystyssä. Lisäämällä tuen kylkeen myös velvoitteita, kohentaisimme yhteiskunnan vetovoimaisuutta ja tavallisten veronmaksajien sitoutumista yhteiseen hyvään.

Pakarinen kuitenkin rajaa osan turvan varassa elävistä vastikkeellisuuden ulkopuolelle.

– Vastikkeellisuus ei voisi velvoittaa terveydentilansa puolesta turvan varassa eläviä antamaan työpanostaan yhteiskunnalle.

Hän jatkaa myös, ettei sosiaaliturvaa saaville saa antaa sellaista kuvaa, että työttömyys tai köyhyys olisi ihmisen omaa syytä.

Myös Risikko täydensi myöhemmin lausuntoaan ja korosti, että hän tarkoittaa vastikkeellisuuden koskevan vain työkykyisiä tuen saajia. ”

Vitsi on siinä, että JOKAMIEHENOIKEUKSISTA SAATAVAT TULOT OVAT NYTKIN TYÖTTÖMILLE VEROVAPAITA EIVÄTKÄ VÄHENNÄ TYÖTTÖMYYSTUKEA (ellei ole jossakin helvetinkuusessa marjastelemassa puolipysyvästi toisella puolen maata).

Ministerit ja MEPit haluavat muuttaa tilanteen siten, että työttömät joutuisivat rämpimään KORVAUKSIENSA ETEEN metsissä, JA ”TYÖNANTAJA” VEISI VIELÄ MARJAT JA KALAT JA SIENET JA TUOKKOSETKIN!

(Miksiköhän yksikään MIESPOLITIKKO ei ole titääkseni koskaan esittänyt MITÄÄN NOIN JÄRJETÖNTÄ koko Suomen itsenäisyyden aikana…)

Keskustelua:

Norppa kommentoi_ 18. elokuu 2013 23:09

Ennemmin se on tainnut olla niin, että jos menet marjaan, niin ”et ole työmarkkinoiden käytettävissä” etkä voi saada korvausta 😀 Luin kerran lehdestä kehonrakentajasta, joka kerrottuaan lehdessä harrastuksestaan menetti korvauksensa, koska kävi niin paljon salilla, että ”ei ollut työmarkkinoiden käytettävissä”.

Antaisivat nyt ensin edes niiden, jotka haluaisivat tehdä töitä korvauksen eteen, tehdä niitä töitä. Uusi laki heikensi tässä työttömän asemaa: työharjoittelu (siis esim. työ koulussa, päiväkodissa tms.) on mahdollista vain, jos harjoittelija on hakeutumassa alalle.

Spammiro Botti kommentoi_ 19. elokuu 2013 00:37

Mikä estää tekemästä jotakin, mistä maksetaan korvauksen verran, ja sillä ne korvaukset myös menee? Mutta kuka tekee, kun samalla voi tehdä jotakin hyödyllistäkin itselle ja (vaikka kansalais) yhteiskunnalle? Jos ei muuta, niin marjastaa, sienestää, kalastaa ja kerätä risuja ja elää helvetin paljon paremmin kuin noiden ämmien simputusmallissa!

Uuno Tukala kommentoi_ 19. elokuu 2013 11:13

Nythän on niin, ettei noihin metsiin niin vain mennä tekemään risu eikä muutakaan savottaa, ne ovat aina jonkun omaisuutta. Marjastus ja sienestys on luvallista samoin samoilu ja muukin metsässä kävely.

Tuo vastikeellisuushan on jo valmiiksi vasemmalla kädellä torpattu, eihän työtön saa tehdä mitään joka estää häntä olemasta työmarkkinoiden käytettävissä.

Jos menet tekemään jotain vaikka pientäkin josta maksetaan palkkaa. Tuet katkeavat ja kestää 6 – 8 viikkoa niiden uudelleen käynnistyminen.

Ministeri ei oikein tiedä mitä hörisee, päätöksenteko koneistolla ei ole kykyä päättää asiasta.

Jos olisi samallahan voisi päättää tuosta perusrahajärjestelmästä kun tuo valvontakoneistokin on jo luotuna.

Eihän siinä enää mitään kelaa, työkkäriä eikä sosiaalitoimistoa tarvita.

Lasse Kallo kommentoi_ 19. elokuu 2013 12:17

Tuskinpa monikaan roikkuu Kelan päivärahan varassa, jos normipalkkaista työtä olisi saatavilla. Kyllähän nuo mainitut edut voisi muuttaa vastikkeelliseksi, jos sen voisi tehdä siten että se olisi järkevää. Epäilen ettei ole.

Eihän tekemätön työ ole mihinkään kadonnut, halpatyövoimasta on huutava pula.

Katsoin aamutv:n lähetystä. Siinä puhuttiin vientiteollisuudesta. Vientiteollisuuden asiantuntijat sanoivat, että valtiovallan olisi syytä katsoa peiliin. Vientiteollisuudesta on kadonnut, oliko se 70 000 työpaikkaa. Jos käsitin oikein, suurin syy on vientiteollisuuden niskaan kasatut erilaiset verot ja rasitteet, rikkidirektiivi niistä yhtenä. Samaan aikaan julkishallinnon menot ovat lisääntyneet. Ajattelemisen aihetta se antoi. Kaikki kun vaikuttaa kaikkeen, ja vienti on tärkeää jokaiselle maalle. – Puheet risusavotoista ja työttömien ajamista marjametsiin on kuin suoraan hölmöläisten tarinoista. Pahaa vain pelkään, että Risikko ja Pakarinen ovat tosissaan, maaperän muokkausta helkutin huonoon suuntaan.

Spammiro Botti kommentoi_ 19. elokuu 2013 19:13

Suomi on luonut oitsestään maailmalle antiprändin ”teknoääliöiden hölynpölytiedehörhölänä”. Sille oli esmerkiksi USA:ssa ja Kanadassa jo pohja valmiina, ja tuo hölynpölytiede liittyi siihen kuin klovnin punainen nenä päähän.

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104527-nokia-ja-h%C3%B…

 

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Ministeri Paula Risikko (kok) ja euroedustaja Riikka Pakarinen (kepu) haluavat lakkauttaa työttömiltä jokamiehenoikeudet!”

  1. Vihertäneistö on intohimoista porukkaa keksimään valtiolle menoja ja vähentämään valtion tuloja ohjelmalla: työpaikat Kiinaan, tuulivoimaa verovaroin, maahanmuutto pitää maksimoida, työttömien määrää lisätä, valtion kannattavat hankkeet pitää torpata, kuten vesivoima-altaiden rakentaminen, joutokoulutusta on lisättävä, huuhaa on ihmisen elämäntehtävä jne.

  2. Hallituspuolueet ovat kyllä kaikkeen syyllisiä, niin nykyiset kuin edellisetkin. Niiden ei olisi saanut päästää vihreitä lähellekään valtioneuvostoa. Ikuinen porttikielto niin kuin kokoomukselle ennen vanhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *