Jälkiviisaus on imelin viisauden laji

Nyt jälkiviisastellaan Perussuomalaisten mahdollisuudesta nousta jopa pääministeripuolueeksi, jos?

Jos Perussuomalaisten perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja olisi malttanut toisen jytkyn jälkeen pysyä oppositiossa ja odottaa vielä sitä kolmatta jytkyä.

Nyt tiedämme, että tilaus kolmanteen jytkyyn tulee jossain vaiheessa, kun Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut niin harrastelijamaisen kelvotonta jo vuosia.

Timo Soini olisi voinut hyvin väistyä puheenjohtajapallilta ns. vanhemmaksi valtiomieheksi, jolla olisi ollut vielä paljon annettavaa kunniapuheenjohtajanakin. Esim. pääministerin paikka olisi voinut sopia parhaiten Soinille siinä tapauksessa, että puolue olisi pysynyt yhtenäisenä ja iskukykyisenä.

Siis jos Soinilla ei olisi ollut niin kiire ministeriksi, kuin oli, niin kolmas jytky olisi ollut käden ulottuvilla, kun ajattelee nykytilannetta. Kansa on vihdoin herännyt tajuamaan maahanmuuton ongelmat ja vaatimaan muutosta noudatettuun maahanmuuttopolitiikkaan. Terroriteko Suomessa odotti vain tilaisuuttaan tullakseen ja se avasi suomalaisten silmät. Kun vielä saamme kuulla mitä maahanmuutto on tullut maksamaan, niin kansan silmät avautuvat sepposen selälleen. Maahanmuuton on arvioitu aiheuttaneen miljardien kustannukset, jotka on pitänyt säästää kantasuomalaisten tulonsiirroista.

Suomella ei ole pitkän päälle varaa tällaiseen maahanmuuttoon. Juopa kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä tulee vain syvenemään, kun kansa purkaa kiukkuaan mm. katuturvallisuuden menettämisen vuoksi.

Siis jälkiviisaana voi todeta, että Timo Soini oli malttamaton ja kulki onnensa ohi. Jos hänellä olisi ollut malttia, voisi hän olla seuraava pääministeri.

 

6 vastausta artikkeliin “Jälkiviisaus on imelin viisauden laji”

 1. Nyt ollaan vähän siinä tilanteessa että tilanne on räjähtänyt käsiin eikä kukaan ole vielä tarttunut siivousmoppiin.

  Katsotaanpa hetki.

 2. Minulla oli oma kuvio:

  Soinin olisi pitänyt luopua presidenttiehdokkuudesta ja antaa ehdokkuus vaikka Ruohonen-Lernerille naisten aktivoimiseksi. Tällöin PS olisi voinut saada tarvittavat äänet eduskuntavaaleissa.

  Jos Soini ei olisi ollut mukana, niin osa hänen äänistään olisi mennyt Väyryselle ja mahdollistanut hänen pääsynsä pressanvaalin toiselle kierrokselle.

  Minua olisi huvittanut nähdä Vänä presidenttinä ja Soini pääministerinä.

 3. Soinilla on ansionsa nyt jo, ilman mitään jossitteluakaan. Kuka muu pystyy taikomaan kanin hatusta?

 4. Ajattelen että oli hyvä kun Soini oli malttamaton eikä näinollen päässyt Suomen pääministeriksi. Toisaalta kyllä kuvittelen että Perussuomalaisten toisen jytkyn jälkeen puolueen kannatus oli tapissa eli juuri sen verran löytyy suomalaisia joiden äänestyskäyttäytymistä ohjaa vain kaksi asiaa, EU vastaisuus ja nuiva suhtautuminen maahanmuuttoon.

  1. Kaikki, mikä liittyy kansallismielisyyteen ja suomalaisten pärjäämiseen tulee jatkossakin kuulumaan PS:n ohjelmaan. Muilla ovat muiden agendat.

 5. Maamme sisällä meidän tuli ottaa oppia isoruotsalaisista nationalisteista eli RKP:sta ja saada pystyyn eduskunnalle lakiehdotuksia laativa suomalaisten kansankäräjät ja niille vuosittainen puolen miljoonan euron (kolmen miljoonan markan) tuki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *