Partisaanit ja desantit jne… Suomen meedia kehittää sisäistä munkkilatinaa, jota kukaan ei ymmärrä muualla käännettynäkään

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/edelleenkin-on-suom…

Tällaisen sisäpiireiskelyn harrasteleminen on TÄYDELLISESTI TURHAA JA VAHINGOLLISTA JA PELKÄSTÄÄN TYHMISTÄÄ SUOMALAISIA. Otsikon termit ovat vain yksi esimerkki laajasta ongelmasta. Kaikki, varsinkaan poliittiset toimijat, eivät valehtele koko ajan joka asiasta, vaan esimerkiksi  Sahtivaari on YK-aikanaan ja myöhem- minkin toiminut laajasti kolmannen maailman silloisten partisaaniliikkeiden kuten Etelä-Afrikan ANC:n (Thabo Mbekin…), silloisen Etelä-Rhodesian (Zimbabwen) ZANU-puolueen (Robert Mugabe, vastarintaliike oli yhteinen syrjäytettyjen kommunistien, Joshua Nkomo, kanssa), Namibian Frelimon, Indonesian Acehin ja Palestiinan Hamasia (jota kannattaa) kanssa.Hänkään ei silti ikinä oikaise partisaani-termin käyttöä merkityksessä desantti – tai terroristi (joita partisaanit tietysti ovat laittomien miehittäjien mielestä).

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kelvoton-sahtivaari…

http://www.tiede.fi/keskustelu/32246/ketju/kotimainen_ja_lantinen_h…

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/stubbin-maaginen-080808…

Juha Porola: ”Koko partisaani-liike oli rikollinen ja rikos ihmiskuntaa vastaan. Sotarikollisia ja murhaajia ja pelkureita olleet jokainen sen jäsen.”

RJK: PARTISAANIT oikean määritelmän mukaan ovat TAISTELEVA KANSA. Jos ”PARTISAANILIIKE” ”kielletään”, julistetaan kaikki FASISMIN JA KANSALLISEN SORRON VASTAINEN ASEELLINEN LIIKEHDINTÄ ”LAITTOMAKSI”, vaikka se on YK:NKIN MUKAAN MONESSAKIN TAPAUKSESSA SUORASTAAN VELVOLLISUUS!

Kaikki partisaani- ja kansalliset vapautusliikkeet kommunistisista rojalistisiin olisivat tuo mukaan olleet olisivat edelleen ”laittomia”.

Kehitys on kulkemassa päinvastaiseen suuntaan: että YK:n kansainvälisen oikeuden mukaan toimivat vapautusliikkeet ovat pitkälti AINOA LAILLINEN sodankäynnin muoto, hallitusten fasismin- ja terrorisminvastaisen sodankäynnin ohella!

Jos sää meinaat, että DESANTIT ovat laittomia, niin sitä ne monin tavoin yleensä ovat jo nyt, kunhan vain sotalakeja tulkitaan niin: ne eivät yleensä näytä ulospäin keitä ovat, he eivät ole toimissaan sellaisen sotilasjohdon alaisia, joka todella tietäisi, mitä he te- kevät ja ottaisi ”poliittisen vastuun” heidän kaikista toimistaan,desantit hyökkäävät pää- asiassa siviili- ja infrastruktuurikohteita vastaan, sillä he eivät pärjää sotilaille silmästä silmään.

Desantit voivat itsekin esiintyä esimerkiksi jonkin kolmannen tahon tukemina partisaaneina. ”

Kalervo ilmari Pohjola: ” Tuo RJK:n määritelmä desantista = vakooja ja tuhotyön tekijä, partisaani = sissi, tiedustelija, tuhotyön tekijä ja pääsääntöisesti vihollisen puolella toimiva.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Partisaani. Aika hyvä määritelmä joskin ylimalkainen.

Täällä useasti esiin tullut sissitoiminta ”kotirintamalla” on kyllä tehokas järjestelmä mutta valitettavasti liki 60 vuotta liian vanha, vrt nykyaikainen sodankäynti. Ei toimi nyky-Suomessa, esim. Afganistanissa kohtuullisesti. ”

En ole antanut tuollaista ”partisaanin” määritelmää. Desantista taas suomen sanakirjat antavat etymologisen alkuperän ”laskuvarjojoukot”:

http://www.suomisanakirja.fi/desantti

Suomalainen wikisivu tulkitsee termejä desantti ja partisaani Suomen kohdalla tasan päin vastoin, kuin  määrittelee ne:

Suomi ja partisaanit

Partisaaneja voidaan myös lähettää vihollisvaltion rajan taakse. Jatkosodan aikana neuvostopartisaanit tekivät lukuisia hyökkäyksiä Suomen alueelle surmaten lukuisia siviilejä. Yksi tällainen oli muun muassa Laaniojan partisaanihyökkäys Inarissa 4. heinäkuuta 1943. Kaikkiaan näissä hyökkäyksissä sai surmansa 181 siviiliä, joista suurin osa oli rajaseudun kylissä tai erämaataloissa asuvia naisia ja lapsia.

Partisaanien kiinni saaminen oli työlästä ja vaarallista, koska sangen monilla oli taipumus räjäyttää itsensä ja vangitsijansa käsikranaatin tai kasapanoksen avulla vangitsemisen tapahtuessa. [4]

Oikeustieteen tohtori Jukka Lindstedtin väitöskirjasta ilmenee, että suomalaiset tulkitsivat kiinni saatujen partisaanien ja desanttien asioita sangen väljästi: siviilipuvun päällä ollut lumi- tai maastopuku oli jopa raskauttava tekijä, mutta jos asuun liittyi lumi- tai maastotakin kauluksessa ollut sirppi- ja vasaratunnus tai lakissa oli punatähtikokardi, asu saatettiin tulkita sotilaspuvuksi. ”

RJK: ” Nämä henkilöt eivät olleet partisaaneja vaan desantteja. Desantit ovat ARMEI- JAN lähettämiä yleensä vieraaseen maahan vihollisen selustaan tekemään terrori-iskuja ja aiheuttamaan ylimääräistä puuhaa kuten niiden desanttien metsästystä.

Partisaanit tappelevat tavallisesti kotimaassaan jotakin miehittäjää vastaan kommunis- tisen tai itsenäisyyspuolueen johdolla. Jokin liittouma voi tunnustaa heidät ”edustajikseen” kyseisessä maassa tai ”sen kansan edustajiksi” heidän näkökulmastaan. Suomessa oli Liittoutuneiden tunnustamia partisaaneja vain Tampereen seudulla. ”

Sotilaspukuiset rintaman taakse pudotetut tai maihin nousseet joukot ovat tavallisia sota- ja sotarikoslakien alaisia sotilaita.

Desantit EIVÄT ole yleensä asepukuisia, he voivat olla myös valepukuisia, he eivät noudata sotalakeja eivätkä nämä koske heitä.

Desantit Suomessa

(Ohjattu sivulta Desantti)
.

Desantti (ven. десантник, desantnik, ranskan kielen verbistä descendre ‘laskeutua alas’) on suomen kieleen venäjästä lainattu sana, joka tarkoittaa laskuvarjomiestä. Venäjällä laskuvarjojoukot tunnetaan nimellä Vozdušno-desantnyje voiska (ven. Воздушно-десантные войска) eli VDV.

Suomen kielessä desantti-nimitystä käytetään erityisesti toisen maailmansodan aikaan selustaan vakoilua tai sabotaasia varten lähetetyistä laskuvarjomiehistä ja -naisista ja varsinkin venäläisistä vakoilijoista, jotka lähetettiin tällä tavalla Suomeen. ”

Desantti EI TULE VENÄJÄN SANASTA DESANTNIK,joka tarkoittaa TAVALLISTA maa- hanlasku- tai maihinnoujoukkojen sotilasta. Tuo sivu on täyttä hörönlöröä ja tietoista vääristelyä, sitä infosotaa (tällaistako se paljonpuhuttu höperturvallisuuskeskus touhuaa …?).

Se tulee nimenomaan venäjän sanasta DESANT (Sovjetskaja entsiklopedija)

Десант (франц. descenteвысадка, спуск)
.

войска, специально подготовленные для высадки на территории, занимаемой противником, или высадившиеся на ней с целью ведения боевых действий. По масштабу и целям различают Д.: стратегические, оперативные, тактические; по способу переброски войскморские, воздушные, танковые и комбинированные. Воздушные Д. могут быть парашютными, посадочными или парашютнопосадочными. См. также Воздушнодесантные войска, Воздушный десант,  Морской десант, Воздушнодесантная операция, Морская десантная операция. ”

Desant,

.
sotajoukkoja, jotka on erkoisvalmennettu lähetettäväksi vastustajan hallussa olevalle alueelle, tai/eli sellaiselle jättäytyneitä/laskeutuneita/maihinnousseita sotatoimien suorittamiseksi. Vahvuuden (laajuuden, määrän) ja päämäärien mukaan desantit jakautuvat mm. strategisiin, operatiivisiin, taktisiin, paikalleensaattamisen mukaan mm. meri-, ilma-, tankki- ja yhdistettyihin joukkoihin. … ”
.

Kaikki laskuvarjojoukot eivät myöskään suinkaan ole desantteja (edes vihollisen selustassa, ne voivat kyllä olla esimerkiksi partisaanejakin).
.
Paitsi armeijan desantteja, saattoi olla Sisäministeriön, NKVD:n kuten rajavartiojoukkojen ja ulkomaantiedustelun (Pavel Sudoplatov) alaisia desantteja, edelleen aivan muuta väkeä kuin partisaanit.

Kaikkein kummallisinta tässä verbaalisessa veivaamisessa on,että (ainakin maahan pa- lanneiden) Neuvostoliiton armeijan tai ulkomaanvakoilun DESANTTIEN toimista voitai- siin katsoa NL:n valtiona olevan vastuussa, mutta PARTISAANIEN toiminnasta (NL:sta katsoen) ULKOMAILLA on AINA VARMASTI JOKIN KOKONAAN MUU TAHO VASTUUSSA,vaikka olisi sitten venäläisiäkin tai muita NL:sta tulleita taistellut joukossa!

Kommentoi