Kokoomus porskuttaa sorsimalla köyhää kansaa

On täysin käsittämätöntä, mistä Kokoomus ammentaa suuren gallupkannatuksen? Köyhää kansaa kuritetaan hallituksen toimesta kovalla kädellä, mutta Kokoomuksen suosio vaan yltyy. Miksi?

Samalla, kun köyhät pannaan yhä enemmän kyykkyyn, rikkaat saavat verohelpotuksia. Kikykö on kaiken syy? Ei takuulla. Aina voi, jos halua ja tahtoa on arvioida asioita uudelleen. Vai onko Sipilän hallituksessa järjen käyttö kielletty, kun jatkuvasti vedotaan hallitusohjelmaan, joka on kirjoitettu ihan toisenlaisessa tilanteessa.

Sipilän hallitus alkaa olla ”rampa ankka” ja siksi se joutaa lähteä ennen kuin Suomen kansa on jaettu kahtia. Sadan vuoden takaiset muistot kertovat, että silloinkin köyhä kansa lähti barrikaadeille ELINOLOSUHTEITTENSA PUOLESTA.

Voisiko historia toistaa itseään? Toivottavasti ei.

 

5 vastausta artikkeliin “Kokoomus porskuttaa sorsimalla köyhää kansaa”

  1. Vähän aikaa sitten julkaisi veronmaksajien liitto tilastoja kuinka meillä veroja maksetaan verrattuna muihin maihin. Pienempitulosten verotus oli samansuuntaista kuin muuaallakin mutta varakkaiden verotus oli muita tiukempaa. Tätä taustaa vasten tuntuisi kummalliselta jos parempituloiset suosisivat Kokoomusta.
    No kai se Kokoomuksen suosio tulee siitäkin että moni arvelee että Kokoomuksen konsteilla hyvinvointiyhteiskuntaa ylläpitävä kakku parhaiten leivotaan vaikka vähän kismittääkin kun joillakin harvoilla on mahdollisuus keplotella palkkatulonsa ansiotloksi.
    Toiseksi syyksi arvelen että Kokoomuksen politiikan katsotaan antavan eniten yksilölle mahdollisuuksia käyttää omia aivojaan elämisensä valintojen suhteen.

  2. Kyllä se Sipilä tuossa lähinnä on rikkaille kavereilleen kikkaillut järjestelyjä eniten. Ja kansa on huomannut asiaa.

    Kokoomus saisi kyllä olla vähän valppaampi ja ymmärtää että huijareita ei saa päästää samoihin pöytiin.

    Ja keskiverto kansalaisista yhä useampi saisi olla pörssisijoittaja. Vaikka ihan pikkusummilla.

  3. Valitettavasti juuri muut kuin Kokoomus ei ymmärrä, että pitäisi olla suu säkkiä myöten – eli ei saisi kuluttaa enempää kuin tienaa.

    Siksi Kokoomus on se ”paha poika” joka haluaa leikata julkisia menoja eikä aina vaan ottaa lisää velkaa. Valitettavasti Kokoomuksella ei kuitenkaan ole valtaa tehdä kuten haluaisi.

    Kokoomus haluaa että Suomi on kilpailukykyinen, saa tilauksia ulkomailta, työllistää ja saa sen kautta myös verotuloja – eikä verota hengiltä.

  4. Kokoomuksessa on suu säkkiä myöten kun on kysymys köyhistä, mutta omat entiset kansanedustajat ja ministerit rohmuavat sopeutumiseläkettä valtion verovaroista tuhansia euroja kuukaudessa pääomatulojensa lisäksi tai koska eivät viitsi etsiä töitä. Työttömyyskorvauksia Kokoomus usein vaatii leikattaviksi koska ne muka ”passivoivat” mutta esimerkiksi Suvi Linden valitti ettei löydä Oulusta töitä ja siksi on sopeutumiseläkkeellä.

    Kokoomus myös mielellään lisää valtion ja kuntien menoja esimerkiksi päivähoidossa, jos hyvätuloiset vapautetaan päivähoitomaksusta. Ahkeruus ja säästäväisyys ovat hyviä asioita, mutta ahneet ja epärehelliset keksivät sata tapaa säästää sinun menoistasi saadakseen enemmän itselleen. Ovelasti he väittävät sen hyödyttävän sinua.

    Kokoomuuksella on tietty kannattajakuntansa ja se näyttää pysyvän, mutta sen kanssa hallitukseen lähtevien kannattajat pettyvät joka kerta talouspolitiikan ”kokoomukselaisuuteen”. Niinpä muiden puolueiden suosio hallituksessa aina romahtaa eivätkä ne pääse muodostamaan keskenään hallitusta, vaan joutuvat menemään aina sinne Kokoomuksen kanssa. Siihen sortui Perussuomalaisetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *